Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodnál egy keresztény vallású emberrel?
Számára a házasság előtti szex súlyos bűn, tehát csak akkor feküdne le veled, ha már házasok vagytok. Azt hiszem, hogy egy gyakorló kereszténnyel való házasság tehát kizárt.
A másik példák a mérsékelt, illetve a képmutató keresztényekkel kötött házasságok. Noha ezeknél már van szex házasság előtt is, viszont a gyereknevelésben gondok lennének. Én ugyanis racionális gondolkodásra akarom nevelni a gyerekeimet majd, nem arra, hogy ami le van írva a mesekönyvben (Bibliában), abban kell hinni. Szerintem egy keresztény akarna keresztény nevelést is, amit viszont én elleneznék.
Tehát számomra szinte lehetetlen, hogy keresztény nőt vegyek el. Ti hogy vagytok ezzel?
Ateista vagyok.
Nálam a házasság csak több évi együttêlés után jöhet szóba egyáltalán, gyereket semmilyen körülmények között nem akarok.
Nálam a szex megelőzi a beköltözést. (nem veszel úgy autót, hogy nem nyitod fel előtte a motorháztetőt)
Jártam annak idején hittanra, most vallásos egyetemre járok... A Biblia (általam ismert) tanításainak egy jelentős részét elfogadhatónak tartom. Tapasztalataim alapján az igazi hit valami különös alázatot és békét ad az embereknek, ezt nagyon tisztelem úgy is, hogy én nem hiszek.
Én simán járnék keresztény emberrel (ha van szex), de szerintem ők nem akarnának járni velem.
Római katolikus vagyok nő vagyok. Hívő, templomba rendszertelenül járó. Házasság előtti szex szerintem rendben van, párkapcsolatban.
Említettem, hogy rendszertelül járok templomba, így "Az Úr napját szenteld meg!" már borul is, de ha szerinted pl. a "Ne lopj!" "Ne ölj!" és "Felebarátod házastársát ne kívánd!" már kihívás betartani, na ott vannak gondok.
Egyetértek Veled, Kérdező. Nem házasodnék ateistával, mert keresztény nevelést szeretnék a gyerekeimnek plusz nem akarom hallgatni a gúnyolódást a "képzeletbeli barátomról" meg a "mesekönyvről."
A hitemet leszámítva racionális embernek tartom magam. Tanult ember vagyok. A tudomány és a hit nem zárja ki egymást. Nem várom a sült galambot, hogy majd Isten megoldja helyettem a problémáit. Inkább erőt kérek, hogy én meg tudjam oldani.
Az megvan,hogy sok egyházi reál gimnázium is van. Igazából ,ha jól emlékszem II. János Pál pápa elfogadta az evolúciós elméletet.
Igazából a mai egyház főleg a római katolikús,nem vonzó a 40év alattiak számára. Ki a pap?? Egy szerencsétlen,vagy nagyon agymosott pasi. Aki vagy meleg(sokan lebuknak) pedofil,impotens,vagy aszexuális. Utóbbi 2esetet leszámítva belebetegszik a szex hiányba. Nincs tapasztalata a házasságról, családról,mégis beleszól hogy kell viselkedni.
Nagyimba azt nevelte bele az egyház, egy asszonynak mindig tűrnie kell.
Tehát! Kérdésre válaszolva,azért nem vennék el egy mélyen vallásos,gyakorló r.k keresztény lányt,mert egy olyan pap tanítását követi,aki nem tudja mi a szerelem,házasság,család.
Görög katolikus,református,evangélikus... kerestény(keresztyén)vallás már jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!