Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Introvertált nők/férfiak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Introvertált nők/férfiak, hogyan ismerkedtek?

Figyelt kérdés

Nehezen megy az ismerkedés, mindig is nehezen ment. Elég zárkózott, csendes, nehezen megnyíló nő vagyok és nagyon érzékeny. Egyébként csinos, okos, adok magamra és sportolok, tehát más természettel valószínűleg hamar találnék párt magamnak, mert udvarlók mindig vannak körülöttem. Soha nem voltam a társaság középpontja, nem tartoztam a népszerű lányok közé a visszahúzódó természetem miatt. Felnőtt nőként is ez a helyzet. 2 komoly kapcsolatom volt idáig - harminc elmúltam. Szeretnék párt találni, de az első néhány randi után megvaltozik minden. Én amiatt kezdek szorongani, hogy a csendessegem miatt úgyis rámunnak, mert nem vagyok olyan szórakoztató, mint azok a nők, akik órákat képesek beszélni a semmiről, és elkezdek idiótán viselkedni. A férfiak pedig nem értik mi történt, miért vagyok bizalmatlan. El szoktam mondani már az elején, hogy nekem hosszú idő kell ahhoz, hogy valakit a bizalmamba fogadjak, és feloldódjak mellette, ők itt pár találkozásra gondolnak - én pár hónapra. Aztán valahogy mindig megakad a dolog, olyan is volt már, hogy inkább gyorsan szakítottam, nehogy megint át kelljen élni a bocs, de nekem ehhez nincs türelmem/ porgosebb nőt keresek dolgot.

Szóval nem tudom, léteznek még férfiak, akik türelmesek? Biztosan nekem is változtatni kéne egy-két dolgon, de nem tudok más lenni, mint ami vagyok. Próbáltam már felvenni pózokat, eljátszani, hogy nyitott, laza, bevállalós nő vagyok, de mondanom sem kell, hogy mi lett a vége.

Küzd valaki hasonló problémákkal?

2021. jún. 20. 13:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
nem volt türelmem végigolvasni, de biztos vannak még ilyen férfiak
2021. jún. 20. 14:06
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Sehogy. Beletörődtem, hogy soha nem lesz barátnőm.
2021. jún. 20. 14:08
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Én pl sehogy. Nagyon sok baj van egy párkapcsolattal, és amúgy is tök jó társaság vagyok magamnak.
2021. jún. 20. 14:14
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Az introvertáltság a viselkedési módodat jellemzi.

Az egy döntésed, hogy senkiben sem bízol még hónapok múlva sem. Ez nem introvertság miatt van, ezzel ne takarózz.

És szerintem tudod te nagyon jól, hogy miért csinálod ezt, csak éppen nem osztod meg velünk. Gondolom sokat csalódtál, rossznak tartod magad, rossz élmények stb.

2021. jún. 20. 14:17
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy.
2021. jún. 20. 14:19
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Először is érdemes tudatosítani az introvertáltság, és a kapcsolatteremtés képességének fejetlensége közötti különbséget.

Ha az előbbivel indoklod a helyzeted, akkor determinálod magad, hogy "én ilyen vagyok" (az előnyös megélés mindig az "én ilyen IS tudok lenni"), de ha az utóbbit felismered, akkor lehetőséget nyitsz magadnak a fejlődésre, hiszen a kapcsolatteremtés képessége tanult viselkedés.

Természetesen léteznek türelmes férfiak, viszont valamit érdemes tisztán látni:

A kapcsolódásra a személyiséget alkalmassá kell tenni, hogy az létrejöhessen.

Neked most ezzel van dolgod.

Minden fóbiás helyzet megoldásának kulcsa a komfortzóna elhagyása.

Ha nem látod el magad olyan impulzusokkal, amik a kívánt eredmény kibontakozását támogatják, akkor nem lesz változás.

Készen állsz erre?

2021. jún. 20. 14:20
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Pont tegnap írt ki egy férfi egy ilyesmi kérdést, aki hasonlóan a lassú ismerkedést preferálja.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__randi..

2021. jún. 20. 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:
97%

Hasonló szituban vagyok, csak épp férfiként. De én most nem görcsölök ezen. Rájöttem, hogy az életem más területein (és önmagamban) kell először rendet tennem ahhoz, hogy a párkapcsolat terítékre kerülhessen.

"Én amiatt kezdek szorongani, hogy a csendessegem miatt úgyis rámunnak, mert nem vagyok olyan szórakoztató, mint azok a nők, akik órákat képesek beszélni a semmiről, és elkezdek idiótán viselkedni."

Tehát van egy önbecsülési problémád, abból adódóan pedig egy szorongásod és megfelelési kényszered. Magyarán elsősorban neked is önmagaddal van tennivalód, nem az ismerkedéssel. Egy intelligens férfi elfogadja a személyiséged. Egy hozzád hasonló pedig szeretni is fogja. Mert hosszú távon a hasonlóságok vonzzák egymást. Tehát olyan férfit érdemes keresned, aki hozzád hasonló. Akinek az fontos, ami neked. Tehát először magadat kell ismerned, majd elfogadnod, végül szeretned, tisztelned. Esetleg változtatni azon, amin tudsz és akarsz is változtatni. De ez utóbbihoz megint csak önismeret kell. Az ismerkedést például lehet gyakorolni, és érdemes is. De ha ez nem egy belső munkára épül rá, akkor hosszú távon nem lesz eredményes. Olyan lesz, mintha egy omladozó épületet pusztán a homlokzat felújításával akarnál lakhatóvá tenni.

2021. jún. 20. 15:28
 9/14 A kérdező kommentje:
Akkor vagyok kiegyensúlyozott, ha nincs senkim. Több évig voltam egyedül, és tok jó volt, jól alakultak a dolgaim, feljebb léptem, képeztem magam. Ha szerelmes leszek, labilis leszek, és minden borul. Igen, ahogy az előző írta, szorongás és megfelelési kényszer tör rám. Elég rossz. Lehet, hogy hanyagolnom kéne ezt az egész szerelmi témát, nem nekem való.
2021. jún. 20. 16:10
 10/14 anonim ***** válasza:
31%

Reflektív kapcsolat nélkül nincs fejlődés.

A szerelem, és párkapcsolat kivétel nélkül minden embertől önismereti munkát igényel, hogy működjön, minden ember számára a partner egy tükör, amiben megláthatja magát, ezáltal fejlődhet, nemesedhet, és fejlődhet a kapcsolat is.

2021. jún. 20. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!