Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Milyen emberismerettel lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen emberismerettel lehet őszintén kommunikáló párt találni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Milyen emberismerettel lehet olyan párt találni, aki őszintén kommunikál párjával, ha a kapcsolatban problémája van, azt nem a családjával és barátaival beszéli meg?

Túl sokat tapasztaltam olyat, hogy a másik fél valamit félreértett, gondolt valamit, de ezt nem osztotta meg, hanem csak azután, miután jól kitárgyalták a családdal és barátokkal. A hamis elgondolását a szituációról tényként mondta el, mintha igaz lenne és persze hogy csak és kizárólag olyan véleményt kapott, amelyek az ő igazát támasztották alá.

A nagy probléma csak az volt, hogy ő gondolt valamit, ami nem volt igaz.

Sok szituációra igaz ez.

Másik probléma pedig, amikor szakítás után az egyik fél a másik fél ócsárlásába kezd, a lehető legtöbb ismerőst keresve fel, zúdítja igaznak vélt rágalmait.

Miképpen, hogyan lehet kiszűrni, hogy az ember ne ilyen illetővel kösse össze az életét?

2021. ápr. 16. 13:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem olyan kapcsolatban, ahol a másik fél is kapható tiszta és nyílt kommunikációra, élő sem fordul ilyen. Ezek a kibeszélések, vélemény kérések inkább otz fordulnak elő, ahol te csak azt hiszed, hogy lehet veled őszintén beszélni mindenről. Ami lehet, hogy igaz is, csak képtelen vagy megérteni a másik problémáját.

Ahol minden rendben van, ott nincs szükség külső véleményre.

2021. ápr. 16. 14:00
 2/23 A kérdező kommentje:

Ha a másik fél valamit hisz valamiről és azt nem velem közli sohasem, esélyem sincs reagálni, akkor úgy nehéz.

Történik valami, ő valamit gondol, majd e gondolatot igaznak vélve megkonzultálja sírva egy csomó emberrel és utána ezen vélemények összességével jön nekem a problémával.

Ez előfordult apróbb dolgoknál is, például: írt nekem üzenetet, valami dolgom volt, nem tudtam visszaírni 15 percig, mire a környezete már rögtön traktálva lett azzal: "biztos valaki ellenkező neműnek írogatok ahelyett, hogy neki válaszolnék", stb. Utólag tudtam meg ezt is, azzal megspékelve, hogy a "más emberek véleménye szerint" "nem szép dolog ellenkező neműekkel írogatni, a párunknak meg nem válaszolni". Ilyen nem történt, nem használtam a telefont, senkinek nem írtam, mert valami dolgom akadt.

2021. ápr. 16. 14:07
 3/23 A kérdező kommentje:

Én csak azt tapasztaltam, hogy minden félreértést a környezetében lévő emberekkel megvitatva, az ő véleményeiken felbátorodva tudtam meg.

Nem tudom mit jelenthet az, hogy "lehet csak azt gondolom: őszintén lehet velem beszélni".

2021. ápr. 16. 14:11
 4/23 anonim ***** válasza:
82%
A férfiak mind ezt csinálják. Érdemes lenne nyitnod a nők felé, ha kölcsönösséget szeretnél a párkapcsolatodban. Ha van kedved, beszélgethetünk. :)
2021. ápr. 16. 14:14
 5/23 A kérdező kommentje:
Jajj én nem akartam globálisan a nőket hibáztatni, csak arra akartam utalni: nem szeretnék mégegyszer úgy járni, hogy mással beszéli meg amit igaznak vél, sírás van, stb. Én pedig már csak akkor tudom meg a konfliktust, miután sok emberrel megbeszélte.
2021. ápr. 16. 14:17
 6/23 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon szívesen beszélgetnék.
2021. ápr. 16. 14:17
 7/23 A kérdező kommentje:
Esetleg azt gondoltad: nő vagyok?
2021. ápr. 16. 14:18
 8/23 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerűen tudsz válogatni, aki az azt hiszem, biztos hogy, mások mondták ugyhogy énis igy gondolom-szerűen beszél plusz rendszeresen az van h kb ott sem kell lenned ahhoz h vitát folytasson veled, ezek az emberek nem hozzád valóak :D
2021. ápr. 16. 14:55
 9/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezek a "konfliktuskezelési módok" nem a kapcsolat legelején, hanem később szoktak kiderülni.
2021. ápr. 16. 14:59
 10/23 anonim ***** válasza:
És?
2021. ápr. 16. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!