Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
“Ciki” egy melóssal együtt lenni? A későbbiekben okozhat gondot a mindennapok során valamiben?
Szerintem egy jóravaló, szorgos ember segédmunkás pozíciónál többre vágyik és többre is képes. Szóval ilyen értelemben nekem "ciki" lenne, mert a segédmunka azt feltételezné, hogy csak ennyi van benne, vagy legalábbis hogy nem törekszik többre és jobbra.
Másfelől volt segédmunkás párom régebben. Az elsődleges problémám nem a munkája volt, mert amúgy tök szerettem hallgatni, ahogy büszkén mesélte meg mutatta a képeket, hogy miket csináltak, miket építettek éppen (térdíszkövezéstől kezdve kandallóépítésen át mindent IS csinált, ebből a szempontból tök izgalmas munka, mindig más), azt viszont nagyon nem szerettem hallgatni, hogy a főnöke mennyire kihasználja, hogy ugráltatja, hogy úgy beszél vele, mint más a kutyájával sem, és emellé a fizetését is folyton szidta (nekem mindegy volt akkor még, ő volt az, aki folyton siránkozott, hogy mennyire keveset keres). De ami meg főleg zavart, hogy egyszerűen nem tudott helyesen írni, nem is akart, és abszolút zokon vette, ha esetleg jeleztem, hogy engem zavar a pocsék helyesírása, de azért nagyon aktívan részt vett az írott közösségi médiában. Na, nekem EZ volt csak igazán ciki vele kapcsolatban. Őszintén szólva ez az élmény vele megalapozta a későbbi negatív hozzáállásom a munkásokhoz, legalábbis az "egyszerűbb" fajtához.
Én ismerek baromi nyitott, intelligens, okos melóst. Azért lett "melós", mert olyan munkát keresett, ahol kb azonnal van eredménye a dolognak. Ez a "get things done" típus.
Ismerek ótvar stílusú, alkoholista, nyafogós és egoista diplomást. Aki elvégzett egy büfé szakot és elvárja, hogy hajoljanak meg előtte az emberek. Akinek nincs papírja, az szerinte egy senki, de az emberünk call centeres, meg árufeltöltő, mert életképtelen más pozira.
Nem végzettség kérdése a dolog.
"Én azt nem értem miért kell munkásruhában mászkálni mindenhova olyankor is ha épp nem dolgozik."
Mert tartós és praktikus (sok zseb, kényelmes viselet) és sok esetben (ha alkalmazott az ember) még ingyen is biztosítja a cég.
Én inkább azon nem tudok elmenni, hogy valaki hogy képes komoly pénzeket kiadni bizonyos ruhadarabokért, amiket amúgy párszáz forintért varrnak össze a harmadik világban.
Meg egy hatalmas szekrényt vagy gardróbot megtölteni vele, olyanokkal, amiknek a töredékét hordja a való életben.
Nőknél még megértem, mert ott egymással is rivalizálnak, hogy ki öltözik divatosabban, de férfiként szerintem a legnagyobb hülyeség.
Csak a divatipar rájött, hogy ha a nőkkel elhiteti, hogy csak az a jó pasi, aki fast fashion boltokból öltözik meg business casual vagy smart casual style-ban nyomja, akkor a férfiak rá lesznek kényszerítve arra, amit maguktól sose tennének, hogy túlárazott, sokszor kényelmetlen és hamar tönkremenő ruhadarabokat hordjanak.
15 Én sem vagyok egy márka vagy divatfüggő, alig van márkás holmim. Csak egyszerűen a munkás ruha ahogy a nevében is benne van, munkás tehát nem egy utcai viselet.
Ez engem valamilyen szinten zavar. Én megadom a módját ha olyan helyre megyek, igyekszem az alkalomnak, helynek megfelelően.
Ha csak az öltözködése zavar, akkor tedd szóvá!
Ennyi erővel az én férjem is munkásruhában mászkál olyan helyekre is, ahova teljesen felesleges és kényelmetlen. Tanár, zakóban, ingben jár tanítani és néha lusta átöltözni és ebben a kombóban viszi a játszótérre a 2 éves lányát. Mit mondjak, ritka szép látvány a drága bőrcipő a homokózóban vagy biztos kényelmes lehet egy slim fit zakóban leszedni a mászókáról a gyereket. Neki is szólni kellett, hogy heló, ez így nincs rendben, kényelmesebb lenne a farmer+póló, mint ez a hacuka. Férfi, egyszerűen csak lusta öltözködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!