Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség egy 30-40 közötti és egy 20-30 közötti, átlagos nő gondolkodása és elvárásai között?
Változó.
Kinek mik a céljai, milyen társat keres magának...
1. Van egy váltás amikor végeznek a tanulmányaikkal , ez lehet 19 lehet 25 évesen is, és utána elmennek dolgozni.
1-esnek is vannak alcsoportjai:
- aki dolgozik de nem akar elköltözni otthonról, sőt egyenlőre összeköltözni sem akar egy pasival sem
- aki egyből elköltözik otthonról
- aki csak a megfelelő társra vár akivel összeköltözhet
Aztán vannak akik pénzes pasit keresnek és dolgozni csak ritkán szoktak vagy egyáltalán nem,
És vannak akik igen akik a szőke herceget fehér lovon várják mint a többi barinőjük.
Nem tudom, mi a különbség a 20-30as nők, és a tíz évvel idősebbek között, de ha nem bánjátok, leírom ide a saját tapasztalataimat.
100%ig biztos vagyok abban, hogy egy nő 20 éves korában teljesen mást vár el, mint 30 évesen. Én egy hónap múlva leszek 23, de ebben a kevesebb mint három évben is rengeteget változtam. Ezekben az években egyetemre jártam, és végig szingli voltam. Az életem az iskola körül forgott, szóval volt időm reflektálni saját magamra.
- Rájöttem, hogy nem biztos, hogy az fog boldoggá tenni, amire a társadalom azt mondja.
- Felismertem, hogy a hátterem (gyerekkori szegénység) sokkal jobban meghatároz, mint korábban gondoltam, és a leendő páromnak (ha lesz) hasonló tapasztalatokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy hosszú távon működjön a kapcsolatunk.
- Nem kell, hogy a párom és én ugyanazon vallási és politikai nézeteket valljuk, amíg tiszteljük a másik álláspontját.
- A szingliség és a magány nem ugyanaz. A szingliség egyáltalán nem zavar, de a magány teljesen tönkretesz.
- A következő néhány évben újra a szüleim házában akarok élni. Erre akkor jöttem rá, mikor a covid miatt nyolc év után először hazaköltöztem.
- Nagyon unalmas és átlagos ember vagyok. Esténként és hétvégén imádok ülni a TV előtt. Szeretem a kávét, szeretem a bort, és szeretném az utazást is, ha lenne rá pénzem.
- Önző vagyok az ágyban. Sokáig tartott belátnom, és nem szívesen vállalnám fel egy randipartner előtt, de ez az igazság.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy a fent felsoroltak nem változások a személyiségemben, hanem a már korábban meglévő tendenciák és jelenségek felismerése. Kivéve a hazaköltözést, az új gondolat :D
Én 30 éves koromra mit értem el:
Mérnöki diploma
Dolgozom is a szakmámban
Keresetem nem kiugró, de folyamatosan nő
Költözés az 1-2 éven belül saját házba.
Külsőre, sportos-vékonyabb alkat
Viszont még nem nagyon volt kapcsolatom, így nem is tudom hogy kezdjek neki.
#14: "A szingliség és a magány nem ugyanaz."
Gyakori Coehlo-gyanús idézet! - de csak a nőkre igazi.
Ha olyan FÉRFI vagy, aki nem tartozik bele a felső 20%-ba, akkor sajnos a kettő kéz a kézben jár...
Tudod olyan ez, mint a munkanélküliség és a nélkülözés közötti kapcsolat. Ha Bill Gates munkanélküli lesz, vagy akár valamelyik politikusunk, valószínűleg nem fog soha az életben nélkülözni igazán, de ha Átlag Józsi elveszíti a munkáját, akkor még ha tartalékai is vannak, pár hónap padlóra küldi.
#17: "Hát kérdem én, egy tapasztalt pasi nem kiégett, csalódott? akkor mit keressen egy vidám fiatal csaj mellett oylan, aki már bízni sem tud? Semmi más nem fog tenni, mint lehúzni a maga szintjére és majd a vidám szép fiatal csajból csalódott megkeseredett nőt csinál 30-as korára."
Nem! Ugyanúgy, ahogy támogatom az ellenkezőjét is, amikor a 18-22 éves srácok jönnek össze 30+-os vagy 40+-os nőkkel.
Az egyiknek kell tapasztaltnak lenni, mert akkor a TAPASZTALATOT, BÖLCSESSÉGET fogja átadni, nem pedig összegerjed a két ember ELTÉRŐ tapasztalata és frusztrációként vetül ki. Felesleges példákat írnom, mert egy könyvtárat meg lehet tölteni az életből vett példákkal, amikor látszólag a semmin veszekednek, vagy amikor két higgadt, csúnya szavaktól mentes mondatra egy dühös "K...va anyád!" lesz a válasz. És csak ők ketten érthetik, te kívülállóként csak nézel, hogy ezt most miért, semmi rosszat nem szólt a másik.
Olyan ez, mint mikor valaki balesetben meghal vagy kómába esik, de a szervei még megmenthetnek egy olyan embert, akinek meg az a szerve beteg, ami a másikban egészséges.
Ahogy egy fizikai sérülés is ha elég mély és elég sok, a hegek egy életen át elkísérnek, a lelki sérüléseid is benned maradnak.
Ismered azt a mondást, hogy "Fiatalon még sátraztunk a haverokkal, emeletes ágyon aludtam koleszban, most már ahogy elmúltam 30/40 már kell a kényelem, már szeretek egyedül nyugodtan ülni a vécén, kiülni egy finom borral a teraszra, stb..."
A fiatal még rugalmasabb, elfogadóbb, megértőbb, jobban tud alkalmazkodni. Direkt nem használom a toleráns szót, mert negatív értelme van sokak számára összecseng a "eltűrök valamit, mert muszáj".
Ha a másikban zavarnak bizonyos dolgok, de a kezdeti szerelem és fellángolás miatt nem foglalkozol vele, félreteszed, akkor amint elmúlik ez a fellángolás, utána tönkre is fog menni a kapcsolat. Rosszabb esetben addigra annyira összekötöttétek az életeteket, hogy már nem tudtok egyszerűen, békében különmenni és még nyírjátok egymás lelkét éveken át.
Nos, pontosan ezért kell az, hogy az egyik fél magasabb szintű önismerettel rendelkezzen, a másik pedig rugalmas legyen. Ami nem feltétlenül függ össze az életkorral, van, aki 40 évesen is hülye más meg 23 évesen is céltudatos, illetve van, aki már tizenévesen autistákat megszégyenítő módon begyepesedett, szögletes gondolkodású, más meg 60 évesen gondol egyet és kiköltözik Ausztráliába és szörfözni oktatja a fiatalokat, de itt is általában az életkor előrehaladtával rögzül a személyiség.
Kétségkívül a legtökéletesebb kapcsolat akkor van, amikor két, magas szintű önismerettel rendelkező ember összepasszol, hogy a klasszikust idézzem... "mint két kicsi legó", de erre van a legkisebb esély, mert annyi mindennek kell összeállnia és annyi apró részleten múlik...
Tehát marad az, hogy az egyik az élettapasztalatát a másik pedig a lelkesedését adja bele, mint a mester és tanítvány.
Amikor két tanítvány próbálja meg kitalálni, hogy hogyan kell kőbaltát készíteni gyermeki lelkesedéssel, akkor abból se mindig szokott a legjobb kisülni. Persze simán elképzelhető, hogy tiniszerelemből életre szóló kapcsolat lesz, de ez is ritka, hiszen itt is annyira kell passzolniuk, mint az önismeretes változatnál, csak itt még a problémát sem ismered fel, mivel hiányzik az önismeret, mintha vakon illesztgetnéd össze a puzzle darabkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!