Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyetemisták pénz nélkül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetemisták pénz nélkül tényleg nehezen találnak párt?

Figyelt kérdés

Nem ez az első alkalom, hogy ide írok, de 24 éves szűz nőként sok gondolatom van ezzel a témával kapcsolatban.

Egyrészt ennyi idősen nyilván megfordult a fejemben, hogy valami baj van velem, ami miatt ez egyszerűen nem jön össze. Arra a következtetésre jutottam, hogy van, és majd szeretnék is elmenni egy szakemberhez, hátha tovább tudnék lendülni.

A másik dolog, amit észrevettem magam körül, hogy anyagi háttér nélkül a komoly kapcsolatok nem tudnának létrejönni. Több korombeli ismerősöm is házas, viszont a többségüket maximálisan támogatták a szülők ebben anyagi szempontból is.

Vannak, akik egész egyetemi életük alatt kollégiumban élnek, nem telik albérletre. Azért kollégistaként jóval nehezebb tartós kapcsolatot fenntartani, nincs is ismerősöm, aki ilyen helyzetben lett volna. Olyan ismerősöm viszont van, aki egyetem után végre el tudott menni albérletbe, és meg is találta a párját, akivel 1,5 éve együtt vannak és már együtt élnek. Egy három fős koliban ebbe az irányba évekig nem tudna fejlődni egy kapcsolat, ha az egyik félnek nincs pénze összeköltözni.

Esetemben nem ez volt a helyzet. Voltam kollégista, utána úgy döntöttek szüleim, hogy vegyünk lakást, de cserébe legyek önellátó egyetem mellett. Úgyhogy ezt két lakótárssal és részmunkaidővel kénytelen voltam megoldani. Semmi időm nem lett volna ismerkedni, és az összeköltözés se jöhetett volna szóba, mert a megélhetésem függött a lakótársaktól. Azóta meg koronavírus van, de munka mellett van egy lakótársam. Most már adott lenne a lehetőség összeköltözni valakivel, de nincs hogy ismerkedni. :D

2021. jan. 16. 09:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
86%

Na ez szerintem baromság:D

Normális esetben senki nem vár el a másiktól semmit, ha nagyon akciózni akartok azt megoldjátok valahol. Akár szülői házban hétvégén.

Nem értem azt, hogy "velem van a baj, nem jön össze". Ennyiből nem derül ki semmit.

Egyetemistáknál pénzt MAX a fiúktól/férfiaktól várnak el, nőktől közel sem, de mint írtam normális kapcsolatban nem ez lenne a mérvadó.

Tehát ha a megkeresésig se jutsz el ott valószínűleg külsőben lesz probléma. Ha megkeresés megvan, de utána dobbantanak akkor valószínűleg személyiség probléma. Ha pedig nem tudnak veled együtt lenni huzamosabb időt akkor valószínűleg "kiállhatatlanság" van.

2021. jan. 16. 09:31
 2/22 anonim ***** válasza:
78%

Szia!!!! A te korosztályodban nem igaz. Te is otthon laksz ő is otthon lakik. El lehet lenni.

Volt egy 23 éves lány össze akart velem jönni (34) vagyok, annyi pénzem nincs hogy kitartsam, de ő meg tanfolyamokra okjkra jár de pénze nincs. Nem is akar tenni érte hogy legyen. Viszont haladnék az életben ő ebben visszahúzott volna.

2021. jan. 16. 09:33
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Vannak nálad gondok elég rendesen.

Nem, egyetemen nyilván nincsenek komoly kapcsolatok.. Egy sem. Csak annak, akinek az anyjáék aranyórát vesznek lánccal.

Azért nem volt kapcsolatod, mert nem tudtatok összeköltözni?:D Összeköltözni alapból fél-egy év után szoktak, nem az első randi után.

Amúgy meg, a pali nem tudott odaköltözni a szobádba? Te nem tudtál volna a palihoz költözni?

"Nincs, hogy ismerkedni." Ott a Tinder.

És a kedvencem: azért vagy szűz 24 évesen, mert nem tudtál senkivel összeköltözni??? seriously?:DDDD

2021. jan. 16. 09:33
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
Nincs hogy ismerkedni?? Nőből vagy tiéd a net.
2021. jan. 16. 09:34
 5/22 A kérdező kommentje:

Nyilván annyit azért beláthatnátok, hogy egy kapcsolat fejlődéséről beszélek, nem arról, hogy egyből össze kéne költözni. De ahol a lehetőség sem adott? Pl: távkapcsolat? Lett volna lehetőségem, nem mentem bele.

Nem mindenki szerencsés. Aki érdeklődött irántam, velük nem tudtam elképzelni. Akik iránt én érdeklődtem, ők nekik meg én nem tetszettem. Emiatt gondolkodtam el, hogy velem kell legyen a baj, hogy talán túl nagy elvárásaim vannak, de ehhez képest én meg nem adok eleget.

Nem tudnék egy szobába összeköltözni senkivel. Ez valószínűleg jellemhiba, ehhez túl introvertált vagyok.

2021. jan. 16. 09:47
 6/22 anonim ***** válasza:
32%
Hát ha nőként szűz vagy 24 évesen, akkor valóban veled vannak bajok. Amúgy felmennél Tinderre lenne vagy 50 matched két nap alatt, abból szerintem tudnál válogatni.
2021. jan. 16. 09:50
 7/22 anonim ***** válasza:
97%
Egy kapcsolat nem attól lesz komoly, hogy összeköltöztök. Együtt lenni, lógni, filmet nézni, nagyokat beszélgetni, nevetni, ezek nem kerülnek pénzbe. A többi ráér és alakul.
2021. jan. 16. 09:51
 8/22 anonim ***** válasza:
77%
Ne haragudj nem akarlak megbántani, de szerintem ezt kicsit túlkomplikálod. Szerintem ez csak egy kifogás vagy mentség, amivel magad nyugtatod. Nekem is későn volt az első párkapcsolatom. És így utólag visszagondolva mindig valami hülye indokot hoztam fel, hogy miért nem. Pl. Nincs időm rá a suli miatt vagy most inkább bulizgatok majd ráérek. Aztán észre sem veszed, hogy szalad az idő, érdemes ezeket a dolgokat minimum 20-25 éves kor között kitapasztalni,mert később nehezebben fogsz alkalmazkodni, kötődni stb. És azért is mert úgyfogod érezni magad, hogy lemaradtál valamiről.
2021. jan. 16. 09:52
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudlak érteni, kérdező.

Hasonló cipőben jártam én is két évig. A szüleim eltartottak, de nem tudtak végtelen mennyiségű pénzt adni. Szóval osztoztam a szobámon egy olyan lakásban, aminek nem volt se rendes előszobája se rendes konyhája. A szobatársam rendszertelenül ment haza és rendszertelenül jött vissza, úgyhogy még az se volt hogy kéthetente fixen enyém a lakás.

Elég kevés pénzt osztottam be, úgyhogy egy szimpla mozijegy megvétele is hatalmas kiadást jelentett.

Bulizni nem nagyon jártam, mert egy este (mondjuk három sörrel a belvárosban) a következő heti koplalást jelentette volna.

A szakomon nincsenek fiúk, (BTK) de még az épületben sem nagyon.

Egyébként ez az érem egyik oldala. A másik az, hogy valójában én sem tettem meg mindent. Hittem a kamuszövegeknek, hogy ismerkedni az életben kell, a boltban meg a villamoson stb stb. Ez nem igaz. Legalábbis az én életemre nem igaz.

Az összes problémámat megoldotta volna egy Tinder regisztráció, ha világossá teszem mindenkinek hogy nálam nincs lehetőség kamatyolni.

2021. jan. 16. 09:54
 10/22 anonim ***** válasza:
86%

ez hulyeseg, te is csak indokot keresel, hogy valamire foghasd a nyomorod. koliban es egyetem alatt a legkonnyebb ismerkedni, ha valakik komolyan gondoljak egymassal, akkor 20 evesen csoro koliskent is komolyan fogjak gondolni. az meg, amit a kapcsolat fejlodeserol, osszekoltozesrol irsz, szinten hulyeseg. egyreszt vannak olyan kolik, ahol ossze tudsz koltozni a paroddal egy szobaba, az miben mas kapcsolat szempontjabol, mint pl egy kozosen berelt alberleti szoba?! semmiben. masreszt meg, ha nem is koltozol egy szobaba vele, akkoris a koliban kb allandon egyutt lehettek. nyilvan szexet megoldani kisse problemasabb, de az osszes ilyen ismersom meg tudta valahogy oldani vegul.

nem mellesleg 20-22 evesen nem kell feltetlenul osszekoltozni kulon lakasba, akkor meg felig tini az ember, az ilyen kapcsolatokban nem az a fokmero, hogy egyutt eltek-e.

a tobbi csak kifogas. te is erzed, hogy valami nem oke veled, nem azert nincsen senkid, mert dolgozol es nem egyedul laksz. az ilyen emberek amarmilyen helyzetben is vannak, valami urugyet MINDIG talalnak a nyomorukra. ha egyedul elnel a rozsadombon egy villaban es a szuleid penzelnenek, akkor se lenne senkid, akkor is fognad valamire.

2021. jan. 16. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!