Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Autista (aspergeres) embernek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Autista (aspergeres) embernek szintén autista vagy neurotipikus pár való?

Figyelt kérdés

Két aspergeres esetén attól félek, lehúznák egymást. Mindkettőjüknek más a fejlesztendő terület és más az erősségük, de nem biztos, hogy van erejük a másikat támogatni annak fejlesztendő területe kapcsán.

Egy neurotipikus pedig nem biztos, hogy megérti az aspergeres rengeteg furcsaságát, nem várható el, hogy a fejlesztendő területeiben ő húzza őt fel, illetve az aspergeres is nehezebben alkalmazkodik talán a neurotipikushoz, mint egy másik aspergereshez.

2021. szept. 15. 13:05
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Tehát hogy kvázi örökre egyedül?

Mondjuk ehhez képest, amikor ismerkedtem férfiakkal, akkor voltak, akiknek tetszettem, sőt, én vagyok a válogatósabb alapvetően.

2021. szept. 15. 15:21
 12/33 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell egyedül lenned , csak egy olyan embert kell talàlnod aki elfogad így ahogy vagy.

Meg kell értenie hogy miért viselkedsz kicsit furàn

A szemkontaktust tudod tartani ?

2021. szept. 15. 15:36
 13/33 A kérdező kommentje:
Nagyjából.
2021. szept. 15. 15:41
 14/33 anonim ***** válasza:
79%

ismerkedtem aspissal, kedves és aranyos volt , de olyan valahol mègis olyan robotikus és rideg ❄️

A szemkontaktus , és az arcmikika miatt - meghàt elvolt/elvan az ő kis bubijàban, alig sikerült a randit is összehozni, mert "sajàt magàra sem volt ideje" - úgy nem is tudom , kb a randi közepén döbbentem rà hogy aspi

2021. szept. 15. 15:44
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, köszönöm a kiegészítéseidet.

Az, hogy neurotipikus/aspergeres vagy, csak egy pár, jellemzően szociális skillekben és kapcsolattartásban megnyilvánuló viselkedési anomáliát jelez (az anomália szóval nem megbántani akartalak, csak most nem jut eszembe jobb). Azon kívül, hogy aspergeres/autista vagy, van 1000 más tulajdonságod is. Ezek közül mik tesznek téged szerethetővé, vonzóvá? Hogy látod önismereted alapján?

2021. szept. 15. 15:45
 16/33 A kérdező kommentje:

Brutálisan kitartó vagyok a dolgokban, szerencsére egyre több dologban. Megvan bennem az igény az önfejlesztésre. Álmodozó típus vagyok. Alapvetően megértőnek tartom magamat, szeretem meghallgatni a másikat.

Szerintem ezek szerethetőek bennem.

Amúgy mondták már, hogy tetszik a mosolyom, vagy a nevetésem.

2021. szept. 15. 16:00
 17/33 anonim ***** válasza:
24%
Még fiatal lehetsz, ha önfejlesztésről álmodsz. Ez nem így működik. Az vagy, aki vagy, és ez fix és gyógyíthatatlan, ahogy a "teljes" autisták sem gyógyíthatók. Minél előbb döbbensz rá arra, hogy abból gazdálkodsz, amid van, annál jobb. Tapasztalat. 40 körül már irtó nehéz maga a gondolat is, nemhogy valóságot csinálni belőle.
2021. szept. 15. 16:03
 18/33 A kérdező kommentje:

Egyrészt az autizmus terén is rengeteget fejlődtem tinikorom óta. Jó, ennek nagy része a szituációk megtanulása lehet, de az se rossz.

Másrészt más területeken is.

Ne haragudj, kicsit pesszimistának tűnsz.

Ismerek más aspikat és olvastam az oldalon is más aspik kérdéseit, válaszait és hát az alapján igenis tudunk fejlődni.

Tény, sok középkorú és idős süllyed bele az élet minden területén abba a szemléletbe, hogy rossz valami, de ezen ő már úgysem tud változtatni.

2021. szept. 15. 16:12
 19/33 anonim ***** válasza:
3%
Persze egy mongol idióta is tud fejlődni önmagához képest, de azért sose lesz belőle egészséges ember. Ezt nem sértés ként írtam.
2021. szept. 15. 16:18
 20/33 A kérdező kommentje:
Jó és? Azért a teljesen 'normális' ember unalmas.
2021. szept. 15. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!