Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van manapság ennyi önbizalom hiányos pasi?
8. Ennyire rossz a felhozatal?
Mik a tipikus hibák?
11#
5.válaszomban írtam mi a felhozatal. Csak kikapva pár szempontot.
"láttunk már ronda vagy előnytelen külsejű főszereplőket filmeknél? Nem."
Hát, Adam Sandler, Kevin James, Seth Rogen (régen), megkap klasszisokkal jobb nőket, TV show-kban meg tipik a ronda, dagadt pasi, szexi feleség. Mondjuk inkább az a baj ezzel, hogy a férfinál nem számít, hogy néz ki, ha jó színész. Sztem senkit nem érdekel, hogy Willem Dafoe vagy Denny DeVito hogy néz ki, nem fogják ekézni, hogy dagadt, ronda, tetszik-e a nőknek. Sőt, férfiaknál talán még előny is, ha nem "szépfiú", mert ha meg jól néz ki, akkor biztos szar színész.
Amúgy ez a "mennyire rondák a férfiak" akkor látszik, mikor nagy ritkán van egy ilyen tipikus film vagy sori, amiben ránézésre megmondod, hogy a külső többet számított a szereplőválogatásnál, mint a tehetség. (Főleg gagyi horrorokban, ahol mindenki félpucéran rohangál.)
"azért mert a kibacott csapból is az folyik , hogy Luszászítá amikor végignéz a pasikon, akkor nem a fordba nem az opelba száll be hanem egy sportkocsiba, és nem azzal megy el aki alkalmazott egy cégnél hanem egy vállalkozóval Armandóval, addig lesznek önbizalom hiányos férfiak."
Rengeteg sorozatot nézek, szinte mindig az a tanulság, hogy a szegény legény a jó. Nekem az öltöny a fétisem, ezért tűnik fel, hogy ha egy nő két férfi közt vacillál, akkor az egyik oldalon ott a gonosz öltönyös kapitalista, másik oldalon meg a csóró hosszú hajú művész. És mindig utóbbit kell választani, mert a "gazdagok gonoszak".
Mert azok a férfiak nem elég nagydumások, vagy nem élnek elég jól anyagilag ahhoz, hogy akár egy nyamvadt Balatoni utazásra teljen 2 főre évente 1x. Szégyenli a hobbiját mert az emberek 90%-a unalmasnak vagy értelmetlennek tartja. Szégyenli magát, mert egyedül netán jobban érzi magát, elüti a szabadidejét azzal amit szeret csinálni. És az is ugye cink hogy nem pózol egy képen sem haverokkal buliban, vagy rokonokkal valami összejövetelen. Szégyenli azt hogy netán otthon él, mert "azt éreztették" az ősök hogy nem állja meg a helyét az életben. Szégyenli magát mert egy önérzetes gyerek volt és állandóan cikizték ha látták hogy magára veszi. És nem értette más ezen miért nem akad ki, miért nem lázad, mire jó az ugratás.
Szégyenli a szüleik döntéseit. Az anyja aki a munkába meg a Bibliába menekült egy örök alkoholistának fogadott hűséget nem tudva ezzel mik a következmények.
Vajon lesz aki nem fogja őt szégyellni?
15.
Ez azért van, mert a filmek nagy részének fő célközönsége a szegény emberek. Ezért olyan gyakori a proli humor és könnyen emészthető és általánosító "befejezés" is.
Persze a gazdagok sem jobbak, mert ők meg ott a célközönség ahol művészieskedő alkotások vannak, lehetőleg kesze-kusza történettel, hogy a sok sznob bármit belemagyarázhasson (tökéletes példa a South Parkban az a rész amikor a srácok egy direkt undorító regényt írnak és a sznobok rögtön az egészségügyi reform paródiáját meg a melegházasság igazát meg a fene tudja még mi mindent láttak bele).
14.
Nem erre céloztam, de ez is igaz (bár az a része nem, hogy ezek a színészek rondák lennének), hanem arra gondolok, hogy általában tökéletesre sminkelt (férfiak is!), tökéletes fénybeállítások közepette és teljesen "rájuk szabott" ruhákban minden színész legalábbis "jobb", mint az átlagember aki nem sminkel (vagy rosszul), szar fényviszonyok között van és úgy öltözködik ahogy a pénztárcája elbírja. És míg a filmekben mindenki "nagyon menő és vicces" vagy "mély és érdekes", az életben ez nem egészen így van. És nem fog mindenkinek eszébe jutni egy nagy poén vagy egy mély monológ a mindennapi életben.
És aztán naná, hogy önbizalomhiányos lesz amikor a média önti rá ezeket a "tökéletes" képeket, és szerintem ez mindkét nemet érinti. A nőket talán valamivel jobban, mert tényleg van 1-2 ronda férfi színész aki sikeres, míg nőknél szinte egy sem, az hogy a filmben milyen "párok" vannak az már a rendező hibája. Én tiltanám azt, hogy "más életkorú" ember játsszon el egy bizonyos kort a vásznon. Egy 40 éves nőt igenis alkítson egy 40 éves, az 56 éves férfit pedig egy 56 éves színész. Így írják meg. És ne az legyen, hogy a 35 éves nőt 25 éves nő alakít, a 25 éves férfit pedig 35 éves, mert az sokkal "férfiasabb" és maszkulinabb. Tökéletes példa ez utóbbira az Aquaman, ahol a kora húszas karaktert egy jóval idősebb színész alakított (bár ezt a bakit a Star Wars is elkövette, de ott a forgatókönyvíróé a hiba aki túl fiatal Obi-t kreált az előzményekben). A női esetre pedig ezer példa van.
És sokszor úgy ferdítenek a filmek, hogy rossz nézni. Kedvenc példám a Harry Potter. Hermione a könyvekben egyáltalán nem "szép", a filmben viszont az első kivételével végig az, ami kapásból egy karó. Ugyanez elmondható Luna, Neville vagy maga a címszereplő esetében is. Mert egy "ronda ember nem mutatna jól a vásznon".
De még erősebb példa erre a Nixon-Kennedy választás ahol a televízió megjelenésével rögtön Kennedy került előnybe, mert ő sokkal jobban nézett ki, mint Nixon. Akik viszont csak a rádiót hallgatták azoknak nagyobb eséllyel volt Nixon szimpatikusabb.
De nagyon eltértem a tárgytól, többet kellene aludnom.
"Pofa nelkul hajtanak a szexre mintha joguk lenne hozzá"
Ha nem lenne egyre több nő, aki vagy azonnal adja magát, ha kifizeted neki az óradíját vagy ingyen odadobja magát egy buliban egy vadidegennek, akkor talán jobban lenne türelmük az átlag srácoknak is, akik rettegnek attól, hogy baleknak vannak nézve.
És figyelembe véve, hogy ha ő nem keresi a nőt, akkor a nő nem keresi őt, meg harapófogóval kell kihúzni a nőből az információkat, ő viszont elvárja a részletgazdag Facebook adatlapot, hogy kérdeznie se kelljen, kvázi-életrajzot kapjon a férfiről 5 perc alatt sajnos van is benne igazság, hogy minél később teszi szét a lábát egy nő, annál nagyobb az esélye, hogy az ismerkedésből nem lesz semmi. Ez pedig nem a nők népszerű "én nem olyan lány vagyok" indoklása miatt van, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY ESETLEG ADOTT SZEMÉLY TÉNYLEG NEM OLYAN LÁNY, hanem mert ha nem mozgat meg a nőben semmit a férfi szexuálisan, akkor lehet a tökéletes megtestesült álomférfi, akkor se lesz belőle igazán semmi, maximum érdekek tarthatják őket össze.
Nem csak szexből áll az élet, viszont alulértékelni sem szabad a jelentőségét.
"lelkiismeretfurdalás nelkul poligámok"
Valóban vannak ilyenek, de sok férfi idővel megtanulja, hogy kb. teljesen mindegy, mert előbb-utóbb úgyis minden kapcsolat véget ér, utána több hónapos, ha nem éves magány vár rá és amiről a másik nem tud, az nem fáj neki. A nők pedig szintén úgy viselkednek, hogy a jó pasinak bármit eltűrnek és ők kérnek bocsánatot, ha a férfi csalja őket, a másik meg azért is kap, ha végigmér egy nőt. Esetleg a nő csak erre vár, hogy valami ilyenbe beleköthessen és ezen feljogosítva félreléphessen azzal, akit már kiszemelt magának vagy megdugathassa magát újra a körülötte legyeskedő exével. És könnyű mondani, hogy "nem kell ilyen nővel együtt lenni", egyeseknek vagy ez vagy a magány.
"önzőek irigyek, amit azzal palástolnak, h minden nő aranyáso, udvarolni meg derogál, első tobbedik randin fizetni derogál."
Azért vannak élethelyzetbéli különbségek, sok nő pedig nem veszi figyelembe, hogy abból a bizonyos fizetésből nem mindegy, hogy egyetlen saját lakásra is illene félretenni, ő játssza a hű de önálló lányt, aki már albérletben él, az már nem számít, hogy esetleg a szüleinek saját lakása van Pesten, a nagyszüleinek az agglomerációban, ezeket ha említed egy patkány vagy, pedig attól, hogy nem várja valaki a halálukat attól még a tény tény marad, hogy nagyon nem mindegy, hogy valaki vidékről jött fel és nincs semmije, másnak meg 50+ milliónyi örökség kinéz a jövőben.
Utóbbi könnyebben égethet el havi 100-150 ezret albérletes urizálásra önállóságnak álcázva. Eközben másnak meg kényszer az albérlet, esetleg ciki társalbérlet, munkásszálló, kollégium vagy épp a dupla szívás, mamahotel albérletben, amikor az egész családnak nincs semmije, de mégis így spórolnak a legtöbbet.
Edricus: Ezeket már hányszor olvastam tőled. :D Szokásos médiahibáztatás, mindég a másikat hibáztatjuk. Valóban fals az egész, de végül is nem rajtunk múlik, hogy ezeket "beengedjük" az elménkbe, vagy nem? :)
Komolyan mondom olyanokat szoktál írni, hogy én ezeket a felszínes dolgokat sosemnem figyelem. :D
Valahogy engem jobban izgat példul Lennie James (ha akar, rohadt jó színész szerintem) Morgan karaktere a Fear of the walking dead-ben meghasonul, szétesik és "Here's Not Here" epizódban egy ex-bíró hozza vissza mentálisan, gyakorlatilag... Perfekt rész, főleg amikor kiderül a ketrec és az mentorának igazi története. Nekem EZEK számítanak. Nem az ilyen 32 évesen 22 évest játszik, meg az ilyen baromságok. :D Az tény, hogy nem vagyok oda a bugyuta filmekért! :)
(Na megyek vissza, mert kezd izgi lenni a svejcifrancia meccs. :D)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!