Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Vannak itt olyan 28+ éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak itt olyan 28+ éves férfiak (kb akkortól +-2-3 év számít nagyon a bér a nőknek), akik azért vannak egyedül, mert nem üti meg a keresetük az átlagbért, vagy nem éri el a családalapítási szintet,pl emiatt nincs még lakásuk (ami hátrány a nőknél)?

Figyelt kérdés
2020. júl. 1. 11:41
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
9# Téged senki nem nevetett ki amikor bölcsésznek tanultál? Nálunk valahogy mindenkit figyelmeztettek erre aki bölcsésznek készült. Meg persze a mcdonalds+bölcsész poénok se véletlenek.
2020. júl. 1. 17:05
 32/45 anonim ***** válasza:
Amúgy én villanyszerelőként keresek 260-at napi 8 órában laza karbantartással. Ha túlórázom picit akkor a 300 is megvan. Ezekszerint rosszul választottál szakmát, illetve ideje átképezni magad.
2020. júl. 1. 17:09
 33/45 anonim ***** válasza:
48%
29, igen, tudjuk, aki nem a "tiéd a világ, bármit elérhetsz, csak akarni kell és tenni érte" elvet képviseli, az kifogáskereső. Köszönöm, én maradok a realitások figyelembe vételénél a naiv idealizmus helyett, így legalább nem verem át magam...
2020. júl. 1. 17:10
 34/45 A kérdező kommentje:
Csak ugye ez a nagy baj, mert még csak 45 éves, jó eséllyel 20 éve dolgozik (pl 25 évesen egyetem után(, és az a szörnyű, hogy még 20 hátra van neki a nyugdíjig, és azért nem alkalmazzák, mert nem 25 éves, hanem 45. Elmondhatja, h tanult ember, de nem élvezheti a munkája gyümölcsét. Persze külföldön jó szájízzel alkalmznák, de ha nincs perfekt nyelvtudása, vagy már ennyi évesen ide köti az élet, a család, a lakás, akkor már nehéz mozdulni. Ez az óriási gáz itthon, ha valaki már 40+ éves és pályakedző, akkor máris húzzák a szájukat a munkáltatók. Persze lehet sokkal flexibilisebb, ambíciózusabb, mint sok huszonéves. De a magyar munkáltatók szemlélet tekintetében megragadtak az őskorban
2020. júl. 1. 17:11
 35/45 A kérdező kommentje:
Csak ezen szoktam itt megdöbbenni, amikor kiraknak itt egy kérdést, nem egyszer láttam már ilyet, 40-42 éves vagyok- pályát váltanék, jogi egyetemre mennék. Erre írják, hogy 45-46 leszel mire elvégzed, még van jó 20 éved, miért ne vágnál bele? És 10 válaszból 9 buzdítja. Pedig szerintem hamvába holt kísérlet 1-2 esettől eltekintve.
2020. júl. 1. 17:15
 36/45 anonim ***** válasza:
33 Nem baj, ahogy te mondtad, kellenek ilyen emberek is, nem lehet mindenki mernok. Csak nem kell letagadni a tenyt, hogy amugy aki akar valamit, az talal megoldast. Nekem nem problema, ha valaki takarito, konyvtaros, arufeltolto vagy akarmi es elete vegeeig nem keres tobbet 160 ezernel egy honapban, csak ne altassatok magatokat ezzel, hogy ez valaki mas hibaja, nem a tieteke.
2020. júl. 1. 17:31
 37/45 anonim ***** válasza:
65%

36.

Jobb helyeken ezen állásokban élők is élhetnek normális életet... Itt kellene indítani, hogy ezeknél lehessen már normálisan létezni, ami felette van azok pedig már a luxus kategóriák.

De hát egy leszakadó országban ez nem annyira egyszerű. És lesz ez még rosszabb is.

2020. júl. 1. 18:07
 38/45 anonim ***** válasza:
82%
37 Megnyugodhatsz, Nemetorszagban, USA-ban vagy barhol sem elnek luxi eletet a takaritok es tarsai. Ott meg az alberletet se tudod egyedul megoldani a minimalberes melokbol. Kicsit tajekozodni kene ugy altalaban, mert a minimalberes reteg mindenhol ugyanugy el, mint itthon.
2020. júl. 1. 18:32
 39/45 anonim ***** válasza:

38.

USA, na igen. Ott még brutálisabban olyan rendszer van kialakítva, ahol kapásból a gazdagok gyerekei érvényesülhetnek igazán, mert a többieknek úgysem lesz pénzük olyan egyetemre menni ami ér is valamit. Főleg "vidéken", amit nem nagyon reklámoznak még maguk az amcsik sem. Tudják ők is, hogy ott ugyanolyan szar, mint bárhol máshol.

2020. júl. 1. 18:47
 40/45 anonim ***** válasza:

Mérnök vagyok. Megküzdöttem azért, hogy ott tartsak, ahol. Pályakezdőként 2 évig kerestem minimálbért 6 éve, majd nettó 150 ezer forintot. Rengeteget mentem a dolgok után, tanultam, esténként szakmai lapokat, könyveket bújtam, mert éreztem, hogy a cégnek ahol dolgozom, egyelőre konkrétan semmi haszna belőlem. Nagyon akartam és ezt látták a vezetőim is, így amint megüresedett egy-egy jobb pozíció, mindig belöktek a mélyvízbe. Mégtöbb felelősség, mégtöbb tanulás, mégtöbb beosztott, mégnagyobb stressz. Ma már elégedett vagyok a fizetésemmel és a juttatásaimmal. A munkahelyemet is szeretem.

Nőként így azt gondolom jogosan lehetnek elvárásaim a férfiakkal szemben. Egy picit sem több, mint amennyit én is letudok tenni az asztalra, megtudok teremteni magamnak.

Volt egy párom pályakezdő koromban. Értékesítő volt, valamivel többet keresett akkor nálam, de a közös félévünk alatt 2 naponta azt hallgattam, hogy mi lesz, ha én fogok többet keresni!? Vége is lett a kapcsolatunknak és ő pattant meg a komplexusai miatt, nem én raktam ki.

A férjem mérnök. Jelenleg én keresek picit jobban, de ez a kutyát sem érdekli. Mostmár ketten vagyunk arra, hogy olyan életet teremtsünk, amilyet megálmodtunk magunknak. Küzdéssel, akarattal, állandó tanulással, ami lemondásokkal jár az élet más területein.

Senki nem lát túl a rózsaszín ködön, amikor pl. minket lát. Szerencsénk van, mert mindketten reál beállítottságúak vagyunk, de azt senki nem nézi, hogy a férjem alapdiplomája egy budipapír, mennyit dolgozott azért, hogy meló mellett átképezze magát. Nem nézik, hogy nekem elvárás volt a vezetői pozícióhoz egy közgáz diploma, mennyit dolgoztam azért, hogy ezt meló mellett megszerezzem. Rengeteg lemondás, mégtöbb áldozat, de megcsináltuk és megyünk tovább az álmainkért.

A világ legegyszerűbb dolga ülni otthon és siránkozni, illetve mindig mást hibáztatni a saját nyomorunkért. Igenis el lehet helyezkedni 40 évesen is pályakezdőként. Nyilván nem annyiért, mint egy olyan 40 éves, aki 15 éve a szakmában van. Le lell alacsonyodni, be kell hajolni és el kell vállalni megalázóan alacsony bérért azt a melót, amiből ki lehet hozni idővel többet is, majd szorgalmasam dolgozni és lépkedni előre, helyezkedni.

A legtöbb pályakezdő azt a tényt nem érti meg, hogy 1-2 évig nem alkalmas önálló munkavégzésre (tisztelet a kivételnek). Ha ez így van, akkor pedig miért kapna addig átlagon felüli fizetést? A legtöbb cég idővel honorálja a megbízható, jó munkaerőt. Ha nem, akkor két lehetőség van.

1. El kell gondolkozni, hogy te vajon megbízható és jó munkaerő vagy-e.

2. Rossz helyen dolgozol. (Helyezkedni kell.)

2020. szept. 9. 10:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!