Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Házasodnál egy keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnál egy keresztény vallású emberrel?

Figyelt kérdés

Számára a házasság előtti szex súlyos bűn, tehát csak akkor feküdne le veled, ha már házasok vagytok. Azt hiszem, hogy egy gyakorló kereszténnyel való házasság tehát kizárt.

A másik példák a mérsékelt, illetve a képmutató keresztényekkel kötött házasságok. Noha ezeknél már van szex házasság előtt is, viszont a gyereknevelésben gondok lennének. Én ugyanis racionális gondolkodásra akarom nevelni a gyerekeimet majd, nem arra, hogy ami le van írva a mesekönyvben (Bibliában), abban kell hinni. Szerintem egy keresztény akarna keresztény nevelést is, amit viszont én elleneznék.

Tehát számomra szinte lehetetlen, hogy keresztény nőt vegyek el. Ti hogy vagytok ezzel?

2020. máj. 24. 10:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
96%

Ateista vagyok.

Nálam a házasság csak több évi együttêlés után jöhet szóba egyáltalán, gyereket semmilyen körülmények között nem akarok.

Nálam a szex megelőzi a beköltözést. (nem veszel úgy autót, hogy nem nyitod fel előtte a motorháztetőt)

Jártam annak idején hittanra, most vallásos egyetemre járok... A Biblia (általam ismert) tanításainak egy jelentős részét elfogadhatónak tartom. Tapasztalataim alapján az igazi hit valami különös alázatot és békét ad az embereknek, ezt nagyon tisztelem úgy is, hogy én nem hiszek.

Én simán járnék keresztény emberrel (ha van szex), de szerintem ők nem akarnának járni velem.

2020. máj. 24. 10:59
 12/30 anonim ***** válasza:
0%
Én nem házasodnék egy ateista nővel, mert azok már a házasság előtt is szexet akarnak.
2020. máj. 24. 11:01
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem házasodnék olyannal, aki egyház követő. Gondolom.így érted. Egy igaz keresztény taszítja az egyházakat és minden rosszat, olyannal házasodnék.
2020. máj. 24. 11:02
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem fér össze az értékrendünk.
2020. máj. 24. 11:04
 15/30 anonim ***** válasza:
9, milyen kompromisszumra gondolsz? Erősen vallásos ember adja fel az elveit és idomuljon hozzád? Rengeteget ateista vagy kevésbé vallásos ember van a földön, szerintem lehet válogatni.
2020. máj. 24. 11:05
 16/30 anonim ***** válasza:
95%

Római katolikus vagyok nő vagyok. Hívő, templomba rendszertelenül járó. Házasság előtti szex szerintem rendben van, párkapcsolatban.

Említettem, hogy rendszertelül járok templomba, így "Az Úr napját szenteld meg!" már borul is, de ha szerinted pl. a "Ne lopj!" "Ne ölj!" és "Felebarátod házastársát ne kívánd!" már kihívás betartani, na ott vannak gondok.

Egyetértek Veled, Kérdező. Nem házasodnék ateistával, mert keresztény nevelést szeretnék a gyerekeimnek plusz nem akarom hallgatni a gúnyolódást a "képzeletbeli barátomról" meg a "mesekönyvről."

A hitemet leszámítva racionális embernek tartom magam. Tanult ember vagyok. A tudomány és a hit nem zárja ki egymást. Nem várom a sült galambot, hogy majd Isten megoldja helyettem a problémáit. Inkább erőt kérek, hogy én meg tudjam oldani.

2020. máj. 24. 11:07
 17/30 anonim ***** válasza:
37%

Az megvan,hogy sok egyházi reál gimnázium is van. Igazából ,ha jól emlékszem II. János Pál pápa elfogadta az evolúciós elméletet.

Igazából a mai egyház főleg a római katolikús,nem vonzó a 40év alattiak számára. Ki a pap?? Egy szerencsétlen,vagy nagyon agymosott pasi. Aki vagy meleg(sokan lebuknak) pedofil,impotens,vagy aszexuális. Utóbbi 2esetet leszámítva belebetegszik a szex hiányba. Nincs tapasztalata a házasságról, családról,mégis beleszól hogy kell viselkedni.

Nagyimba azt nevelte bele az egyház, egy asszonynak mindig tűrnie kell.

Tehát! Kérdésre válaszolva,azért nem vennék el egy mélyen vallásos,gyakorló r.k keresztény lányt,mert egy olyan pap tanítását követi,aki nem tudja mi a szerelem,házasság,család.

Görög katolikus,református,evangélikus... kerestény(keresztyén)vallás már jobb.

2020. máj. 24. 11:34
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a vallásnak semmi köze ahhoz, hogy két ember jól ki jön e egymással vagy sem. De a keresztény gyereknevelés szerintem már sok. Majd ha felnő a gyerek eldönti magának, hogy melyik vallást akarja gyakorolni, vagy épp nem akarja gyakorolni. Én nem vagyok egy kicsit sem vallásos, de ateista sem. Én a valóságban hiszek, és abban, hogy nekem kell megoldanom a gondjaimat. Mindenkinek van egy eszméje, de ezt ráerőltetni egy gyerekre szerintem nem szép dolog. Sőt undorítónak tartom. És engem nem érdekel a másik ember vallása. Ha el tudja fogadni, hogy én nem fogok vele templomba járni, és imádkozni, én elfogadom azt, hogy ő igen. Kompromisszum tudjátok. De egyébként beszélhetnénk ugyanúgy a politikai hovatartozásról is. Ha én jobb oldali vagyok ő meg bal akkor már nem szabad együtt lenni, mert ebben az egy dologban nem értünk egyet? Annyi marhaságon gondolkoztok itt gyk-n, hogy az eszem megáll.
2020. máj. 24. 12:21
 19/30 anonim ***** válasza:
Mivel a bal-, és jobboldali gondolkodás tűz és víz, valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebből harmonikus kapcsolat alakuljon ki.
2020. máj. 24. 12:57
 20/30 anonim ***** válasza:
62%
Csakis ateistával házasodnék mert én is az vagyok.Mélyen elitélem a képmutató hazug vallásos embereket a papokat a templomjaikkal együtt.
2020. máj. 24. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!