Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen emberismerettel lehet őszintén kommunikáló párt találni? (bővebben lent)
Milyen emberismerettel lehet olyan párt találni, aki őszintén kommunikál párjával, ha a kapcsolatban problémája van, azt nem a családjával és barátaival beszéli meg?
Túl sokat tapasztaltam olyat, hogy a másik fél valamit félreértett, gondolt valamit, de ezt nem osztotta meg, hanem csak azután, miután jól kitárgyalták a családdal és barátokkal. A hamis elgondolását a szituációról tényként mondta el, mintha igaz lenne és persze hogy csak és kizárólag olyan véleményt kapott, amelyek az ő igazát támasztották alá.
A nagy probléma csak az volt, hogy ő gondolt valamit, ami nem volt igaz.
Sok szituációra igaz ez.
Másik probléma pedig, amikor szakítás után az egyik fél a másik fél ócsárlásába kezd, a lehető legtöbb ismerőst keresve fel, zúdítja igaznak vélt rágalmait.
Miképpen, hogyan lehet kiszűrni, hogy az ember ne ilyen illetővel kösse össze az életét?
Szerintem olyan kapcsolatban, ahol a másik fél is kapható tiszta és nyílt kommunikációra, élő sem fordul ilyen. Ezek a kibeszélések, vélemény kérések inkább otz fordulnak elő, ahol te csak azt hiszed, hogy lehet veled őszintén beszélni mindenről. Ami lehet, hogy igaz is, csak képtelen vagy megérteni a másik problémáját.
Ahol minden rendben van, ott nincs szükség külső véleményre.
Ha a másik fél valamit hisz valamiről és azt nem velem közli sohasem, esélyem sincs reagálni, akkor úgy nehéz.
Történik valami, ő valamit gondol, majd e gondolatot igaznak vélve megkonzultálja sírva egy csomó emberrel és utána ezen vélemények összességével jön nekem a problémával.
Ez előfordult apróbb dolgoknál is, például: írt nekem üzenetet, valami dolgom volt, nem tudtam visszaírni 15 percig, mire a környezete már rögtön traktálva lett azzal: "biztos valaki ellenkező neműnek írogatok ahelyett, hogy neki válaszolnék", stb. Utólag tudtam meg ezt is, azzal megspékelve, hogy a "más emberek véleménye szerint" "nem szép dolog ellenkező neműekkel írogatni, a párunknak meg nem válaszolni". Ilyen nem történt, nem használtam a telefont, senkinek nem írtam, mert valami dolgom akadt.
Én csak azt tapasztaltam, hogy minden félreértést a környezetében lévő emberekkel megvitatva, az ő véleményeiken felbátorodva tudtam meg.
Nem tudom mit jelenthet az, hogy "lehet csak azt gondolom: őszintén lehet velem beszélni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!