Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás férfi+ nem diplomás nő, vagy ennek a fordítottja működőképesebb?
" A legnagyobb gond, hogy a nem diplomások egy része eszméletlenül kompenzál egy kapcsolatban (nem mindenki, de sokan)"
Sok diplomás szereti is éreztetni, hogy a diploma nélküli hülyébb, mint ő, szóval...Ennek is két oldala van.
Inkabb a kisebbségi komplexusos nèzi ezt annak hogy a diplomàs fölenyeskedni akarna.
Igen javareszt kapcsolatban akarnak kompenzàlni
Ahogy írták: azért a férfiak között több a nem diplomás. És emögött semmi rossz szándék nincs, csak egyszerűen a szakmák nagy része olyan, hogy a "férfias" szakmák azok amikkel jobban lehet keresni, mint diplomával. Pl. nem nagyon láttam még női gázszerelőt vagy autószerelőt. És nem gondolom rosszul kereső, lenézett szakmának egyiket sem. Tehát a diplomás nő + nem diplomás férfi a számokat tekintve gyakoribb lehet.
Nem gondolom, hogy alapvetően ez tesz működőképessé egy kapcsolatot.
Nem minden diplomás férfi, nemdiplomás férfi, diplomás nő, nemdiplomás nő ugyanolyan. Mindenki másmilyen személyiség, mindenki mást keres az életben, mást keres a partnerében. Ha passzolnak egymáshoz, és egyiknek sincs komplexusa attól, hogy a másik diplomás, ő meg nem, akkor simán működőképes a kapcsolat.
Attól még vannak tendenciák mondjuk, de ezeket nem lehet ráhúzni mindenre. Én az látom, hogy a nemdiplomás férfiak hajlamosabbak a társadalmi elvárások / tipikus férfikép miatt komplexusosak lenni, ha a párjuk tanultabb-képzettebb, ne adj isten okosabb vagy többet keres, mint ők, és ez tud problémákat okozni. Meg azt is észrevettem, hogy a diplomás férfiaknál nagyobb arányban vannak olyanok, akiknek hosszabb távon fontosabb a külső és a cuki személyiség, mint az ambíciózusság, tájokozottság, stb., mint a nőknél.
"Sok diplomás szereti is éreztetni, hogy a diploma nélküli hülyébb, mint ő, szóval."
pont ez a hit okozza a kompenzációt!
Ha a diplomás haveromnak/páromnak mondom, hogy mekkora hülye, akkor elfogadja, vagy összeveszünk, hogy ő miért nem az. De ennyi.
Ha a diploma nélkülinek mondom, ugyanezt, akkor fél perc után ott tartunk, hogy én lenézem őt, mert ő nem diplomás, hogy szerintem mindenki hülye akinek nincs papírja, közben meg náluk is a cégnél a mérnök mozdulni nem tudna, ha ő nem javítja ki a hibáit...
Pedig csak azt mondtam, hogy mekkora hülye, hogy megint kint hagyta a tejet, és megromlott
17:
ha a férfi alapvetően hajlamos a komplexusra. Mert nem minden férfi komplexusos. Ismerek viszonylag sok párt, ahol a férfi nem diplomás, a nő igen, és nagyon jól megvannak, mert a férfi nem attól érzi magát férfinek, hogy többet keres a nőnél vagy társadalmilag elismertebb pozícióban van, jóban magával lelkileg.
17 nem sajnos nincs igy a kisebbségi komplexusosaknál.
Exem 3 szor annyit keresett szakmunkàval de olyanokat vágott a fejemhez hogy amiket en diplomával csinàlok simàn megtudnà ö is.
Es hasonlo kis szösszenetek töle..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!