Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egyenlőség van akkor mégis mért várják el a nők hogy a férfiak viseljék az ismerkedés minden kockázatát?
Nincs egyenlőség. Senki sem mondta ezt. Ha az lenne te szülnél gyereket, a nők meg megbsznának ugyanúgy téged. Tetszene? Nem.
Az egyenlőség egyenjogúság inkább, azonos lehetőségek, azonos beosztásban, azonos tudással, azonos bér, azonos energiabefektetés a háztartásban... Ennyi.
Az udvarlás és a kezdeményezés egy kulturális gesztus. Mint az ünnepek menete, a férfi és női divat és hasonlók. A hálószobába vezető úton nincs egyenlőség. És már az állatoknál is a hím egyed udvarolt, hogy kijöjjön az utódnemzésbe fektetett energia egyenlőre. Mert amíg a nő kihord egy gyereket, a férfi nem csinál semmit. Ezért léteznek udvarlási és kezdeményezési gesztusok a férfiak oldaláról, amióta világ a világ. Mert az energiaráfordítás a hagyományos esetben akkora lenne a nő részéről, hogy nem érné meg neki semmilyen szinten, ha mindenért neki kellene tennie.
De nem muszáj ismerkedned. Sokan örülnénk neki, ha vadidegenek nem bombáznának hányás privátüzenetekkel a semmiből.
Mikor mentél utoljára szoknyában vásárolni? Mikor lakkoztad ki a körmöd?
Csak kíváncsi vagyok. Elvégre jogod van hozzá, megteheted. Mi is szinte naponta megtesszük. Te miért nem?
15 és 16-os tökéletessen leírta! Nekem is ez a véleményem.
N27
Na igen... Az előttem szóló leírta a helyzet képtelenségét meg a kettős mércét.
A férfi azért csak vegye át a női szerepek egy részét, mosson-főzzön-takarítson. Oké, ez rendben van. A nők átveszik a férfiak szerepét? Több lesz a bányász? A kőműves nő? Átveszik a kezdeményezést? Ja, hogy azt nem. Mert csak, mert az egyenlőség nem egyenlőséget jelent, hanem azt, hogy a jó dolgokban legyen egyenlőség, a terhesebb dolgokban meg a férfi legyen férfi, a nő meg gyenge nő.
Egyébként 100 évvel ezelőtt még meg is értettem, hogy valaki azt mondta, hogy a nőnek kell kihordani a gyereket, a családot ellátni, legyen hát a férfi az udvarló, aktív, kezdeményező, a védelmező. De ma? Amikor a nők fele eleve nem is akar gyereket, a többi meg majd valamikor, három-négy kapcsolattal később? Addig meg a randizás és a lazább kapcsolatok mennek mindkét fél részéről. Ilyen helyzetben miért is kell a férfinak magára vállalni minden strapát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!