Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szépség teljesen relativ akkor egyes nők miért sokkal vonzóbbak külsőre a többi nőnél ha megkérdeznéd a 99%-ot?Sőt lenne olyan nő akit senki nem mondana csúnyának.

Egyrészt annak a kijelentésnek, hogy "a szépség relatív", nincs semmi értelme, ettől a falra mászom. Tudjátok, mit jelent a "relatív" szó? Azt, hogy "viszonylagos". Azt, hogy csak "valamihez képest értelmezhető". Amire ti gondoltok, az a SZUBJEKTÍV.
Na, most, hogy ezen túl vagyunk, szerintem senki nem állítja, hogy a szépség TELJESEN szubjektív.

Nem teljesen relatív. A típus relatív, és vannak koronként, teruletenkent is eltérések.
A típus alatt azt értem, kinek a déli, kinek az északi jön be jobban, kinek ez, kinek az.
De van abszolút szépség is, az arányos, szimetrikus arc, test...
És akibe szerelmesek vagyunk, szeretünk, azt szebbnek látjuk.

Továbbra sem a relatív a helyes szó, hanem a szubjektív. De nem akarok most nyelvészkedni.
Az, hogy valami szubjektív, nem azt jelenti, hogy a megítélése teljes mértékben egyenletesen oszlik el. Attól, hogy A. személy 60%-nak tetszik, B. személy meg csak 40%-nak, az bizony még egy teljesen szubjektív mérték. Azon versengni, hogy ez a százalékos mérték kinél mekkora, értelmetlen. Ha nekem valaki eszeveszettül tetszik, akkor nem fog a vonzerejéből levonni az, ha csak az emberek 10%-a érez ugyanígy. Ennek mindössze annyi a jelentősége, hogy mennyiségre mekkora a potenciálisan szóba jöhető emberek száma. Ami tekintve, hogy a Földön élnek 7 milliárdnak, még 1%-nál is hatalmas szám. Egy százezres városban 1% az ezer főt jelent, és akkor olyasvalakiről beszélünk, aki 99% szerint ronda.
Ráadásul a szépség nem egy egyváltozós, lineáris skála. Ha valaki egyik dologban szebb, a másik meg másban, akkor melyikük a szebb? És ki szerint?

"Sőt lenne olyan nő akit senki nem mondana csúnyának."
Nem, nem lenne. Ha ide, Gyakorira kiraksz egy tényleg gyönyörű nőt, akkor is megtalálja rajta a hibát a sok incel.

"vannak objektiv fokmérői a szépségnek"
Nem hinném, hogy sok objektív "fokmérőt" tudnál mondani.
Inkább fogadd el, hogy nem körülötted forog a világ! Lehet, hogy ez most neked fáj, de nem te mondod meg, hogy pl. szerintem ki szép, meg ki nem.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!