Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha egyenlőség van akkor mégis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egyenlőség van akkor mégis mért várják el a nők hogy a férfiak viseljék az ismerkedés minden kockázatát?

Figyelt kérdés
A férfi legyen aki odamegy, aki megtöri a jeget, aki leszervezi a randikat, aki vállalja az elutasítás kockázatát, a nőnek meg annyi a dolga hogy szelektál hogy kell-e vagy nem-e a pasi aki teper érte.
2020. ápr. 2. 10:24
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
93%
Jajj bele ne szakadj, hogy neked kell kezdeményezned. A férfiak többségének a segge ki van nyalva a nők által kb életük végéig. Megszülik a gyerekeidet, nevelik őket, munka után még mosnak, főznek rád, takarítanak utánad. Nem tudom hol élsz, hogy mindenhol egyenjogúságot látsz, elég itt elolvasnod pár oldalt és rájössz, hogy mi is a nagy valóság. A "férfiak" nem hajlandóak munkán kívül csinálni semmit.
2020. ápr. 2. 11:10
 12/46 anonim ***** válasza:
92%
Miért vannak lepontozva azok a válaszok amikben a nők leírták hogy ők kezdeményeztek, de a pasiknak nem tetszett? :D bocs de erre a kerdésre ennél !!! HASZNOSABB!! Válasz nincs.
2020. ápr. 2. 11:12
 13/46 anonim ***** válasza:
6%
#11 ne magadból indulj már ki légyszives, attól mert te ilyen férfival vagy, nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen... -.-"
2020. ápr. 2. 11:31
 14/46 anonim ***** válasza:
6%
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy nem mindegy, pl. a nők mit értenek kezdeményezés alatt. Mert ha valaki kihívóan viselkedik, vagy folyamatosan nyomul, az nyilván lehet visszataszító sok férfinál. De pl. ha egyszerűen odamegy egy nő, és azt mondja, hogy "Szia, szimpatikus vagy nekem, szeretnélek megismerni", azzal szerintem nincs semmi gond. Beszélgetést meg akárki kezdeményezhet, nem? Tudtommal a nőknek sincs megtiltva, hogy beszélgetést kezdeményezzenek.
2020. ápr. 2. 11:37
 15/46 anonim ***** válasza:
92%

Nincs egyenlőség. Senki sem mondta ezt. Ha az lenne te szülnél gyereket, a nők meg megbsznának ugyanúgy téged. Tetszene? Nem.

Az egyenlőség egyenjogúság inkább, azonos lehetőségek, azonos beosztásban, azonos tudással, azonos bér, azonos energiabefektetés a háztartásban... Ennyi.

Az udvarlás és a kezdeményezés egy kulturális gesztus. Mint az ünnepek menete, a férfi és női divat és hasonlók. A hálószobába vezető úton nincs egyenlőség. És már az állatoknál is a hím egyed udvarolt, hogy kijöjjön az utódnemzésbe fektetett energia egyenlőre. Mert amíg a nő kihord egy gyereket, a férfi nem csinál semmit. Ezért léteznek udvarlási és kezdeményezési gesztusok a férfiak oldaláról, amióta világ a világ. Mert az energiaráfordítás a hagyományos esetben akkora lenne a nő részéről, hogy nem érné meg neki semmilyen szinten, ha mindenért neki kellene tennie.

De nem muszáj ismerkedned. Sokan örülnénk neki, ha vadidegenek nem bombáznának hányás privátüzenetekkel a semmiből.

2020. ápr. 2. 11:43
 16/46 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nálad fogalmi zavarok vannak. A nôi egyenjogúság nem azonos a nemi szerepek összemosódásával. A nôi egyenjogúság azt jelenti, hogy a nôknek is ugyanolyan jogaik vannak, mint a férfiaknak. Van választójoguk, tanulhatnak, azt tanulhatnak, amit szeretnének, szabadon választhatnak foglalkozást. Joguk van az egészségügyi ellátáshoz, és igen, joguk van nemet mondani a partnerüknek. Ez az emancipáció. De ez nem azt jelenti, hogy a nôknek kötelezô férfiként viselkedni.
2020. ápr. 2. 11:43
 17/46 anonim ***** válasza:
91%

Mikor mentél utoljára szoknyában vásárolni? Mikor lakkoztad ki a körmöd?

Csak kíváncsi vagyok. Elvégre jogod van hozzá, megteheted. Mi is szinte naponta megtesszük. Te miért nem?

2020. ápr. 2. 12:01
 18/46 anonim ***** válasza:
73%

15 és 16-os tökéletessen leírta! Nekem is ez a véleményem.

N27

2020. ápr. 2. 12:17
 19/46 anonim ***** válasza:
7%
#16: És akkor mit kezdjünk azzal, hogy egy férfinak a kapcsolatban/házasságban át kell vennie a hagyományosan női feladatok egy részét? Mert hogy állítólag nem a nőkorban élünk. És akkor az ismerkedési "szabályok" nem változhatnak, és nem mehetnek oda a nők beszélgetést kezdeményezni? Amikor az előnyét kell élvezni valaminek, akkor modernitás van, de amikor valamivel mondjuk munka lenne, akkor arra a területre már nem vonatkozik a modernitás, és akkor hirtelen lehet hivatkozni a hagyományokra, a nemi szerepekre stb. Nem azt mondom, hogy a nő vigyen virágot a férfinak randin, de pl. beszélgetést simán kezdeményezhet.
2020. ápr. 2. 12:28
 20/46 A kérdező kommentje:

Na igen... Az előttem szóló leírta a helyzet képtelenségét meg a kettős mércét.

A férfi azért csak vegye át a női szerepek egy részét, mosson-főzzön-takarítson. Oké, ez rendben van. A nők átveszik a férfiak szerepét? Több lesz a bányász? A kőműves nő? Átveszik a kezdeményezést? Ja, hogy azt nem. Mert csak, mert az egyenlőség nem egyenlőséget jelent, hanem azt, hogy a jó dolgokban legyen egyenlőség, a terhesebb dolgokban meg a férfi legyen férfi, a nő meg gyenge nő.

Egyébként 100 évvel ezelőtt még meg is értettem, hogy valaki azt mondta, hogy a nőnek kell kihordani a gyereket, a családot ellátni, legyen hát a férfi az udvarló, aktív, kezdeményező, a védelmező. De ma? Amikor a nők fele eleve nem is akar gyereket, a többi meg majd valamikor, három-négy kapcsolattal később? Addig meg a randizás és a lazább kapcsolatok mennek mindkét fél részéről. Ilyen helyzetben miért is kell a férfinak magára vállalni minden strapát?

2020. ápr. 2. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!