Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Házasodnál egy keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnál egy keresztény vallású emberrel?

Figyelt kérdés

Számára a házasság előtti szex súlyos bűn, tehát csak akkor feküdne le veled, ha már házasok vagytok. Azt hiszem, hogy egy gyakorló kereszténnyel való házasság tehát kizárt.

A másik példák a mérsékelt, illetve a képmutató keresztényekkel kötött házasságok. Noha ezeknél már van szex házasság előtt is, viszont a gyereknevelésben gondok lennének. Én ugyanis racionális gondolkodásra akarom nevelni a gyerekeimet majd, nem arra, hogy ami le van írva a mesekönyvben (Bibliában), abban kell hinni. Szerintem egy keresztény akarna keresztény nevelést is, amit viszont én elleneznék.

Tehát számomra szinte lehetetlen, hogy keresztény nőt vegyek el. Ti hogy vagytok ezzel?

2020. máj. 24. 10:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%
Èn vallàsos nővel ismerkednèk, mert èn hìvő vagyok, fura lenne megindokolni, hogy miert megyek templomba ès ezen menne a vita, nyilvàn van nagyon sok kedves, aranyos ateista làny, de valahogy nehezen tudnàm megèlni a lelki összhangot velük
2020. máj. 24. 14:21
 22/30 anonim ***** válasza:
40%
Nem házasodnék senkivel. Vallásos pasival kapcsoatban se lennék és gyereket se szeretnék.
2020. máj. 24. 15:44
 23/30 anonim ***** válasza:
58%

Nem. Ha "aktív" hívő, tehát templomba jár, a Bibliát olvasgatja, meg minden ilyen vallási baromságot komolyan vesz akkor kizárt dolog.

Ha meg van keresztelve, de mondjuk nem túl aktív, csak néha elmegy templomba (esetleg a családja miatt), nagyobb keresztény ünnepeket megtart, akkor talán.

2020. máj. 24. 21:50
 24/30 anonim ***** válasza:
72%

Tekintve, hogy római katolikus keresztény vagyok, így igen, házasodnék keresztény emberrel. Sőt, igazán csak kereszténnyel házasodnék.

Ismerek egyébként olyan házaspárt, ahol a nő keresztény (de nem csak papíron hanem gyakorló) és a férfi ateista, szóval nem kell általánosítani, hogy ilyen nem létezik. Viszont ők tényleg nagyfokú toleranciával bírnak, egyik sem erőlteti rá a másikra a nézeteit: a hívő sem rángatja templomba a másikat, és az ateista sem mesekönyvezi le a Bibliát, hanem kicsit utánaolvas.

Valószínűleg a Kérdező és köztem nem menne. Függetlenül attól, hogy mit gondolsz a Bibliáról és a keresztény etikáról, eleve a házasságról alkotott fogalmunk sem stimmelne, ami mondjuk a házasságkötés alapja.

2020. máj. 25. 09:35
 25/30 anonim ***** válasza:
95%
Természetesen, mivel én is az vagyok. Nálam nem kérdés.
2020. máj. 29. 18:01
 26/30 anonim ***** válasza:
69%

Bigott kereszténnyel nem, meg vallási fanatikussal sem.

Valamiben szerintem kell hinni, csak túl nagy súlyt sem szabad ennek az egésznek adni

2020. máj. 29. 18:40
 27/30 anonim ***** válasza:
82%
Nálam a vallás kizáró ok.
2020. máj. 29. 19:57
 28/30 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Nem konkrétan a kereszténység zavar, hanem a dogmákban való gondolkodás. Nincs bajom azzal ha valaki személyes okokból nem szeretne lefeküdni velem ameddig el nem vesz, mert monjuk így tervezte az életét, nincs bajom azzal, ha másképp szeretné nevelni a gyerekünket mint én, de ha nincsenek erős érvei, amiket ő maga alkotott, amik mellett ki szeretne állni, hanem csak valami természetfeletti Istentől való félelem akkor azt kell, hogy mondjam nem reális és nem egészséges. Ezekből lesznek azok a hipokrata szülők akik nagy erőt fektetnek bele abba, hogy a gyerekük tökéletesen megfeleljen a vallás által felállított szabályoknak amíg ők folyamatosan elhasalnak azok miatt. Ismerek személyesen olyan embert akit vallásosnak neveltek. Egy édes aranyos srácról van szó, aki az utolsó falat kenyerét neked adná ha arról lenne szó. A szülei pedig olyan dolgok miatt nézik semmibe ami nem az ő hibája, csupán a vallásuk nem nézi jó szemmel. Én ezt nem akarom a gyerekemnek. Azt szeretném ha szkeptikus lenne a dolgokkal kapcsolatban. Ha fel tudna építeni egy erős belső erkölcsöt amit sem a média, sem a barátok, sem egy biblia nem tud romba dönteni.
2020. máj. 30. 06:56
 29/30 anonim ***** válasza:
92%
Keresztény nő vagyok, így nem meglepő módon házasodnék keresztény férfival :-)
2020. jún. 7. 14:24
 30/30 anonim ***** válasza:
Ilyet kerestem es talaltam, nagyon szep evek vannak mogottunk es remelem meg nagyon sok ilyen elottunk. Egyaltalan nem ugy kell elkepzelni az eletunket hogy Istenrol es vallasrol diskuralunk naphosszat egymassal es a gyerekekkel es csak gyerekgyartas celjabol bujunk ossze. Viszont pl a Tizparancsolat, az esti ima, a vasarnapi mise keretet ad az eletunknek es ez szerintem jo dolog.
2020. jún. 7. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!