Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért hiányzik sok nőből a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiányzik sok nőből a készség az alapvető vitakultúrára?

Figyelt kérdés

Sokakból mintha hiányozna a logikus gondolkodás képessége. Ha pl. itt kikerül egy kérdés, hogy mennyire zavaró, ha nő kevesebbet keres, nem arra válaszolnak, hanem elkezdik bizonygatni, hogy a kevesebbet kereső nő munkája is lehet fontos (mintha bárki kétségbe vonta volna...)

Ha felvetik, hogy nem kéne az itteni incelek meg trollok véleményét készpénznek venni, feltételezik, hogy a kérdező biztos incel meg troll. (WTF?)

Ha szóba kerül, hogy tinder match esetén természetes, hogy a férfi azt hiszi, minimálisan érdekli a nőt, és ha ráír a csajra, várhat egy minimális válaszreakciót, sarkítanak meg terelnek, hogy "mert akkor egyből le kell dobni a bugyiiiit?"

Miért ilyen nehéz logikusan gondolkodni, és nem a saját sérelmeket/prekoncepciókat kivetíteni egy adott kérdésre?

(Megelőlegezem az érkező válaszokat és egyből reagálok is rájuk: igen, tudom, hogy férfiak között is sok a logikátlan, nem, nem vagyok incel, nem, nem kötelező ilyen helyzetben a "saját dolgommal törődni inkább")

2020. szept. 24. 10:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

Hahaha 🤣🤣🤣🤣

És pont ezen a fórumon mondja pont egy pasi.

Olvasd már el ferfitarsaid megnyilvánulásait.

2020. szept. 24. 11:04
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, lesz-e értelme ideírni, amit szeretnék, de azért teszek egy próbát.

Nő vagyok, és igyekszem racionálisan vitázni, tehát figyelek arra, hogy arra reagáljak, amit a vitapartnerem mond, és ne valami olyasmira, amit neki tulajdonítok, de nem is mondott (szalmabáb), kerülöm az olyan kijelentéseket, hogy "ez evidens mindenkinek, mindenki tudja" (közvéleménnyel takarózás), próbálok nem személyeskedni (ha felidegesítenek, akkor nehéz betartani), próbálom kerülni a hamis ok-okozati összefüggéseket, és valamilyen módon bizonyítani, amit mondok, vagy legalább felhozni tényszerűségeket, amik valamelyest alátámasztják, és nem szokásom olyanokkal próbálni lemosni a vitapartnerem, hogy "incel, szűz, soviniszta, lúzer" még akkor sem, ha annak tartom (az érvre kell reagálni).

Viszont van 2 dolog:

1. Nem minden témáról lehet az imént leírt minőségben vitázni, mert rengeteg szubjektív téma van, pláne ebben a párkapcsolati/társkeresési témakörben. De ha ilyen van, akkor amint azt érzem, hogy már nem racionális érvet mondok, hanem valami személyes meggyőződésem, akkor odateszek annyit, hogy "szerintem", próbálom nem arrogánsan kijelenteni, mikor tudom, hogy olyan a téma, ahol már szubjektív, érzelmi töltetű vélemények ütköznek.

2. Én azt figyeltem meg, hogy nincs különbség, hogy nő vagy férfi az illető, a legtöbb ember érzelemből vitatkozik, és beleviszi a saját sérelmeit, nők és férfiak is, ezen kérdés alatt is szerintem sok kommentben pont ez történik. Az a baj, hogy nincs legalább egyetlen félév erejéig sem olyan óra a közoktatásban, ahol tudományos gondolkodást, logikát, érveléstechnikát oktatnak.

2020. szept. 24. 11:05
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapvetően társadalmi probléma. Sajnos mindenhol jelen van, elég megnézni hogy a politikában (főleg a magyarban) mennyire hiányoznak az érvek ütköztetései. Felesleges a nőkre fogni ezt, mert mindenkire jellemző lehet.

A párommal egy vitakörben ismerkedtem meg (ironikus, hogy az első beszélgetésünk egy vita volt), és azóta még nagyobb csalódás, hogy emberek alapvetően nem tudnak igényesen vitázni. Nem is feltétlen az a baj, ha valakit az érzelmei vezérlenek, hanem hogy ezeket nem tudják szavakba foglalni.

Szűrőnek legalább mindenkinek jó.

23/L

2020. szept. 24. 11:09
 14/37 A kérdező kommentje:

11 Ha elolvasom férfitársaim megnyilvánulásait, akkor kevésbé lesz illogikus a fenti három példa (vagy épp a te terelő hozzászólásod)?

12 Szerintem ez becsülendő hozzáállás. Annyit hozzátennék, hogy a szubjektum esetében is be lehet határolni, hogy adott témához kapcsolódik-e. Pl. szubjektíve lehet, hogy neked tetszik a levendulaillat, nekem nem, elmondhatjuk a saját véleményünket, hogy "szerintünk" milyen. De ha valaki arra a kijelentésre, hogy "nekem nem tetszik a levendulaillat" azt válaszolja, hogy "de a narancssárga szín akkor is csodás!", az nem szubjektív, hanem eltér a témától, és sajnos ezt látom sokszor.

13 Igen, a kommunikációs készség is fontos, illetve tanítani kéne a vitakultúrát nemtől függetlenül.

2020. szept. 24. 11:15
 15/37 anonim ***** válasza:
94%
"Eddig" a párkapcsolati kérdésekben azt írták, hogy a nők ridegek, logikusak, számítóak. Aki annyit lóg itt, mint én, annak nem meghatározhatatlan.
2020. szept. 24. 11:20
 16/37 anonim ***** válasza:
60%

"ha erzelmek vannak a hatterben az nem vita, hanem hiszti/erzelmi manipulacio. "

Tökéletesen leírtál egy itteni tipikus férfit. :D

2020. szept. 24. 11:23
 17/37 anonim ***** válasza:
96%

Nehéz megtanulni úgy vitázni, ha nőként igazán lehetőséget sem kap rá az ember vegyes társaságban, mert gyerekkora óta vagy eleve totálisan hülyének nézik és feltételezik, hogy a körömfestésen kívül máshoz úgysem ért, úgyhogy be sem vonják, vagy a hős megmentő férfiak (lehet akár egy apa, báty vagy pár) igyekeznek megkímélni mindentől és mindig elintézik helyette a dolgot, hogy neki még csak megszólalnia se kelljen.

Nem attól lesz hiszti egy vita, ha érzelmi megnyilvánulásaim is vannak közben, mert emberek vagyunk, mindenki (na jó, csak a nem szocio/pszichopata többség), köztük meglepő módon a férfiak is mindenre reagálnak érzelmekkel is. Akkor válik hisztivé a dolog, ha az érzelmek átveszik az irányítást, képtelen leszek a józan eszem használni és átmegyek személyeskedésbe vagy manipulációba. A nőknél viszont a legelső, legapróbb érzelmi megnyilvánulásra is nagy divat rávágni, hogy "höhö menstruál! Baxxatlan pitsa höhö!", ami érthető módon a többséget felcseszi és nem tudja ezt a megjegyzést figyelmen kívül hagyva hideg fejjel folytatni a mondanivalóját.

2020. szept. 24. 11:50
 18/37 anonim ***** válasza:
80%

"Ha pl. itt kikerül egy kérdés, hogy mennyire zavaró, ha nő kevesebbet keres, nem arra válaszolnak, hanem elkezdik bizonygatni, hogy a kevesebbet kereső nő munkája is lehet fontos (mintha bárki kétségbe vonta volna...)"

Ha erről a nemrég kiírt kérdésről van szó:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

akkor az férfiaknak szól, és - mint egyébként a hozzászólásokból is kiderül, - férfiak válaszoltak rá.

Lehet, hogy nem arra válaszoltak, amire szerinted kellett volna, vagy kitértek a kérdés kapcsán - SZERINTED - irreleváns (szerintem pl. többnyire egyáltalán nem irreleváns) részletekre is a téma kapcsán.

Mindenesetre ha Te férfiak által írt válaszokat példaként felhozva, azok miatt a NŐK vitakultúráját és logikai készségét ekézed, az talán nem a nők logikájáról mond el valamit, hanem a tiédről. xD

2020. szept. 24. 13:50
 19/37 anonim ***** válasza:
56%
Mucuska, és milyen logikus férfi vitakultúrát látsz itt? Amikor csak a mocskolódás meg gyűlölködés megy egyfolytában?
2020. szept. 24. 13:56
 20/37 anonim ***** válasza:
76%

Érződik a kérdésedről, hogy nem vitatkozni akarsz, hanem ironikus módon érzelemből írtad ki. Ami nem baj, csak amikor elborítja az agyat, akkor nem lehet a másikkal szót érteni. Ha úgy kezdesz el vitatkozni valakivel, hogy már nem lehet igaza, mert van egy meggyőződésed, annak semmi értelme.

Ateistaként hívőkkel vitatkozni tök felesleges. Sem ők, sem én nem fogjuk azt mondani a vita végén, hogy "Tudod mit? Igazad van. Van/Nincs isten."

Ez ugyanaz. NŐK... itt már nem lesz semmi, mert nem fogsz elismerni semmit, mert nem azt mondod, mit mond, hanem hogy puncija vagy kukija van-e.

2020. szept. 24. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!