Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Milyen emberismerettel lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen emberismerettel lehet őszintén kommunikáló párt találni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Milyen emberismerettel lehet olyan párt találni, aki őszintén kommunikál párjával, ha a kapcsolatban problémája van, azt nem a családjával és barátaival beszéli meg?

Túl sokat tapasztaltam olyat, hogy a másik fél valamit félreértett, gondolt valamit, de ezt nem osztotta meg, hanem csak azután, miután jól kitárgyalták a családdal és barátokkal. A hamis elgondolását a szituációról tényként mondta el, mintha igaz lenne és persze hogy csak és kizárólag olyan véleményt kapott, amelyek az ő igazát támasztották alá.

A nagy probléma csak az volt, hogy ő gondolt valamit, ami nem volt igaz.

Sok szituációra igaz ez.

Másik probléma pedig, amikor szakítás után az egyik fél a másik fél ócsárlásába kezd, a lehető legtöbb ismerőst keresve fel, zúdítja igaznak vélt rágalmait.

Miképpen, hogyan lehet kiszűrni, hogy az ember ne ilyen illetővel kösse össze az életét?

2021. ápr. 16. 13:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék olyan emberrel kapcsolatba kerülni, aki így kezel konfliktusokat és szeretném mielőbb észrevenni e viselkedési módot, vagy az erre utaló jeleket.

Biztos lehetséges valahogy ez(?).

2021. ápr. 16. 15:03
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez az a tulajdonság szükségeltetik, kérdező, hogy több nagyságrenddel jobban bírd a kritikát az átlagembereknél. Tehát érzelmileg nagyon jól tudd viselni sértődés és megütközés nélkül, ha valaki olyasmit mond rád, rólad a képedbe, tehát neked, amitől másnak égnek állna a haja. Aki képes arra, hogy ezt ne vegye magára, hanem önmagát is bizonyos távolságból, teljesen objektíven megvizsgálva összevesse az említett kritikát azzal, ami az objektív önvizsgálat* eredménye, azt előbb-utóbb teljesen nyíltan kommunikáló emberek fogják körülvenni.

*objektív önvizsgálat = kb. egy olyan, téged először látó, idegen ember szemével próbáld meg elképzelni saját magadat, aki sem nem együttérző, sem nem ellenséges veled szemben.

2021. ápr. 16. 15:04
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
már az első pillanattól kezdve érdemes a kommunikációs stílusát figyelni. Konfliktushelyzetben lehet a legjobban felmérni.
2021. ápr. 16. 15:04
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
kell hozzá egy bizonyos fokú érettség, életismeret és bölcsesség.
2021. ápr. 16. 15:08
 15/23 A kérdező kommentje:
Végülis elmondta, megosztotta velem a másik fél "kritikus észrevételeit", de csak miután baráti körével megtárgyalta az adott szituációról való téves vélekedését. Lásd fentebb: "nem írok vissza húsz percig" -> illető gondolata: "más nőkkel cseveg, nekem, a párjának nem ír vissza!" Ezt megosztja ismerősökkel, családdal, majd e vélemények által megerősödve nekem támad, hogy mennyire nem szép dolog ilyet tenni, mindenki ezt gondolja környezetében. Én nem tettem ilyet, dolgom akadt, senkivel sem csevegtem, de ezt nem hitte el.
2021. ápr. 16. 15:08
 16/23 anonim ***** válasza:
ez a passziv agresszív kommunikáció
2021. ápr. 16. 15:23
 17/23 A kérdező kommentje:

15. válaszomat 12. kommentelő reakciójára írtam.

Történt velem olyan is, hogy egy régi ismerősöm felvette velem a kapcsolatot, aki az ellenkező nembe tartozott. Ennyi elég volt ahhoz, hogy akkori párom (anélkül, hogy említette volna) családjának elsírta, hogy "mit tennétek, ha párotok exével felvenné a kapcsolatot". Az illetővel sose volt ilyen kapcsolatunk, balszerencsémre az ellenkező nembe tartozott, ennyi már elég volt ahhoz, hogy számára "ex legyen". Ő "azt gondolta" és így is adta tovább: "Párja az exével beszélget, felvették egymással a kapcsolatot".

2021. ápr. 16. 15:37
 18/23 Lucaszek96 ***** válasza:
Te konkrétan az exemmel jársz?:DD totálisan igaz rá minden amit ki akarsz szűrni.mindig ezt csinálta,konkrétan egy sokkal ezelőtti exem megjelent és azt álította neki hogy őt szeretem meg vele csalom szerkeztett képekkel,erre ő engem meg sem kérdezve tényként barátnőkkel családdal el is döntötték hogy igy van majd szakított velem ugye mert nyilván jogosan nekem kifordult 1-2 könnycsepp mert csak szerettem erre anyuci meg a barátnőkkel ki lett tárgyalva hogy kamusírok 24 felnőt férfi kamu sír érted :D vicc az egész, Kérdésedre válaszolva ezt sehogy nem tudod szűrni max azzal hogy kommunikál de ez sem fix
2021. ápr. 16. 16:19
 19/23 A kérdező kommentje:

Az ismerősöm akit említettem, nem volt az exem és ezt ő is tudta, csak valahogy-valamiért így adta tovább a családnak, persze jött is a reakció: "exével beszél?! Azonnal hagyd ott!".

Olyan is volt, amikor párommal mentünk valahova és egy volt kolléganőmmel találkoztunk. Ő mosolygós típus, mosolygott rám. Húsz másodpercig se beszéltünk. Közel egy év múlva, egy vita során ez is fel lett hozva: "azzal a volt kolléganőddel például mi van köztetek?! Amikor találkoztunk, úgy mosolygott-nézett rád mintha több lenne köztetek, mint barátság!". Teljesen mindegy, hogy semmilyen kapcsolatot nem tartottam a volt kolléganővel, az az egy találkozás már elég volt a gyanúhoz.

2021. ápr. 16. 16:36
 20/23 A kérdező kommentje:
Én azt szeretném, ha többet nem kellene átélnem ilyesféle fájdalmas tapasztalatokat, ilyesféle sunyi konfliktuskezelést.
2021. ápr. 16. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!