Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiányzik sok nőből a készség az alapvető vitakultúrára?
Sokakból mintha hiányozna a logikus gondolkodás képessége. Ha pl. itt kikerül egy kérdés, hogy mennyire zavaró, ha nő kevesebbet keres, nem arra válaszolnak, hanem elkezdik bizonygatni, hogy a kevesebbet kereső nő munkája is lehet fontos (mintha bárki kétségbe vonta volna...)
Ha felvetik, hogy nem kéne az itteni incelek meg trollok véleményét készpénznek venni, feltételezik, hogy a kérdező biztos incel meg troll. (WTF?)
Ha szóba kerül, hogy tinder match esetén természetes, hogy a férfi azt hiszi, minimálisan érdekli a nőt, és ha ráír a csajra, várhat egy minimális válaszreakciót, sarkítanak meg terelnek, hogy "mert akkor egyből le kell dobni a bugyiiiit?"
Miért ilyen nehéz logikusan gondolkodni, és nem a saját sérelmeket/prekoncepciókat kivetíteni egy adott kérdésre?
(Megelőlegezem az érkező válaszokat és egyből reagálok is rájuk: igen, tudom, hogy férfiak között is sok a logikátlan, nem, nem vagyok incel, nem, nem kötelező ilyen helyzetben a "saját dolgommal törődni inkább")
18 Nem, nem erről a kérdésről volt szó, hanem erről:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
A harmadik válasz.
De te találtál egy kérdést, és megalapozatlanul, előre eldöntötted, hogy én biztos azt olvastam, és a férfi válaszolók hsz-ei alapján vontam le következtetést a nőkről. Most akkor mi van?
A tipikus dolog, anbak van igaza, aki egyetért veled. A te nezeteid nem alátámasztó bármilyen gondolat, már nem fér bele, és jössz azzal, nem ez volt a kérdés.
Azt csinálod, hogy a számodra megfelelő dolgokat összeválogatott egy dobozba, és ha valaki megemlíti, hogy ez egy nagyon önkényes válogatás és nem fedi a valóságot, akkor jössz azzal, hogy a te dibizodba kell maradni, amit ugye úgy valigattal össze, hogy csak neked lehet igazad.
Jó szót használsz, hiszen a készség az tanulható dologra utal, és a vitázás (mint a kommunikáció bármely más formája is) tanulható dolog. („képesség” szavunk utal veleszületett tulajdonságra, megváltoztathatatlan, adottság)
Lényegében... honnan lenne?
Szülőknek nem volt, így nem adták tovább ezt a tudást. Iskolában nem kötelező, még csak nem is oktatják. Pedig amcsi filmekben mekkora vita párbajokat rendeznek iskolásoknak!
Szóval marad az egyén. Ha magától erre valaki nem érez kényszert, akkor nem fogja elsajátítani, nem szerzi meg a tudást hozzá. Így az értelmes, észérvekkel alátámasztott, konszenzusra-kompromisszumra törekvő vitából csak a veszekedős csapkolódó vitatkozás marad. A magyar valóság... Elkeserítő.
🙁
Nem tudom, mi a pasiknak ez a mániája, hogy azt hiszik, hogy csak azért, mert ők "HISZNEK" az objektív érvelésben, attól az ő saját szubjektív véleményük már egyből objektív ténynek számít :D
És csak azért, mert monoton, érzelemmentes hangon, idegen kifejezésekkel tűzdelitek tele a véleményeteket, attól az még nem lesz relevánsabb :D Csaxolok. Puxi
Sunshine, látod, pont erről van szó. Nem a kérdésre reflektálsz, hanem elképzeled magadnak a kérdezőt (lehetőleg sztereotip módon, olyan jól püfölhető szalmabábként), és azzal karatézol egyet.
Kb. mintha az állításra, hogy "Etiópiában ma is éheznek" nem a FAO kimutatásait, a helyi élelmiszer-termelés növekedését vagy az egészségügyi rendszer alultáplált személyekre vonatkozó adatait kotornád elő, hanem elkezdenél pörögni, hogy "Nem tudom, az eritreaiaknak mi ez a mániája, hogy ők azt hiszik, ők nem éheznek, csak azért, mert ők azt mondják, nem éheznek, még éheznek, na puxxa, xoxo, láwcsy" (mert a puxi szó leírása hitelesebbé teszi az érvelést, amivel semmit sem bizonyítottál). ;)
Erre a kijelentésre teljesen felesleges reflektálni, mert egy téves állítás, ami általánosításon alapul, tehát nem is lehet más, mint egy tévedés.
Teljesen szubjektív, érzelmi alapon feltett áltudományoskodó agymenés.
Azon kívül egy olyan kérdésre, hogy a nők miért....teljesen releváns válasz, hogy a férfiak is. Ugyanis ebből is látszik, hogy ez nemtől független jelenség. Aki ezt nem érti meg, nem látja be, arra én nem fecsérelem az időmet vita címén, mert nincs miről beszélni vele.
"Mert sose volt szükségük logikára és érvekre az előrejutásukhoz és a túlélésükhöz."
Nem akarom megbántani az érzéseidet, de mennyire áll stabil lábakon az önértékelésed, ha szeretnéd magaddal elhitetni, hogy egy nő, aki - a példa kedvéért - megszerzett egy mérnök diplomát, tanári, orvosi, állatorvosi stb. végzettséget, és/vagy megtanult két-három idegen nyelvet felsőfokon, annak soha nem volt szüksége ehhez sem logikára, sem érvekre sem a tanulmányai, sem a munkája során?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!