Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hiányzik egy fogam, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hiányzik egy fogam, de nem tudom megcsináltatni. Így sosem lesz senkim?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, szingli, nem is volt még párkapcsolatom és szeretnék magamnak párt találni. Mivel a hétköznapok során nem igazán vagyok olyan közegben, ahol tudnék ismerkedni, emiatt inkább interneten vagy alkalmazásokon próbálkozom. Már volt egy-két találkozó, de nem lett belőle semmi. Ennek egyik fő oka az az, hogy hiányzik egy fogam (a 4., nevetés közben látszik). Tudom, hogy nem szép és azt is tudom, hogy nem egészséges, viszont sajnos nem tudok rajta segíteni. Rendesen járok ellenőrzésre és ápolom is a fogaimat, viszont nagyon rossz a genetikám. Az egész család fogproblémákkal küzd, én is már gyerekkorom óta folyamatosan látogatom a fogorvost. Egyszerűen tönkremennek a fogaim... A hiányzó fogam is többször tömve lett, gyökérkezelték, majd konkrétan széttörött az egész és nem volt mit megmenteni. A napokban ugyanígy széttörött még egy, ezt talán még meg tudják menteni, holnap kiderül. Tudom, hogy minden szempontból az lenne a legjobb, ha pótolva lenne (vagy a fogorvosom szerint még a fogszabályozás lenne egy járható út), de én ezt sajnos nem tudom kifizetni. Egyetemre járok, eddig nem tudtam mellette dolgozni és az ösztöndíjamból (ami kemény 24.000 forint) még éppen ki tudom fizetni az egyetem költségeit. Sajnos a szüleim sem tudnak ilyen mértékben támogatni, ők sem tudnák fedezni a pótlás/fogszabályzás költségeit. Ez van, én magam már kezdem elfogadni, mert úgysem tudok rajta segíteni. Viszont amikor valaki beszól miatta vagy szóvá teszi, akkor nagyon szíven üt és hetekig tudok sírni miatta, mert rosszul esik.
2019. nov. 10. 22:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Biztos lesz majd. Én például ilyen miatt nem tennék le egy rendes, csinos lányról. Inkább segítenék, és adnék pénzt fogorvosra. Persze egyetemista srácok ezt nem tehetik meg, de aki már pár éve végzett és dolgozik,az igen.
2019. nov. 11. 00:02
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
nekem pedig végtelenül undoritó, ocsmány fütykösöm van... én kivonultam a húspiacról így 30 éves koromra, nem mondom ,hogy tedd ezt, de ez is egy opció. amúgy ilyen külső hátránnyal nagyon le kellene adnod a színvonalból, biztos jó lenne az? lehet, hogy akkor már inkább az egyedüllét, sok ember van egyedül.. ráadásul ha a következő 10 évben építesz valami egzisztenciát, s csak magadra kell költened, talán majd meg tudod csináltatni és kb 30 éves korodra talán el is kezdhetsz ismerkedni!
2019. nov. 11. 00:04
 13/19 anonim ***** válasza:
Az őket minősiti, ha egy ilyen miatt utasítanak vissza. Nekem van egy munkatársam, 28 éves, nem egy foga hiányzik, hanem úgy 3-4 (nem szoktam figyelni, de nála tényleg feltünő), mégis van élettársa, most költöztek össze :)
2019. nov. 11. 04:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem 31éves koromra 8 hiányzik,nem látható helyekről,igaz az egyik 4es is ki lett húzva,mint neked,na az már kicsit látszik,de a többi rendben van,épp a dokinál ülök...

Folyamatosan járok fogászatra.Most is 60ezret fogok fizetni,rengeteg pénz számomra is.De párkeresésnél még nem származott abból hátrányom,hogy 7rágófogam hiányzik.

2019. nov. 11. 12:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Én is 20 vagyok, nagyon sokat jártam/járok fogorvoshoz. Sajnos hamar tönkremennek. Még kikell szedetnem a bölcsességfogaim, a többivel meg egy évig nemkell csinálni semmit ha megfelelően ápolom. Legalábbis a fogorvosom ezt mondta. Bíztató mi? :D Fogselymezek minden nap, alaposam megmosom és szájvizet is használok, de max egy évig húzom ki így is.

De hát ez van. Nekem az egyik első fogam ami lett gyökerkezelve, azt újraépítették, közelről látszik is. Koronát nem kapok rá mert ha a letörik akkor újra lehet építeni (meg tömni is a gyökérkezelt fogat, van még amit gyökérkezelni kellett). Viszont ha korona van rajta és úgy lesz baja a fogamnak akkor kikell húzni.

Nekem 2 fogam van kihúzva. A bal felső 5-ös talán? Szóval ha nagyon nézem akkor pont látszik egy kicsit mosolygás közben. Ami rettenetesen zavart egy ideig, de igazából meglettem nyugtatva hogy nem vészes. A másik amit kihúztak az egy jobb alsó hátsó fog.

Őszintén nem tudom hogy pótoljam-e őket ha lesz rá annyi pénzem. Mert tök jól megvagyok most így, és nem nagyon akarom hogy lelegyen a mellettük lévő fogaimból szedve miatta. Nagyon sokat tudnék a fogaimról és a fogorvosaimról beszélni. Volt 4-is akikhez rendszeresen jártam. Az első kettő hozzánemértése miatt elég sokat szenvedtem.

A lényeg, hogy egy hiányzó fog nem a világ vége. Lány vagy, ráadásul fiatal, aki ezen kiakad az elmehet a p@csába. Nekem sose volt gondom a fiúkkal a fogaim miatt, pedig elhiheted nem vagyok valami szép. Kihozom magamból amit csak tudok és mosolygom.

2019. nov. 11. 17:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Először biztosan zavarna a foghiány, de gyorsan megszoknám, simán járnék veled. Nekem nem volna olyan rossz a hozott alapanyag, sajnos az ápolására nem fordítok elég figyelmet, ezért akad gyökérkezelt és itt-ott hiányzik is fogam, de egy hátsót kivéve mind pótolva vannak. Mindegyik pótlás híd, implantátumban gondolkodtam, de az egyiknél annyira pici hely volt, egyszerűen nem lehetett másként megoldani. A másik szintén híd lett, ott egy gyökérkezelt fogam tört mélyen az íny alá, már nem lehetett felépíteni. Ha jól van elkészítve a híd, nem mennek alatta tönkre a fogak. Nekem sosem jutott eszembe, hogy valakit egy foghiány miatt megszóljak, még ha láthatóan hanyagságból történt sem. Baromi drága bármilyen fogpótlás, nem mindenki tudja megfizetni. F
2019. nov. 11. 18:29
 17/19 anonim ***** válasza:
a válaszok és a valóság nem vágnak egybe, sorstársak és kiéhezett férfiak, nem épp reprezentatív leképezése a valóságnak ;)
2019. nov. 12. 00:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem se valami jók a fogaim.Az aki egy hiányzó fog miatt nem jönne össze veled az túlságosan a külsőt nézi.Nekem pl régebben letört az egyik első fogamból és kínos volt úgy mosolyogni,nevetni.Sokáig úgy voltam vele,mert nem volt rá pénz.Mostanra már megcsináltattam.Eléggé érzékeny lány lehetsz, ha hetekig sírsz ez miatt :( Szerintem ne aggódj miatta, majd idővel megcsináltatod

23f

2019. nov. 12. 03:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy 4-es felső hiányzó fognak nem kéne olyan vészesnek lennie. Nekem gyanús, hogy nem ez az ok.
2019. nov. 12. 03:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!