Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ilyen "háziasszony jártasság"o...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen "háziasszony jártasság"okkal előnyben vagy hátrányban vagyok a nők szemében?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok, húszas évek közepén/második felében. Egyedül élek (albérletben) már 2 éve, önfenntartó vagyok teljesen. Előtte otthon laktam a szülőkkel, nem igazán csináltam házimunkát, anyám mindent jobban tudott. De külön ugyebár megtanultam. Mindent én csinálok magamnak, rendszeresen takarítok. Nem akkora gyakorisággal, mint anyám javasolta, tehát amit ő heti egyszer csinált, azt én havi egyszer szoktam. Igaz, egy ember után lassabban piszkolódik a lakás, mint egy egész család után.

Minden rendesen el van mosogatva ha betelt a mosogatógép, ruhák is ha összegyűlt egy mosásnyi adag. Kimosom, kiterítem, kivasalom.

Ételekről is teljes mértékben magamnak gondoskodom, azonban nem főzök. A környéken vannak a boltokban remek félkész ételek, például olyan előre fűszerezett pácolt friss nyers hús, amit már csak be kell tenni sütni, vagy félig megfőzött csülök, és hasonlók, amik mellé rizst főzök vagy fagyasztott krumplit megsütök. De olyan fajtából is szoktam venni, amit tényleg csak meg kell melegíteni.

Ezek ilyen egy-két adagnyi ételek, nekem pont tökéletes. Odafigyelek, hogy kellően változatos legyen a menü és lehetőleg egészséges, bár tudom, hogy a legegészségesebb úgy lenne, ha alapjaiból magam főznék. Azért csinálom ezt így, mert egy emberre szerintem nem éri meg főzni. Dolgozni rajta órahosszat. Szerintem csak nagyobb mennyiségben, több emberre éri meg ennyit foglalkozni ezzel, én erre nem akarok annyi időt szánni, munkám van, hobbim is van.

Autót is magamnak tartom fenn, ha valami elromlik, megpróbálom megjavítani, ha nem megy, akkor hívom apám.

Ha barátnőm lenne, akivel együtt élnék, akkor is megcsinálnám ezeket a dolgokat, vagy elosztanánk egymás között úgy, hogy jó legyen. Ezekkel az önellátó skillekkel mennyire vagyok előnyös vagy hátrányos helyzetben ahhoz képest, amit egy nő el szokott várni, illetve amivel találkozni szokott?

2021. jan. 25. 12:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az jó, hogy egyedül élve rendben tartod a lakást, nem egy szemétkupacban élsz. De a lényeg az, hogy kapcsolatban is odateszed-e magad a házimunka terén.
2021. jan. 25. 12:42
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

9 Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy egy trógerral állj össze, aki nem végez házimunkát. De ugye csak terelsz, mert ha a férfi végzi a házimunkát, az természetes, ha a nőnek kell, akkor egyből mártírt faragunk belőle.

A nyavalygásra itt egy példa: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..

2021. jan. 25. 12:45
 13/18 anonim ***** válasza:
19%

"Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy éppen egy olyan másik kérdést olvastam itt (és már nem első alkalommal), ahol a nő arra panaszkodott, hogy a párja semmit nem tud csinálni."

Tanuld meg a nőkről, hogy mindig a tetteknek higgyél, ne a szavaknak. (Ez amúgy másra is igaz).

Tehát ha panaszkodik, de nem lép, hanem vele van, akkor az azt jelenti, hogy a puncijával a léhűtő trógerre szavazott veled szemben. Valószínűleg mert nem mozgatod meg szexuálisan vagy egzisztenciálisan nincs meg az elvárt szint vagy kémiát nem érez. A te szemszögedből annyi a fontos, hogy ő azzal van, akire panaszkodik, nem pedig veled.

Tudod, mint mikor a 2/3-ad megszavazza az egyik pártot, aztán mindenki panaszkodik, hogy ki szavazott rájuk, ő biztos nem. Vagy mikor a Valóvilágot meg a Barátok köztet nem nézi senki, de mégis mindenki tudja mi történik benne.

2021. jan. 25. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy az, hogy egy felnőtt ember legalább alapvető szinten képes ellátni magát csak a "belépő" szint. Ez az, ami alatt szóba sem áll a legtöbb nő egy férfival (és itt most nem az anyagiakról van szó, mert lehet akár kolis egyetemista is az illető, ott is magáról kell gondoskodnia még akkor is, ha az anyagi részt a szülők állják).

Másrészt a nők sem egyformák, van, aki szívesen csinálja a ház körüli dolgokat, van, aki csak muszájból és van, aki egyáltalán nem is tudja, hogy mit kell csinálni egy porszívóval. Számomra pont az nem szimpatikus, ha valaki szigorúan egyenlően szeretné elosztani a házimunkát és kicsavarja a kezemből a szivacsot, csak mert legutóbb is én mosogattam. Vannak olyan feladatok, amiket szeretek mindig én, egyedül végezni, mert másképp csinálom, mint a barátom (pl. teregetés) vagy csak simán szeretem csinálni (pl. főzés). Más dolgokban pedig bőven megfelel, ha az csinálja, aki épp ráér, ha látja, hogy aktuális lenne (pl. ha én vizsgára tanulok, a barátom pedig sorozatot néz, akkor nyilván szó nélkül felporszívóz akkor is, ha legutóbb is ő csinálta).

2021. jan. 25. 13:12
 15/18 A kérdező kommentje:

"Ez az, ami alatt szóba sem áll a legtöbb nő egy férfival"

Hát a sok itteni kérdés, amit a 12-es és 13-as válaszoló említett, nem ezt igazolja. Én pedig hozzáteszem azt, hogy apám sem csinálta meg ezeket soha, én már most több takarítást csinálok. Igaz, a szüleimnél úgy volt elosztva, hogy mindent ő ami házon kívül (autó, udvar, kert stb), és a házon belüliek maradtak anyámra.

2021. jan. 25. 13:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#10 Ebben tevedsz. A felkesz, tartositoszerrel telerakott bolti kaja 1000%, hogy egeszsegtelenebb, mintha friss alapanyagokbol fozok egy huslevest, es utana 4 napig azt eszem.
2021. jan. 25. 13:18
 17/18 anonim ***** válasza:
amit csinálsz pedig alap, arra elég hogy ne pusztulj bele a mocsokba és igenis lehet főzni egy emberre olcsóbban, mint venni. ma már egy menü 1400 ft, ebből én két adagot hozok ki 3 fogásosat. amúgy remélem, ha majd nejed lesz, akkor rá se fogod rásózni, hogy otthon főzzön 4 emberre, mert tudod neki is van munka, hobbi, ahogy magadat is kimentetted. komoylan vicces, ahogy az alapdolgokat felsorolod mint valami házias dolgot. a 7 éves fiam ezeket mind megcsinálja, beágyaz, kimossa a ruháit, kitereget, behajtja, magának csinál szendvicset, uzsit a suliba, elmosogatja maga után a kis edénykéit, elpakol, stb. szóval hasonlítgathatod magad más lustább disznókhoz, de ettől még nem leszel háziasabb a nők szemében.
2021. jan. 25. 15:39
 18/18 A kérdező kommentje:

Annyira megnézném azokat a nőket, akik azt mondják, hogy ez alap, hogy ők mit tudnak nyújtani, hogy néznek ki, mert szerintem ugyanezek írják egy másik kérdés alá is ugyanezeket az elvárásokat, hogy alap.

Mert nem hiszem, hogy volt vagy lesz valaha esélyük olyan férfinál, aki ezeknek az elvárásoknak csak a felét teljesíti. Ha ezt éppen igen, akkor egy másikat nem.

Csajok, olyasvalamit hívjunk alapnak, ami a férfiak 90%-ánál teljesül. Én azt kötve hiszem, hogy ez, amit leírtam, a férfiak 90%-a megcsinálja ebben a korban.

Ellenben valószínűbbnek tartom, hogy ha azt mondanám, hogy alapelvárás az hogy egy nőnek ne legyen súlyfeleslege, formás alakja legyen, akkor annak ugyanolyan létjogosultsága lehetne, mert szerintem nagyságrendileg körülbelül hasonló százaléknak teljesül, mint a férfiaknál ez a házimunka teljesítés. De lehet tévedek.

2021. jan. 25. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!