Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodnál egy keresztény vallású emberrel?
Számára a házasság előtti szex súlyos bűn, tehát csak akkor feküdne le veled, ha már házasok vagytok. Azt hiszem, hogy egy gyakorló kereszténnyel való házasság tehát kizárt.
A másik példák a mérsékelt, illetve a képmutató keresztényekkel kötött házasságok. Noha ezeknél már van szex házasság előtt is, viszont a gyereknevelésben gondok lennének. Én ugyanis racionális gondolkodásra akarom nevelni a gyerekeimet majd, nem arra, hogy ami le van írva a mesekönyvben (Bibliában), abban kell hinni. Szerintem egy keresztény akarna keresztény nevelést is, amit viszont én elleneznék.
Tehát számomra szinte lehetetlen, hogy keresztény nőt vegyek el. Ti hogy vagytok ezzel?
Azért, mert az ateista-vallásos párkapcsolatnál/házasságnál ma is megoszlanak a vélemények.
Melyikkel házasodnál? A gyakorló, a képmutató, vagy a mérsékelt kereszténnyel?
"akivel nem egyezik az erkölcsi értékrended és a jövőről alkotott elképzelésed"
A jövőről alkotott elképzelésnek semmi köze a valláshoz. Mindenki szép házat, gyrekeket, stb szeretne, az is aki nem vallásos.
Attól, hogy nem járok templomba, nem érdekel a papok véleménye, még egyezhet az erkölcsi értéklrendem egy vallásos nőével. Pl a 10 parancsolatot nagyon is követendőnek tartom.
elvileg én is római keresztény vagyok.. mégse gyakorlom a vallásomat. Sőt, nem hiszek ebben az egészben. A hit az fontos, de az Istenhit.. kösz, nem. Ateistának vallom magam.
nincs szex házasság előtt? Kb mintha vennél egy házat 30 év hitelre, anélkül hogy látnád belülről. Szintén a nem, köszönöm kategória.
Úgy látom rossz kérdés lett kiírva:)
Az igazi kérdés inkább az, egy erősen vallásos keresztény házasodna-e nem vallásos, de normális értékrendű emberrel.
Ahogy látom, valószínűleg nem:)
Ilyenkor szokott az lenni, hogy pár család egymás közt házasodik generációkon keresztül, és meg is lehet nézni milyenek lesznek az utódok.
Mondom én hogy fordítva lett kiírva a kérdés:)
Ha egy keresztény ember a XXI. században semmiben nem ismer kompromisszumos megoldásokat, akkor ott komoly baj van.
Egyébként nem minden vallásos ember elvakult vallásos.
Én csakis gyakorló kereszténnyel kötném össze az életem, egyéb esetben valamelyik fél szenvedne a kapcsolatban. A közös elvek és ennek alapján a célokban muszáj, hogy egyezzünk. Aki a társam lesz az életben, azzal együtt szeretném megélni a hitéletem bizonyos részeit is, ha ezt titkolni kell, vagy magamban tartani, mert a másikat nem érdekli, vagy teljesen másképp gondolkodik, úgy nem lenne hosszútávon működőképes.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!