Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Autista (aspergeres) embernek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Autista (aspergeres) embernek szintén autista vagy neurotipikus pár való?

Figyelt kérdés

Két aspergeres esetén attól félek, lehúznák egymást. Mindkettőjüknek más a fejlesztendő terület és más az erősségük, de nem biztos, hogy van erejük a másikat támogatni annak fejlesztendő területe kapcsán.

Egy neurotipikus pedig nem biztos, hogy megérti az aspergeres rengeteg furcsaságát, nem várható el, hogy a fejlesztendő területeiben ő húzza őt fel, illetve az aspergeres is nehezebben alkalmazkodik talán a neurotipikushoz, mint egy másik aspergereshez.

2021. szept. 15. 13:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
44%

Nem a pesszimizmusról szól a dolog, hanem hogy felismerjük, hogy soha, a büdös életben soha nem leszünk olyanok, mint mások. Én is tanultam sok mindent. Tudok imitálni dolgokat, egyszerű emberi kapcsolatokat kialakítani. Sokszor még örömöm is lelem benne. Attól még ez tervezett, manipulált, tanult, mesterséges dolog, nem természetes módon jön. Magamnak hazudjak? Vagy örüljek annak, hogy ezt elértem?

Ma az 5-ből 3 alkalmazottamat sz***pattam be, és még csak nem is rosszindulatból, hanem mert ezt kívánta a termelési program. A közvetlen kollégámon és a közvetlen főnökömön kellett átrágnom magam, hogy az történjen, aminek kell. Nulla empátia. Ez az, amire legjobban figyelned kell. A legfontosabb jellemző, ami téged meghatároz. Csak olyan párod lehet, aki ezt lenyeli, és ezt nem könnyű lenyelni. Ez "normális" emberek között nem olyan könnyen emészthető.

2021. szept. 15. 16:29
 22/33 A kérdező kommentje:

"Nem a pesszimizmusról szól a dolog, hanem hogy felismerjük, hogy soha, a büdös életben soha nem leszünk olyanok, mint mások."

És?

Én boldog szeretnék lenni, nem pedig olyan, mint más.

"Én is tanultam sok mindent. Tudok imitálni dolgokat, egyszerű emberi kapcsolatokat kialakítani. Sokszor még örömöm is lelem benne. Attól még ez tervezett, manipulált, tanult, mesterséges dolog, nem természetes módon jön. Magamnak hazudjak? Vagy örüljek annak, hogy ezt elértem?"

Igen, van, amit az ember imitál. Van viszont, amit nem.

" Ma az 5-ből 3 alkalmazottamat sz***pattam be, és még csak nem is rosszindulatból, hanem mert ezt kívánta a termelési program. A közvetlen kollégámon és a közvetlen főnökömön kellett átrágnom magam, hogy az történjen, aminek kell. Nulla empátia. Ez az, amire legjobban figyelned kell. A legfontosabb jellemző, ami téged meghatároz. Csak olyan párod lehet, aki ezt lenyeli, és ezt nem könnyű lenyelni. Ez "normális" emberek között nem olyan könnyen emészthető."

Más aspinak meg van empátiája.

Volt, hogy mentem haza munkából, magam alatt voltam és az dobott fel fél napra, hogy az egyik barátnőm megírta, hogy várják a második babát.

Ha meg megbántok valakit, nagyon erős lelkifurdalásom is tud lenni. Iiigen, nem mindig, de tud..

2021. szept. 15. 16:39
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
4es vagyok. Egy véletlenszerű szituációban ismerkedtünk meg, egyikünk sem keresett társat, szép lassan alakult. Atz elején voltak nehéz pillanatok, de igazából nyílt, őszinte kommunikációval sikerült ezeket átbeszélni. Egyébként ő elég enyhe eset, csak a szociális interakciók-empátia vonalon működik teljesen másképp, de a furcsaságai egyáltalán nem olyan dolgok amik zavarnának. Volt egy csomó minden amit meg kellett tanulnom és értenem, de ennyi. Egy csomó szabad teret adunk egymásnak, ami számomra is tökéletes, mert én neurotipikusan sem vagyok az a fajta ember aki sok figyelmet vagy babusgatást igényelne.
2021. szept. 15. 16:42
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a túlzott racionalitás.

Többiek arra is gondolnak , hogy ami nekünk zsigerből jön , az lehet nektek külön meg kell tanulni ,hülye példa lehet, de csak hogy tényleg mindenki értse pl beszèd során mikor milyen arcmimikàt kell hasznàlni.

És mivel nem reflex szerűen jön , ezért plusz energiát fog egy aspisból kivenni , otthon meg K.O.

2021. szept. 15. 16:43
 25/33 anonim ***** válasza:

Ha nagyon vàlogatós vagy miért nem tinderezel?

Ott tényleg mindeből talàlsz mindenfèlèt, csak ki kell tudnod szűrni a hülyèket az elejèn - tudom , ami egy NT-s nőnek is nehéz , de akkor is egy opció

2021. szept. 15. 16:49
 26/33 A kérdező kommentje:

25

Na az otthon meg KO rész egy az egyben ismerős. Bár ahogy telnek az évek, egyre kevésbé jellemző, de valamennyire az lesz, amíg élek.

Én pont hétköznapi dolgokban veszem észre, hogy más vagyok.

Mindent tudatosan csinálok, végiggondolok, mindig a legkevésbé kellemetlen, legbiztonságosabb, legkevésbé egészségtelen megoldást választom, akkor is, ha az több energiabefektetést igényel. Ösztönből sohasem követek másokat, tudatosítanom kell magamban, amikor más utánzására van szükség.

Jellemző rám, hogy brutál ritkán nézek filmeket, sorozatokat, olvasok regényeket, hanem ezer dolog érdekel és azokról olvasgatok.

Amúgy vannak barátaim, előttük azért sokszor vagyok önmagam. Tudok nevetni, mosolyogni, ideig-óráig szemkontaktust tartani, van empátiám is, szeretek másokat meghallgatni.

2021. szept. 15. 17:01
 27/33 anonim ***** válasza:
22%

"Én boldog szeretnék lenni, nem pedig olyan, mint más."

A boldogság egy pillanatnyi állapot, nem egy általános jelenség. Ezt azért illene felismerni, ha nem rózsaszín felhőben élsz. Nekem tegnap qrva jó napom volt, és egész nap a fellegekben jártam, csak mert sikerült valakivel, akihez kötődöm, pár szót váltani. De attól még ez nem jelenti azt, hogy az egész globál életem a boldogságról szólna. A boldogság egy pillanat, amihez ragaszkodunk, nem egy általános állapot. Energiamegmaradás törvénye... Entrópia... És még nem is volt szó a társadalomról, ami folyton kavarja a micsodát ahelyett, hogy az tenné, amit kell, ami optimális. Ez is egy jó kulcsszó: optimális. Minket ez éltet. A leendő kapcsolatnak is optimálisnak kell lenni. Ez még annál is fontosabb, hogy ténylegesen mi történik a való életben. Legyen rajta a plecsni, és a feladat teljesítve van...

"Igen, van, amit az ember imitál. Van viszont, amit nem."

Pl.?

"Más aspinak meg van empátiája."

Hogy mik vannak. Elvileg ez az elsődleges meghatározó dolog. Kb. mintha azt mondanád, hogy vannak leszbikusok, akik a férfiakat szeretik... Itt kéne jönni a példákkal, meg jelentkezni a Nobel-díjra.

Van különbség aközött, hogy mi van, meg mit akarunk láttatni az emberekkel. És azon belül van különbség aközött, hogy mi van magunktól, és mi van a kognitív disszonancia hatására. És még annak a tetejébe ott van az ún. "Warm Glow Effect", amikor teszünk dolgokat azért, hogy a saját kis egónk számára jobb színben tüntessük fel magunkat. Ez még rosszabb, mint a megfelelési kényszer, mert saját magunkkal kínlódunk...

"Volt, hogy mentem haza munkából, magam alatt voltam és az dobott fel fél napra, hogy az egyik barátnőm megírta, hogy várják a második babát."

Csak hogy ennek nulla köze van az empátiához. Nem azt jelenti, hogy vannak érzelmeid. Azt jelenti, hogy mások érzelmeit mennyire tudod "távirányítással" átvenni, mekkorák az antennáid. A példa akkor lenne helytálló, ha egy tök idegen hasonló örömének örülnél, és őszintén. Az érintett személlyel elve volt egy előzmény, és ott már az nem az empátiáról szól, hanem az adott emberi kapcsolat előzményeiről.

"Ha meg megbántok valakit, nagyon erős lelkifurdalásom is tud lenni. Iiigen, nem mindig, de tud.."

Nyilván, mert nem pszichopata vagy. Nem arról volt szó, hogy teljes érzelemhiányban szenvedsz. Totál erős érzelmeink tudnak lenni, és nem csak a saját irányunkba. Csak fogalomzavarba nem érdemes esni, mert ott maga a diskurzus is zsákutcába torkollik.

2021. szept. 15. 17:14
 28/33 A kérdező kommentje:

# 28

Kérlek, te ne írj többet ide, nagyon lehúzod az embert.

Biztos van oka, amiért magadat ennyire leírtad, nem is hiszel a változásban, nem is akarod, de én nem írtam le magam, az élet más területein is leírhattam volna, de rám nem az a jellemző.

Nem szeretném, hogy lehúzz, elrontsd mára a kedvem, ne haragudj.

Ennyi.

2021. szept. 15. 17:19
 29/33 anonim ***** válasza:
68%
Oké!
2021. szept. 15. 17:22
 30/33 anonim ***** válasza:
33%

Teljesen más a női aspi meg a férfi , nem szabad egy kalap alá venni a kettőt , a nők szociàlis skilljeit magasabbra tudjàk fejleszteni.

De asszem értem előző:

Hogy ha MRI alà raknànk titeket fogalmam sincs hogy mit làtnànk, nem tudom , hogy az empátia mennyire tanult dolog, vagy mennyire érzi , vagyis hogy amit hogy hisz hogy èrez mennyire NT , vagy illúzió

2021. szept. 15. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!