Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt olyan 28+ éves férfiak (kb akkortól +-2-3 év
számít nagyon a bér a nőknek), akik azért vannak
egyedül, mert nem üti meg a keresetük az átlagbért,
vagy nem éri el a családalapítási szintet,pl emiatt
nincs még lakásuk (ami hátrány a nőknél)?
11/45 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon a legjobban azt szeretem, amikor írják, hogy ha csak átlagot keresel, akkor tanulni kellett volna. Tanultam, 4 éves fősulin+2 év mscn. Csak piacképtelen dolgot, amivel akárhová mentem soha nem kerestem annyit, mint egy pesti átlagfizetés (267- 270 most ott nettóban a ksh szerint), pedig vagy 12 helyen kulcsoltam vele. Uram bocsáss meg, hogy nem vagyok jó matekból és nem tudtam közgázt vagy mérnökit elvégezni. ÉS emiatt már az ember nagyjából nem is fog keresni jól (hacsak nem nagyvállalkozó, influenszer, politikus, hidegburkoló szakember, stb). Szóval a legjobb az lenne, ha betiltanának minden egyes olyan szakot az egyetemen (tudom, hogy utána sok bezárna), ami piacképtelen. Pl ilyen művelődés-könyvtáros, történés, stb, ezekre mi szükség? Persze van, csak 10 ből 9 ilyet végzett minimálbérért dolgozik (szerencsére neme zeket végeztem, de nem is jót).
#9 én most CSED alatt álltam neki könyvelőnek átképezni magam. Még év végéig jelentkezhetsz az alap OKJ képzésekre, utána már jövőre kicsit hosszadalmasabb lesz, de nem lehetetlen. Azért nem véletlenül kérnek papírt néhány munkahelyre, de a hiányszakmákban még az sem feltétel- pl a férjem programozó, bárkit felvesznek, akinek megvan a megfelelő tudása, és mindenki telibexarja, hogy kinek milyen végzettsége van. Érettségivel is jelentkeztek már hozzájuk fejlesztők, akiket simán felvettek volna (végül úgy döntöttek, a millió más lehetőségből mást választanak), szóval azért van olyan is, ahol nem feltétel mindenképp a papír. Bankban, az építészeti kamaránál, ott igen, ott elvárják a diplomát, de ha kisebb cégekhez vagy pl az említett hiányszakmák közül valamelyikbe szeretnél jelentkezni, akkor ott az aktuális tudásod és képességeid alapján ítélnek meg, nem a korábbi tanulmányaid alapján.
2020. júl. 1. 15:00
12-es, azt is tedd hozzá, hogy nem biztos, hogy el tudsz vele helyezkedni. "Idős", ráadásul gyerekes pályakezdőért nem kapkodnak sehol.
És ez a baj a "tanulj!" tanácsokkal. Ha elsőre valami olyat tanultál, mint a kérdező, ami nem (elég) piacképes, akkor utána ha sikerül is kitanulni valami jobbat, abban nehéz lesz elhelyezkedni. De nem is mindenkinek sikerül. Néhányan azt hiszik, hogy az ember bármit meg tud tanulni. Baromság. Ha nincsenek megfelelő képességeid hozzá, akkor nem fogsz tudni, legfeljebb nagy nehezen, folyamatosan bukdácsolva, hogy utána egy nulla, szr "szakember" legyél.
2020. júl. 1. 15:12
#13 jogos, én személy szerint szerencsés helyzetben vagyok, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy ha van egy piacképtelen diplomád, amivel nem tudtál eddig érvényesülni, akkor még mindig nagyobb eséllyel indulsz neki a jövődnek, ha megadod magadnak a lehetőséget egy plusz képzéssel. Tökmindegy, az mi, a saját példám hoztam csak fel, nyilván nem lehet mindenkiből programozó meg könyvelő meg akármi, de ha van valami olyasmi, ami érdekli a kérdezőt, amihez van affinitása, akkor sosem késő belekezdeni, még mindig előbb lesz így esélye pályát váltani, mintha elkönyveli magában, hogy neki "ennyi volt", és a vállát megvonva szomorkodva kuporgatja a kis pénzecskéjét, hátha kijön belőle egy kávémeghívás a randin.
2020. júl. 1. 15:19
13 Ja, a nulla kitartással rendelkező, mindentazonnalakaró lusta emberek ezt szokták mondani, hogy "nincs tehetsége, nem ért hozzá". Hát b+ én sem értek semmihez, amivel csak épphogy egy hete kezdtem el foglalkozni, általában hót kínai az egész és az eredmény egy rakás szar, akik meg profik az adott dologban, azok évek óta csinálják, ők is ugyanolyan bénák voltak eleinte. Csak tudod más az, amikor valaki az első két sikertelenség után duzzogva abbahagyja és inkább sír, hogy ő béna, mint amikor valaki leszarja, hogy béna benne, és inkább folytatja, kutat tippek után a neten, próbál tanulni a hozzáértőktől folyamatosan és aztán egyre jobb lesz. NEM AZONNAL.
2020. júl. 1. 15:20
A munkáltató viszont AZONNAL kidob (ha egyáltalán felvesz 35-40 éves pályakezdőként, lol), ha béna vagy... Sehol nem fogják türelmesen kivárni, míg betanulsz, már ha be tudsz. Mindenhová kapásból LEGALÁBB 1-2 év szakmai tapasztalat kell + az ennek megfelelő tudás. Nem a 40 éves friss okj-s/diplomás szerencsétlenkedő Józsi.
2020. júl. 1. 15:26
17/45 A kérdező kommentje:
Van ismerősöm aki gimiben 3-as volt mindenből, de fizetősre bejutott gépészmérnökire. 8 év alatt végezte el, aztán felvették 4 helyre, de ki is vágták mind a 4 helyről, mert hiába van papírja, de ha éles helyzetben van, akkor leblokkol, gyakorlati tudása nulla, az elmélet meg kevés egy gép mellé.
18/45 A kérdező kommentje:
Mindenhová kapásból LEGALÁBB 1-2 év szakmai tapasztalat kell + az ennek megfelelő tudás. Nem a 40 éves friss okj-s/diplomás szerencsétlenkedő Józsi.
Ez az óriási hiba itthon, külföldön türelmesek, sok időt várnak h belejöjj (vannak kint szakmában dolgozó 30-40 éves ismerősök) és nem kizáró ok a tapasztalatlan 40 éves pályakezdő sem. De itthon, minden egyes cég, vállalat azonnal még aznap profitot akar, és azonnal esetleg nulla tapasztalattal (ha nincs, akkor miért nincs) is 120%-os teljesítményt a dologban.
17 És ezzel most mit akarsz mondani? Igen, vannak emberek, akik nem tanulnak, csak valahogy végigbukdácsolják a sulit, mert fontosabb a buli, lustizás, naplopás és társai.
16 Értelmezési gondjaid vannak? Nem a munkahelyen kell megtanulni a munkakörödet, hanem előtte, mielőtt jelentkezel bárhova.
2020. júl. 1. 15:34
20/45 A kérdező kommentje:
Na jó, de pl nagyon sokan szeretnének váltani 30 felett, ők végigkamuzzák a szakmai tapasztalatot (beírnak valami jeruzsálemi céget és kész, van alibi) anélkül h közük lenne hozzá? Valahol nekik is el kell kezdeni, ha eddig nem dolgoztak benne...De úgy nehéz, hogy elvárják azonnal a tapasztalatot. Nem mindenki abban akar egész életében lenni, ahol éhenhalhat.
Kapcsolódó kérdések: