Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Keresztényként nem szabad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresztényként nem szabad csajozni?

Figyelt kérdés

Édesanyámmal ma beszélgettünk. Neki az az álláspontja, hogy keresztényként nem szabad csajozni, vagy direkt úgy élni, hogy én feleséget keresek magamnak, mert az Úristen úgyis megadja, amire szükségem van. És szerinte csak is kizárólag a feladataimra, illetve az önfejlesztésre kell koncentrálnom, mert Isten elküldi a megfelelő párt, amikor annak itt az ideje. És, ha nagyon feleséget akarok találni, akkor egyedül maradok.

Én viszont szeretnék ismerkedni próbálni lányokkal. Szeretnék a vírus után újra menni erre-arra, és megpróbálni lányokat elhívni találkozni. És hátha valaki eljönne velem, és meglenne életem első párja. Nem egyéjszakás kalandokkal próbálkoznék, és olyan lányokkal, és, ha az értékrend nem egyezik az első lánnyal, akkor elengedném őt útjára. Még mielőtt valaki arra gondolna, hogy bűnös éjszakai életet szeretnék ahelyett élni, hogy kábé szájtátva várjam, hogy Isten küld-e valakit, vagy sem. Hiába mozogtam sok helyen a koronavírus előtti fél évben, sajnos a lány barátaim számát nem igazán tudtam így se a nulláról legalább egy kicsit megemelni, nem nagyon tudtam se túrákon, se uszodában olyan beszélgetéseket kialakítani, amiből bármi közeledés lett volna.

Szerintetek az én keresek barátnőt, megoldom egyedül, és küld (vagy nem) Isten, amikor akar stratégia között hol van az az út, amit tényleg érdemes követni? Mind a két megoldást eléggé szélsőségesnek érzem.

Köszönöm 27/F

2020. máj. 10. 09:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Olyan még sosem volt, hogy isten odateremtett egy feleséget valaki ajtaja elé (most az ilyen Ádám-Éva dolgot hagyjuk). Ismerkedni kell, közösségbe járni. Az összes vallásos ismerősöm egyébként mindenféle vallási rendezvényeken találkozott a párjával, volt, aki egyetem alatt, volt aki korábban, de mindannyian relatíve fiatalon összeházasodtak (szüzen járultak az oltár elé), és utána nekiláttak a gyereknemzésnek és a rendes házassági életnek. 27 éves korára mindannyiuknak már felesége és gyerekei voltak, egyszerűen azért, mert kimozdultak otthonról és ismerkedtek a megfelelő közegben, szóval anyukád valamit nagyon rosszul gondol erről a témáról. "Segíts magadon és isten is megsegít", magától nem oldódnak meg a problémák, csak ha teszel érte.
2020. máj. 10. 10:20
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Szia! Hívő katolikus vagyok. Nem szeretem azt látni, hogy vannak akik Istenre fognak mindent. Volt egy barátnőm, aki nem tanult egy vizsgájára és képes volt azt mondani, hogy Isten kezébe helyezi a sorsát. Totál ki voltam, nem gondolhatja ezt komolyan??? Van az a mondás, hogy "segíts magadon, Isten is megsegít". Vagyis semmit nem fog helyetted megcsinálni, de ha imádkozol, akkor erőt adhat Neked a céljaid eléréséhez. Szóval ne a sült galambot várd! Abban igaza van anyukádnak, hogy fejleszd magadat, de emellett ismerkedj is! Azt is mondják, hogy a szerelem váratlanul talál rád. Ez velem így is történt, akivel akartam, azzal nem jött össze, de nem zárkóztam el másoktól. Nyitottnak kell lenni az új lehetőségekre.
2020. máj. 10. 10:39
 13/25 anonim ***** válasza:
32%
Szegénykém. Carrie 2.
2020. máj. 10. 10:48
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Várjál csak türelmesen, ha anyukád azt mondta akkor biztos úgy lesz. Miért is tévedne? :D
2020. máj. 10. 10:49
 15/25 anonim ***** válasza:
22%
Én ateista vagyok és a képmutató hazug vallásosságot mélyen elítélem.Lehet lepontozni de ez van.Utálom az összes papot láttam a város papját aki misét tart vasárnaponként holt részegen fiatal csajokat fűzni egy menetre otthon meg várta a felesége meg a 6 gyereke.Kaptak házat autót nyaralót épitenek a Balatonnál.Amink van azért mi kemémyen megdolgoztunk és nem azért tartunk itt mert imádkoztunk istenhez.Te irányitod az életed ami csak egy van csajozz dolgozz bulizz csináld amit szeretnél a nem létező istenetek úgysem küld neked feleséget.
2020. máj. 10. 10:58
 16/25 anonim ***** válasza:
72%

Jézus azért többször felhívta a figyelmet a józanságra (azaz, hogy logikusan gondolkodj), meg a szelídségre (ami türelmet jelent és nem tétlenséget). Tehát tedd hasznossá és értékessé magad a saját közösségedben, és haladj a céljaid felé kamatoztatva a kapott tehetségedet, de ha válogathatsz, járj el többfelé más keresztény társaságokba is (ami valószínűleg nem egy bár lesz:D) nyitott szemmel. És ismerkedhetsz konkrétan ilyen céllal, vágyhatsz a társra, hisz teremtésünktől erre vágyunk. Gyakorlatban ha beszélgetsz egy lánnyal már egy ideje, és kiderült, hogy ő sem foglalt és szimpatikusak vagytok egymásnak, nyugodtan reklámozhatod, hogy szeretnél egyszer feleséget és mit tartasz értékben az életben, hogyan képzeled a jövőd. De legyél türelmes és bízz akkor is, ha másfelé kanyarodik az utad, mint te tervezted.

És tisztelettel, de válj le anyukádról, már te vagy a felelős a döntéseidért. Ez általában eléggé imponál a lányoknak :)

2020. máj. 10. 11:20
 17/25 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem katolikus marhaság sajnos, én református kombó karizmatikus gyülibe jártam és ott ugyanezt nyomatták.

Eltelt 20 év a fiatalságom óta.

Végeredmény: el kellett jönnöm a gyülekezetből, hogy családom lehessen, mert még azt se engedték, hogy más gyülekezetbeliekkel ismerkedjünk, a gyülekezetünk meg elég belterjes volt, ha azt vesszük, hogy jutott 5 fiú 25 lányra. Mindig azt mondták, hogy az Úr majd megadja. nem volt szabad gyülekezeten belül se csak úgy ismerkedni, csak komoly szándékkal lehetett beszélgetni, ennek eredménye az volt, hogy nem mertünk beszélgetni vagy csak titokban, amit meg a másik fél rendszerint félreértett, túlértékelt. Agyrém volt az egész.

Én eljöttem, 10 év múlva szerelemből találtam párt (nem ment túl hamar, mert érzelmileg sérültem abban a közegben), férjhez mentem, gyerekem lett.

A többiek, akik ott maradtak, a többsége vagy örök agglegény/vénlány maradt, vagy öszeházasodott valakivel, akibe sose volt szerelmes és akivel soha nem volt boldog egy percig sem. Egy szűk réteg kintről talált párt, vállalva a testvérek köpködését, egy időre el is mentek, aztán egy részük visszatért a szerelemből választott párjával és a gyülekezet persze tárt karokkal fogadta az eltévedt bárányokat. Na, ők talán boldogok. Ennyit arról, hogy az Úr megadja.

Ez ugyanolyan marhaság, mintha a fizetésedért semmit se akarnál tenni, mert az Úr megadja amire szükségünk van.

Egy életed van, ne szúrd el!

2020. máj. 10. 11:47
 18/25 anonim ***** válasza:
29%

Görög katolikusok vagyunk! Máriapócson a lelkigyakorlaton jött össze két fiatal konkrétan smároltak. Nem volt abban semmi.

Amúgy haverom járt 15évesen a pap 13 éves lányával...

2020. máj. 10. 13:04
 19/25 anonim ***** válasza:
29%

Anyádnak csak 1 pasi volt életében?

Szerintem azért mond ilyeneket,mert nem akarja hogy lelépj tőle.Úgyhogy csajozz csaj ezerrel.

2020. máj. 10. 14:17
 20/25 anonim ***** válasza:
67%
:D Nekem is van egy ismerősöm aki nagyon kemény keresztény ... nincs is pasija már egy jó ideje, mert csak olyannal fekszik le aki el is veszi. de hát ő tudja :D ha neki jó ez az önkínzás akkor csinálja
2020. máj. 10. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!