Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyedülálló 30-as férfinak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyedülálló 30-as férfinak, aki nem keres minimum 700 ezret, annak soha nem lehet lakása a brutális árrobbanás miatt? Mikor pukkan ki az óriási lufi? Ugye ha pedig egy férfinak pl 34 évesen sincs lakása, arra a nők 80%-a rá sem néz (tapasztalat)

Figyelt kérdés

[link]

De ha nézem a cikket akkor az derül ki, hogy Mo a milliomosok hazája, és mindenki 700 nettót keres legalább, mert úgy veszik a házakat, mint a cukror. De ugye felvetődik a kérdés, hogy nem mindenkinek van párja 30 felett és nem vehet fel 20 meg fene tudja hány millios baba meg unoka-dédunokavárót, meg Csokot meg csok extrat....Azok albérletben maradnak életük végéig?

2021. ápr. 14. 08:20
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak az a baj, hogy átlagos vagy az alatti (KSH átlag) fizetéssel az ember semmire nem megy. Hiába él otthon, hiába nem él nagylábon, hiába spórol, mire eljut odáig, hogy lesz egy kis félretett pénze az SZART sem fog érni, mert jobban értéktelenedig ez a mocskos, "pénznek" nevezett hulladék (Ft), mint amilyen ütemben egy ÁTLAG ember megkeresi.

A KSH átlagbér sokak szerint irreális. Szerintem is. De gondoljunk bele, kb. most 260-270 ezer Ft nettóban. Ez LÓFAß! Kb. 750 euro.

Egy átlagos lakás még vidéken is legalább 13 millió, de akkor az egy kis max. 40nm-es kis garzon.

És ez egy olyan városban ahol nincs sok jövő. Egy normálisabb megyeszékhelyen (Győr, Veszprém, Szombathely stb), 20-25 millió egy ekkora lyuk.

A 270 ezres fizetésből mire gyűlik össze akár csak az ÖNERŐ?

A 25 milliós laksánál, 5 millió Ft ez. Az átlagbérrel számolva ez majdnem 19 hónap, ha az ember SEMMIRE nem költ. De ez irreális, még akkor is ha valaki otthon él. Ja és akkor ez a minimális önerő csak. Szerintem érdemes legalább 40-50%-át a lakásnak kifizetni és csak a maradékra hitelt felvenni.

Szóval röhejes a dolog. Főleg ha belegondolok, hogy 6 évvel ezelőtt vették nővéremék a lakásukat, akkor kicsivel kevesebb, mint 5 millió volt. Tégla társasház, vidéki kis-közepes város, 41nm. Most ugyanez 13 milliónál kezdődik...

2021. ápr. 14. 20:42
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az országban dolgozni kell szeretni és nem azon gondolkozni, hogy hogyan lehet szép házam. Ez a realitás.
2021. ápr. 14. 20:49
 23/41 anonim ***** válasza:
53%

21. Ööö, szerintem sem tökéletes minden a világon, de te a példáddal pont azt írtad le, hogy vidéken néhány év alatt össze lehet gyűjteni egy garzon vagy egy 1,5 szobás panel árának kb a felét. Tehát a számok, amiket írtál pont annak mondanak ellent, amit mondasz.

Meg nem arról beszélünk remélem, hogy valaki 30 évesen kap észbe, hogy hopp, lakásra is kellene gyűjteni, hanem elkezd dolgozni 20-23 évesen, aztán már abból a pénzből is lehet félretenni, főleg ha megint visszakanyarodunk oda, hogy valaki otthon lakik.

2021. ápr. 14. 21:21
 24/41 anonim ***** válasza:
31%

Miért is írtam azt le? 2 év mire összejön az alap (20%) önerő a MOSTANI viszonyokhoz mérten. De mire ez összejön, tehát 2 év múlva ez a 20% már csak jó esetben is 10%. ÉS akkor az ember otthon él, kvázi eltartják, SEMMIRE sem költ, minden pénzét félreteszi.

Reálisan otthon élésel ha a fizetés 70%-át félreteszi valaki, az már nagyon jó. Szóval 190 ezret sikerül havotna félretenni a KSH átlagbérből (270).

Egy év alatt ez 2,28 millió 2 év alatt mondjuk fizetés emelés mellett kb. 4,7 millió összejön.

25 milliós MOST egy fos kis garzon megyeszékhelyen.

Számoljunk úgy ,hogy legalább 40%-os önerőt össze akar szedni valaki.

Az 10 millió. Alsó hangon az egyébként irreális KSH átlagbérrel ÉS éves fizetés emeléssel 5 év legalább.

DE! Idénre kapsából 10%-os drágulást mondanak, ha csak évente10%-ot nőnek az árak, 5 év múlva már 40 millió lesz a 25 milliós ház.

És ugye nekünk van kb. 10 milliós önerőnk. Ami a 40 misinek csak 25%-a.

Szóval semmit sem haladtunk és közben nem is éltünk...

Ezért írom hogy ez egy szélmalomharc és ilyen bérrel lehetetlen.

2021. ápr. 14. 22:10
 25/41 anonim ***** válasza:

De a félretett pénzedet nem kell bankszámlán rohasztanod, ahol folyamatosan inflálódik. Ha beteszed állampapírba, az már évi 5%-ot kamatozik. Az ingatlan áremelkedés egy részét ez kiküszöböli.

Milyen családi ház? Ha még egyedülálló vagy (mert szerinted saját ingatlan nélkül lehetetlen párt találni), akkor gondolom egy garzont vagy egy 1,5-2 szobás lakást nézel magadnak első ingatlanodnak. Jó hogy nem még párod sincs, de már 4 szobás házat akarsz venni egyedülállóként a 2 képzeletbeli gyerekednek.

Ha meg már párod van (és összekevertelek hirtelen most egy másik válaszolóval), akkor megint könnyebb 2 fizetésből eltenni, mint 1-ből. Sőt, ha már ketten vagytok és gyerekeket akartok akkor a világ legegyszerűbb dolga 5-10-20 millió állami támogatással kiegészíteni az ingatlanvásárlásotokat, ha stabil alapokon álltok anyagilag. Legalább azok használják már ki, akiknek kitalálták azt a fost, még ha mindenki más (aki nem családalapítás előtt álló pár) szív is miatta.

"25 milliós MOST egy fos kis garzon megyeszékhelyen."

Hol? Én Szegeden élek, ami nem kisváros és 5-10 éves, tégla, a belváros szélén jó helyen lévő, jó állapotban lévő 40 nm körüli garzonlakások vannak 15 millióért.

Vagy még Szolnokot ismerem, ott 2 szobás panel van 15 millió alatt is.

Szerinted az ingatlan áremelkedés örökké fog tartani? Gőzöm sincs hány éves vagy, de te nem emlékszel az előző gazdasági válságra? 2000-2008 közt is az egekig emelkedtek az ingatlan árak, aztán 2008-2013 között meg szinte senki nem akart ingatlant venni. Próbáljatok már meg nem csak a jelenből kiindulni. Az sem lesz örökké, ami most van. 5-6 éve meg még azt nem tudta elhinni senki Magyarországon, hogy itt emelkedhetnek is az ingatlan árak, nem csak eshetnek. Most meg mindenki átesett a ló túlsó oldalára és azt képzeli, hogy örökre az lesz, ami most van.

2021. ápr. 14. 22:43
 26/41 anonim ***** válasza:
43%
100 éve a legszegényebbek még éheztek is, most legalább már nincs éhezés.
2021. ápr. 14. 23:06
 27/41 anonim ***** válasza:
76%

#25 szegeden 25 millaert kertes házat lehet venni :D pedig egyetemi város.

Amúgy szerintem ott is felrecsuszik sokszor a dolog hogy a huszon pár éves fiatalok akik elkezdenek dolgozni, legyen az nő vagy férfi, a többség elbulikazza, meg #traveladdict, meg kocsi, meg tetkok, meg krv drága cuccok és olyan 28 éves korára ér be a feje hogy hoppá, lakást is venni kellene. Aztán csodálkozik hogy 2 év alatt nem lehet megkeresni az árát. Előtte meg az utolsó fillerig elverte.

Én 16 évesen kezdtem el dolgozni még eleinte suli mellett. Konkrét tervem volt a pénzzel. Most itt vagyok 24 évesen saját házzal (igaz vidéki faluban de nekem tökéletesen megfelelő) és folyamatosan kapom a beszolasokat hogy "ugyan miből? Biztos összeszoptad" stb.

2021. ápr. 15. 05:00
 28/41 anonim ***** válasza:

25-ös tanulj meg olvasni kérlek...

Egyrészt LAKÁSRÓL írtam, NORMÁLIS MEGYESZÉKHELYEN. És leírtam azt is, hogy ÉN egy kis-közepes városban élek, 30fős lakossággal és ITT egy 41nm-es lakás MOST 13-15 millió!

Akkor szerinted majd Győrben vagy Veszprémben, esetleg Székesfehérváron amik NORMÁLIS megyszékhelyek 20 millió alatt lesz értelmes garzon?

Erősen kétlem...

Az ingatlan áremelkedés nyilván nem fog örökké tartani, de az embernek MOST kell laknia valahol. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak.

Az albérlet meg eléggé pazarlás, főleg nagyobb városban ahol 100+ ezer egy havi bérlet + rezsi, közös költség stb.

agy akkor 5-10 évig amíg tart az áremelkedés legyen hajléktalan az ember?

Émn most 27 éves vagyok, még szerencsére lakhatk otthon. De majd akkor 10 év múlva vegyek lakást és költözzek el? KEmény 37 évesen végre egyedül is tudnék élni? Micsoda jövőkép...

2014 környékén volt a mélypont, azóta folyamatosan nőttek az árak. Egyrészt értéktelenedik a pénzünk folyamatosan, a külföldi valutákkal szemben is, másrészt alapból is pl. drágul az építőanyag, a munkaköltség. Ha szerinted itt lesz érdemi árcsökkenés akkor igen naív vagy...

Ha lesz is a fizetések REÁLISAN és nem "gyakoris vagy KSH-s, Orbán-kormány féle" álomvilágban nem fognak felzárkózni. De ha fel is zárkóznak az árakhoz, utána megint elindul az áremelkedés és megint semmit sem ért az egész.

Az állampapírról meg annyit hogy egy nagy kamu az egész...

Nehogy elhidd, hogy bármit is ér az egész. A kedves kormányunk belföldre, a saját fizetőeszközében (ft) adósította el magát, hogy akár mesterségesen gerjesztve elinflálja az egészet.

Vagy szerinted is 4% az infláció? Mert én kétlem, amikor az alapvető élelmiszerek alsó hangon 30%-ot drágultak egy év alatt. Persze az adriai yachtozás és a magánrepülőzés lehet, hogy nem drágult ennyivel, de ez ugye keveseket érint csak.

Amúgy nekem is állampapírban van pár millióm de szarra sem megyek vele.

Az egyetlen értelmes dolog amit most lehet csinálni, hogy nem ülni kell a pénzen, hanem elkölteni. Valahogy összekaparni akár családi segítséggel valamennyi önerőt egy valamilyen lakáshoz/házhoz és hitelre megvenni.

Vagy nőt/pasit szerezni, bevállalni a CSOK és babavárót meg minden szar állami támogatást és abból venni valamit.

2021. ápr. 15. 06:13
 29/41 anonim ***** válasza:
30 ezer fős *
2021. ápr. 15. 06:14
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
#28 mert szeged nem normális megyeszekhely?
2021. ápr. 15. 08:00
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!