Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak miért lesznek agresszívak, ha elutasítják őket?
Nyilván az idősebbek között is VAN ILYEN.
DE a többség ott még kapott nevelést.
A fiatalok közül pedig KEVESEN kaptak ilyen szempontból nevelést. A lányok közül is!
Ha nem lenne érthető: régen MIND a fiúknak, MIND a lányoknak konkrét módszereket és helyzeteket tanítottak, hogy mikor hogyan kell viselkedni. Nem csak általánosságban (legyél udvarias), hanem konkrétan megmondták, hogy
- ha a fiú a bálban odajön hozzád, és 30 cm-nél közelebb jön, akkor ezt meg ezt mondd neki.
Stb. stb.
Tehát az adott helyzetekben (amiből nem volt sok) nagyjából mindig lehetett tudni, hogy KONKRÉTAN mit lehet ilyenkor tenni.
Ma az is probléma, hogy CSAK TE számítasz! Ezt mondja az összes reklám, naponta 25-ször! MERT MEGÉRDEMLED!
Tehát téged NEM LEHET visszautasítani!
Te viszont bármit megtehetsz.
Érdekes módon engem még egyszer aláztak meg, se élőben se neten. Élőben látod a lányon, hogy szimpatizál veled vagy nem. Ha úgy látod, hogy szimpatizál, akkor se támadom le, és nem úgy kezdem, hogy "Szia, de szép vagy, megiszunk valamit?". Hanem kialakítok egy minimális verbális kommunikációt (helyzet hozza, hogy van-e esély rá egyáltalán), és ha egy-két mondat után is úgy érzem megvan a kölcsönös szimpátia, akkor szolidan jelzem, hogy szívesen megismerném. Ha erre bármi elutasítót mond, akkor azt mondom oké, persze, megértem. És kedvesen válok el tőle, mert ez ALAP azután is, hogy ő nem kívácsi rám.
Ha neten ismerkedek, akkor csak a direkt erre a célra létrehozott platformon írok direktbe ismerkedős szöveget első üzenetnek, ott is annak, aki tényleg megtetszett kép, leírás alapján. Ha nem válaszol, egyértelmű a szitu, ha semleges/egyszavas válaszokat ír, akkor látom, hogy nem igazán érdeklem, és elköszönök. Ott is látod, hogy mikor vagy szimpatikus, mikor van esély a folytatásra.
Az összes lány (3), akikkel randiig eljutottam, azokkal komoly kapcsolatom is volt, egy lánnyal meg gimi elején jöttem össze, ott nem is nagyon randiztunk, csak összejöttünk, mert már ismertük egymást.
Nem értem miért kell agresszívnak lenni, még ha valaki tök indokolatlanul is bunkó, ott kell hagyni, hagy fortyogjon magában, te pedig öszpontosítsd az figyelmedet a következő jelöltre.
28/F
Ez mind nagyon szép és jó. Tényleg.
De nincsen "1-2 mondat".
Illetve minősíthetetlen, durva sértések jönnek a lánytól az első mondatban.
Na most ezen elsőre túlteszi magát az ember.
Harmadszorra azért már problémás.
A tizedik ilyenre elmegy az ember kedve az élettől is.
És kb. 100 ilyen alkalomra esik egy normális.
Ne már, hogy 10-20-100 lányhoz odamész, ha úgy hozza a szitu és 10ből 9 sérteget egyből. Miért? Mit mondasz neki? Hogyan kezd neki más?
Leírok egy konkrét példát. Utcán megyek, tök átlagos helyen. Meglátok egy szimpatikus lányt, amint a könyvesbolt kirakatát nézi, vagy buszmegállóban áll. Vagy a padon ül egy téren. Mikor közel érek hozzá, elég egy sziával kedvesen, de határozottan mosolyogva odaköszönni, meg kicsit lelassítani, meg se kell állni föltétlen. Abból, hogy visszaköszön-e, meg hogyan köszön vissza, egyből le lehet szűrni, hogy érdeklődik, semleges vagy a háta közepére kíván. Ha az utóbbi, mész tovább, ha semleges vagy érdeklődő, akkor bármi odakapcsolódó témát felhozhatsz. Lehetnek előre begyakorolt mondataid, amiket csiszolhatsz a visszajelzésektől függően, de a legjobb, ha sponán leszel és a helyzet hozta lehetőséget használod ki (könyvesboltnál a könyvek, buszmegállóban a közlekedés, a téren a környező beülős helyek/időjárás/szabadtéri rendezvények akármi). Igazából tökmindegy a téma (ha nem nagyon creepy), látni lehet egy-két mondat után, hogy érdekled vagy sem. Ha elutasító, akkor hagyod rögtön, egy "oké, rendben, szép napot!" és már ott se vagy. Ha gorombáskodni kezd, akkor is rögtön "oké, rendben, bicsi a zavarásért!" és már ott se vagy. Ha érdekled, akkor hamar a tárgyra térhetsz, hogy lenne-e kedve megismerni téged, mert nagyon felkeltette az érdeklődésedet. Utána is elutasíthat, akkor is fogod magad és nem zaklatod tovább. Mert hidd el rengeteg ilyen helyzet van, csak nem használják ki az emberek. A lényeg, hogy ha olyan a szitu, adj neki esélyt, és ha azt mondják, hogy nem, vagy csak már alapból csúnyán néz rád, nem zaklatod tovább. Mindenki sokkal boldogabb lenne hidd el.
Igen, ez lenne a normális viselkedés.
Velem már olyan is volt, hogy előreengedtem valakit a liftben, erre rám csapta a liftajtót.
Valami olyat morgott közben, hogy "ha te így, akkor én úgy!"
Nyilván úgy gondolta, hogy nyissam ki neki az ajtót, és úgy engedjem előre.
#15 ebben az esetben, ha bunkó paraszt módon utasít el egy nő, megértem, ha kiakad a férfi. De egy normális elutasítástól, mint pl “bocsi, de részemről nincs meg az, ami kéne a folytatáshoz”, miért kell agresszívan lereagálni?
#13 ez tény és való, hogy mi nem kaptunk ilyen nevelést. De szerintem ha az embernek van agya, akkor magától is tudja, hogy milyen helyzetben mit illik vagy nem illik tenni. Nem kell előre a szájába rágni meg noteszből felolvasni, hogy jaj most mit is kell mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!