Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet az a baj, hogy egy túl csodálatos elme vagyok?
Olyan vagy, mint az exem.
Az is valami érdekes infós dologról áradozott nekem, közben olyan dolgot említett, amiről nem tudtam, hogy mi az. Valami szakszó volt, nem egy közismert dolog - én meg nem voltam otthon az informatika világában.
Rá is kérdeztem. Ő meg úgy nézett rám, mintha azt kérdeztem volna, hogy mennyi 2+2
"Hogy mi az az XY? Hogyhogy mi az? Hát XY!"
Le is zárta a dolgot, én meg csak később tudtam meg, mert rágugliztam.
Amúgy nagyon rövidéletű "kapcsolat" volt, máig nem értem hogy mi tetszett abban a nárcisztikus pojácában.
Vannak olyan tudományterületek amelyekről nagyon fárasztó nem hozzáértőkkel beszélgetni, főleg a modern fizika és matematika ilyen. Ha precízen kellene őket elmagyarázni évekig tartana. Rengeteg kifejezést kéne definiálni.
Ezt nem tesszük meg akkor nem tudjuk átadni a tudást. Vannak dolgok amiket nem lehet 5 percben összefoglalni érthetően.
Egyébként a komplex rendszerek egyik lényege, hogy nem magyarázható minden jelenség az őket alkotó kis részegységek független vizsgálatával.
A kis részek között lehetnek erős, közepes vagy gyenge csatolások, melyeknek köszönhetően a teljes rendszerben az alkotó részekre nem jellemző drasztikusan eltérő jelenségek is lejátszódhatnak.
Éppen ezért nem jó primitív emberekkel beszélgetni, mert mindent pár perc alatt le akarnak tudni felületesen megismerve a dolgokat. Ráadásul a fogalmakat se szeretik letisztázni, hogy ők pontosan mit értenek egy egy szó alatt. A legtöbb vita onnan ered, hogy máshogy definiálnak alap fogalmakat, mint mások.
Én például nem értek szinte semmihez se saját bevallásom szerint.
Zavaró mások eltökélt féligazságokba vetett bizalma.
Minden dolog megértése elég hamar sokfelé vezethet.
A miért kék az ég is.
Attól, mert megemlítik a Rayleigh szórást attól még nem nincs letudva.
Lehetne menni tovább is, hogy miért pont akkora és olyan részecskék vannak most a légkörbe stb.
Elég hamar eljuthatsz egy olyan szintre amit már nehéz magabiztosan megválaszolni.
Igen a komplex renszerekről a beírást a komplex rendszerek fizikája tanszék honlapjáról másoltam ki. Ott tömören elég jól le volt írva. Nem tudom mi ezzel a baj. Nem volt kedvem megfogalmazni saját szavaimmal.
A tizenötös válaszoló ismét. Átveszem az elejétől részekre bontva, hogy hol tartunk, mert nem egészen látom át, hogy mibe keveredtem.
1. Kérdésed: "Lehet az a baj, hogy egy túl csodálatos elme vagyok?"
2. Kérdésed: "A nők megriadnak az elmém intellektuális mélységeitől?"
4. Válaszod: "Állítólag nehéz követni brilliáns okfejtéseimet."
6. Válaszod: "Bárhol, bármikor..." képesek megriadni az intellektusodtól.
Ezt követően indulnak be az események.
A hetes szerint ha nehéz követni, akkor nem lehet brilliáns.
A tizenegyesnek volt egy ismerőse, aki rébuszokban beszélt és így próbált okosnak tűnni.
A tizenkilences szerint az okos ember képes elmagyarázni egy számítógép működését is úgy, mintha csak egy ceruza lenne. Ezzel szemben az okoskodó a ceruzát állítja be számítógépnek.
9. Válaszod: "Mindent nem lehet úgy tálalni, hogy a hülye is megértse."
20.Válaszod: "Egy számítógép tényleges működésének vannak mélységei."
25.Válaszod: "Legjobban csak professzorokkal tudtam tàrsalogni. A többi ember nehezen ért meg."
Én ezek után léptem csak a képbe, miszerint én is faék egyszerű lebontásban, apró falatokban tudok megérteni valamit.
Így visszaolvasva, faék egyszerűen feldolgozva az eddigi beszélgetést már látom, hogy ezzel nem vagyok itt egyedül.
Egy olyan témát alapvetően nem kezdek el boncolgatni egy beszélgetés során, amelyhez mély előismeretek szükségesek.
Te nem brilliáns elme vagy, hanem rossz társalgó. Ellenben a 28. válaszoló nagyapjával.
Olyan, mint a 32. válaszoló exe, aki még azt sem fogta fel, hogy a másik nem jártas azon a területen, mint a ő.
Végezetül azt írod: "Vannak olyan tudományterületek amelyekről nagyon fárasztó nem hozzáértőkkel beszélgetni, főleg a modern fizika és matematika ilyen. " Mért ki a francal akarsz te modern fizikáról és matematikáról beszélgetni? A szomszéd, takarítónő marikával? Ne idegesítsd itt a népet...
(15 válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!