Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amíg nincs lehetőségem külön költözni nem fogok tudni pasit találni?
Tudom, hiba volt de amíg a lakást nem tudjuk eladni addig nincs hova mennem, úgy hogy a hitelt is fizessem meg még egy albérletet is fenntartsak egyedül.
Vagy hagyjam veszni a dolgot? De azért több millió Ft-ról van szó.
Anyukámhoz haza tudnék költözni, de ő egy borsodi faluban él, ha hazamegyek elvágom magam teljesen. Ott munkám sem lenne, annak idején éppen emiatt költöztem el onnan.
1. Köszönöm de nem 😀
2 Az hónapokba telhet de lehet egy évbe is, addig ugyanúgy itt kell laknom. És nem kapkodnak egy hiteles, félig felújított lakás után.
Hát.. biztos sokkal nehezebb. Te összejönnél egy olyan férfival aki még az exével él? Engem így 32évesen már pattintott le azért nő, mert egy haverral élek albiban, egy kétszintes házban, és mellette fizetem a lakástakarékot+házra spórolok, szerinte ez nem felnőttes, h mással élek. ő inkább kifizet havi 120-150et albira és tudja h kb sose lesz saját ingatlanja, max talál egy pasit beköltözik hozzá.
De amúgy nem lehetetlen, csak a randikat nehéz megoldani.
Én a megoldás kulcsát abban látom, hogy előbb le kell zárni, normálisan el kell rendezni a múltat, aztán belekezdeni az új kapcsolatba.
A lezárás pedig igenis érintse a kapcsolati/lelki oldalt éppúgy, mint az anyagi/vagyoni/jogi dolgokat.
Aki nem betegesen kapcsolatfüggő és nem a kényszer hajtja, hogy a meztelen hátsóját azonnal betolja máshová, az nem pattog egyik kapcsolatból a másikba már úgy 20-25 felett, nem?
Ha véget ért a kapcsolatod, akkor nem ez lenne a legfontosabb, hogy tiszta lappal, tiszta szívvel, a másikban a korrektségeddel, egyenességeddel is bizalmat ébresztve állj hozzá egy újhoz? Ennyit mindenki megérdemelne és tőled minimálisan elvárható lenne...
Ennek a normális viselkedésnek egyébként hosszútávon szerintem az is a hozadéka lehetne, hogy biztosabban, élesebb szemmel, nem a kiszolgáltatottságod okán omlanál más ölébe, hanem - már ha valóban méltó, értékes párkapcsolat a cél!- megfontoltabban, nyugodtabban.
Hosszabb életűek, kiegyensúlyozottabbak azok a kapcsolatok, amiket nem a kényszer tart össze...
...pénzügyesként pedig a házeladáshoz a mostani helyzetben csak annyit tudok tanácsolni: van az az ár, amiért sok érdeklődő lenne és igenis reálisan kell gondolkodni.
Senki nem fizeti meg neked a saját ízlésed diktálta falszínt, nem tudod beárazni értelmesen a magánéleted válságát, sajnos -vagy nem- a leendő vevődet nem érdekli, hogy mennél már pasikázni. Az ár-érték arányon, alkusávon tessék kicsit módosítani, ha nagyon nincs kereslet...
Felnőtten állj kérlek a szívügyeidhez és a pénztárcádhoz is- különben sérülsz vagy a makacsságod benne tart ebben az áldatlan, felemás állapotban.
A jelenlegi élettársaddal - akár mentor/jogász/ingatlanos/banki szakember stb.- segítségével le kellene ülni normálisan, tisztázni a közös vagyoni kérdéseket, normálisan felmérni, hogy mennyit lehet/kell/érdemes engedni az árból, hogy szabaduljatok egymástól, együttműködni az eladásban, nem szabotálni azt. Megvizsgálni azt a lehetőséget, hogy - akár banki hitellel, családi segítséggel vagy hosszabb (részlet)fizetéssel van-e hajlandóságotok, hitelképességetek ahhoz, hogy az egyiktek vásárolja ki a másikat stb.
Végső soron pedig előbb kérném a bíróságon közös tulajdon megszüntetése iránti keresettel segítséget, semmit erre a jogi/anyagi közös rabláncra fittyet hányva nyomogatnám a Tindert :D
Sok sikert!
N43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!