Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Női szemmel bosszantó ha a kedvességet érdeklődésnek veszik, viszont férfi szemmel semerre sem jutsz, ha érdeklődést csakis kedvességnek veszel, hol az egyensúly?
Mindenkét oldalnak megvan a maga igaza. Az arany középút az tényleg kiszámíthatatlan, mindkét fél frusztrációval fogja szembe találni magát
Objektíven nézve talán érezhető melyik félnek van egyszerűbb helyzetben és melyik félnek kell megtanulni kezelni jobban az érzelmeit
Női oldal:
"Hova nézzek ha nem a szemedbe, amikor beszélek hozzád?"
Férfi oldal:
(Mikor túlzottan mindent érdeklődésnek veszünk)
"Tovább tartotta a szemkontaktust velem, lehet, hogy érdemes lenne érdeklődésnek venni ezt és így folytatni a beszélgetést"
(Mikor csakis kedvességnek értelmezzük)
"Hülyeségeket is kérdez, amit általában nem szoktak..Hmm..biztos csak unatkozik, vagy csak azért teszi, hogy kerüljük a kínos csendet"
https://www.youtube.com/watch?v=xa-4IAR_9Yw (egy videó a férfi oldalról)
Ez nem teljesen így van ám.
Pár évvel ezelőttig kövér voltam. Nem arányos, nem duci, kövér. És kedves voltam mindenkivel. Soha egy férfi sem vette közeledésnek. Fogyás után nem vagyok kedvesebb, sőt, talán picit ridegebb, mert már nincs háj, ami védene a férfiaktól, és hirtelen minden, amit teszek, érdeklődésnek minősül.
Nem az egyertelmű kedvességről beszélek, amikor egyszerűen érdeklődünk a másik iránt, inkább amikor olyan kérdéseket tesz fel az illető amihez nem szoktál hozzá az emberektől, vagy látsz más nem verbális jeleket
Amikor a haverjaid mondják, hogy "menj már oda hozzá, bejössz neki", de ott van a másik oldal, hogy "be fogsz égni, ő csak ilyen nyitott,kedves és érdeklődő"
Férfi oldalról nem látok más megoldást rá, minthogy úgy kezelni mintha érdeklődés lenne és ha nem az akkor viselni a következményeket, erre jön az, hogy a női oldal és azt mondja, ha tényleg csak kedves ÉS NEM ÉRDEKLŐDŐ, hogy "hát ez beteges, én csak kedves vagyok, mert az ember általában kedves a másikkal"
Persze ez női szemmel egy véget nem érő vitát indít el, ahogy az eddigi kommentek is mutatják, mivel a másik oldalnak más tapasztalatai vannak. És pont az ilyen szituációk okoznak a nemek között frusztrációt, ha nem képes az ember ezt megtanulni kezelni.
Értem, hogy szar, ha vki kevés érdeklődést kap, de azt kellene mindenkinek tudatosítani magában, hogy mik az alap illemszabályok, és ha vki betartja azokat velem szemben, akkor csak illedelmes és nem a f...omat / p...mat akarja.
Az udvarias, kedves beszéd az udvariasság. A szemkontaktus alap illem. Aki ilyenekbe belelát dolgokat, annak nincs igaza egyszerűen, és nem a másik a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!