Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Magyar fiúk nem szeretik ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magyar fiúk nem szeretik ha van az emberben cigány vér?

Figyelt kérdés

Az apukám cigány származású akinek barna a bőre, fekete haja van és zöld szemem. "Sajnos" apukámra ütöttem és az ő színét, szem színét és haját örököltem. Anyukám félig spanyol félig kubai. Rajta is látszik a származása így nálunk mindenki "feka" ahogy a magyarok szokták mondani. Mi 8 hónapja élünk itt Magyarországon apukám miatt költöztünk ide, régen csak látogatóba jöttünk a rokonokhoz. Én nagyon nem szeretem ezt a helyet. Soha nem bántottak sehol a származásom miatt vagy a színem miatt, de itt mindenki csúnyán néz rám és nem csak rám hanem a szüleimre is. Eleinte nem érdekelt, de most már nagyon rossz itt nekem és az ismerkedés is teljesen más.

Sok barátot szereztem azért, de ezek mind lányok. Apa meg anya betudtak ide illeszkedni.

Nekem nem megy. Beszélgetek pár magyar fiúval, de mindenki azt mondja,hogy a cigány származásom miatt ők nem járnának velem, mert pl a szüleik nem néznék jó szemmel. Van egy ismerősöm, barátnőm aki úgy van jóban velem, hogy a szülei utálnak csak azért, mert cigány vagyok és a barátnőm csak titokban találkozik velem. Komolyan nem viccelek én sose tapasztaltam ilyeneket vagy olyat, hogy követ a biztonsági őr amikor a boltban vagyok. Apa azt mondta senkit nem fog érdekelni a bőrszínem ha mégis azzal ne foglalkozzak. Nem tudom meddig maradunk itt,mert most nem megyünk haza még. Apa építész mérnők és "nyaralni" jöttünk így most nem dolgoznak a szüleim csak albérletben vagyunk.

Most találkozok majd egy nagyon rendesnek tűnő sráccal akivel fbon ismerkedtem már 2 hónapja kb. Képeim alapján nem érdekelte, hogy barna a bőröm. De nagyon izgulok, hogy ő is kikosaraz (van ilyen szó??)

Itt Magyarországon miért ilyen sok itt élő ember? Apa azt mondta neki vannak cigány barátai, de magyarok nincsenek neki igazi barátok..

L

2020. dec. 7. 09:36
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
94%

Volt a múltkor egy felmérés, hogy kit tartanak az emberek "cigánynak".

Meglepő eredmény volt, mert nagyon nem a kinézet határozta meg, akár a szőke kékszeműt is cigánynak tartják, ha putriban lakik, úgy öltözik, úgy viselkedik, úgy "dolgozik".

Bizonyára vannak azok a rasszista körök, ahol már egy cigány (zsidó, arab, piréz) dédnagyszülő is kizáró ok, de normális ember nem a kicsit kreaolabb bőröd fogja nézegetni, hanem azt, hogy hol élsz, mit csinálsz az életben, mit tanulsz, mit dogozol, hogyan godnolkozol.

(persze, a szűk családod még számít, hiába leszel te igazi középoasztálybeli, ha haza kell menni veled a "sorra", de önmagában a szármzás sokkal kevesebbet jelent, mint a viselkedés)

2020. dec. 7. 09:45
 2/48 A kérdező kommentje:
Otthon nem számít, hogy mi a munkád vagy hogy nézel ki az ember a lényeg, hogy milyen ember vagy. Nálunk nagyon fontos az összetartás, barátság a szeretet és tisztelet. Én csak itt tapasztaltam azt is, hogy az a fontos, hogy mit dolgoznak a szüleim meg hogy pl mivan a másikon. Nálunk nem illik arról beszélni, hogy kinek mi a munkája mert olyan mint amikor azt kérdezik mennyire van kitömve a zsebed. Csak akkor beszél az ember már ezekről ha jóban vagyunk. Én az itteni barátaimnak későn meséltem sok mindent magamról és a szüleimről. Őket nem zavarta amúgy.
2020. dec. 7. 09:49
 3/48 anonim ***** válasza:
85%

Sajnálom a helyzetedet, senki nem érdemli meg, hogy ismeretlenül elítéljék. Az utolsó kérdésedre sajnos azt tudom válaszolni, hogy azért előítéletes sok ember, mert a cigányságnak egy nagyon jelentős része nem tartja be a társadalmi normákat, nem hajlandók a többségi társadalom szabályai szerint élni, és mivel ez az a részük, akikkel kapcsolatban mindenkinek vannak "személyes élményei", ezeket kivetítik azokra is, akik nem érdemelnék meg. Sajnos így működik az ember, ha adott egy csoport tagjaitól rendszeresen tapasztalsz valamilyen viselkedést, feltételezni fogod a csoport többi tagjáról is.

Remélem, azért megtalálod a helyedet, a "kulturált" társadalom körében kevésbé jellemző, hogy előítéletesen álljanak a másikhoz.

2020. dec. 7. 09:52
 4/48 anonim ***** válasza:
91%

"Nálunk nem illik arról beszélni, hogy kinek mi a munkája mert olyan mint amikor azt kérdezik mennyire van kitömve a zsebed."

Én sem erre gondoltam. Nem a másik zsebében kell turkálni.

De ha találkozok egy másik emberrel, akkor lesznek benyomásaim arról, hogy milyen ember is vagy:

rendezett a ruhád? (nem kell a Zaraból öltözni, de rendezett legyen)

hogyan beszélsz? Mind egy tanult ember, vagy mint egy proi

dolgozol/tanulsz? bármit, nem számít mit, vagy lógsz a nagyvilágba.

Volt barátnőm, aki nagyon szegény volt, de tisztaság volt a lakásukban (pedig egy pici lyuk volt), rendezett ruházata volt (turiból öltözött), ha leültél vele beszélni, akkor egy normális ember képe rajzolódott ki. Ehhez egyikhez sem kell pénz.

2020. dec. 7. 09:53
 5/48 A kérdező kommentje:

De itt csak a cigányokra jellemző ez? Apa nekem soha nem beszélt erről meg arról sem,hogy a magyarok mások lennének mint a többiek és őket valamiért bántani kéne. Annyit mondott,itt a bőrszínemet nagyon megnézik majd és más a mentalitás.

Normálisan öltözök amúgy meg a szüleim is. Nem ismerek olyat aki ne öltözne normálisan. Meg engem nem is ez érdekel első benyomáskor is inkább a másik viselkedése számít.

2020. dec. 7. 10:05
 6/48 anonim ***** válasza:
94%
Csoportszinten a cigányokra jellemző sajnos. Természetesen nem az összesre, de van egy jelentős része a cigányságnak, amelyik jellegzetes módon viselkedik, jellegzetes magatartásformákat vesz fel, és ezek között sok antiszocális dolog van (bűnözés, hangoskodás, gátlástalan viselkedés, koszos környezet). Sajnos azzal szembe kell majd nézned, hogy ennek a rétegnek a viselkedése miatt veled kapcsolatban is lesznek előítéletek. Bocsánat, ha ez kegyetlenül hangzik, de jobb, ha felkészülsz erre, illetve megbeszéled apukáddal.
2020. dec. 7. 10:13
 7/48 A kérdező kommentje:
Értem hát remélem nem maradunk itt sokáig.
2020. dec. 7. 10:14
 8/48 anonim ***** válasza:
81%

Nézd amíg 10-ből minimum 8 c-típusú állampolgár putris, agresszív, buta, tanulatlan vadállatt, akinél dicsőség a lopás, gyilkolás, a börtönviseltség, más emberek zaklatása, addig normális ember k_rva nagy ívben kerüli őket.

Természetesen vannak kedves, normális, tanult, dolgos cigányok is, és én nagyon sajnálom őket, de a biztonságom és a nyugalmam többet ér, minthogy ezzel hazárdírozzak. Ráadásul hiába normális az adott személy, ha a 'csáláád' tipikus putris banda.

Egyébként nem tudom hol éltetek eddig, hogy ezen így meglepődsz. Gondolom olyan helyen ahol nem túl sok van belőlük.

2020. dec. 7. 10:25
 9/48 anonim ***** válasza:
90%

Annyi a baj, hogy tinikor végére/fiatal felnőttkor elejére, már mindenkinek van már tapasztalata a cigányokkal, ez pedig többnyire nem jó.

Engem pl bántottak sokat általánosban és középsuliban is próbálkoztak. Egyetemista éveimben utazáskor is mindig velük volt a baj...kötekedtek, hőbörögtek, tarháltak, óbégattak. Szóval ja "rasszista" lettem. Azért írom idézőjelbe, mert nem nyitok feléjük, max ők felém, ha normálisak, akkor én is az vagyok, de rêsen vagyok attól még.

Hasonló helyzetbe is azért nem mennék bele, mert az oké, hogy te mondjuk normális vagy, de a család meg a fene tudja, ez pedig olyan kockázat, amit senki nem vállal szívesen vagy fektet bele energiát.

Olvass utána a dolognak, aztán nagyjából lesz elképzelésed miért nézik ki a cigányokat itthon.

2020. dec. 7. 10:26
 10/48 anonim ***** válasza:

Ez jó nagy hülyeség. (Az alap felvetésre válaszolok.) Én szőke hajú, világos bőrű srác vagyok és nagyon bejönnek a sötét hajú, sötét szemű, barnásabb bőrű nők. Egyetemen volt egy mexikói barátnőm is, aki így nézett ki.

De ha tetszik egy ilyen típusú nő, nekem mindegy hogy mexikói, vagy cigány, vagy spanyol, vagy bármi más. Értem hogy te nem ezt tapasztalod, de én meg csak saját magamat tudom mondani.

2020. dec. 7. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!