Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én tartom viccesnek a budapesti nők egy részét?
Mármint olyan szánakozva viccesnek.
Nem tudom már hányszor előfordult, hogy ismerkedek és amikor kiderül, hogy csak egyetem óta vagyok Budapesten, sokszor előjönnek a marhaságok. A kedvem elmegy ilyenkor az ismerkedéstől.
Én meg 40 ezres városban nőttem fel, egy relatíve kicsi panelban.
Erre nem tudom hányszor jöttek már ilyenekkel:
-fura lehetett a sok beton látványa, amikor feljöttél vidékről.
-az egyik nővel annyira kezdett komoly lenni, hogy egy hétvégére meghivtam magunkhoz, erre kifejtette, hogy ő fél a disznóktól
-volt aki elkezdte nekem magyarázni mi az a mozi
Értem én, hogy egy kis tájszólással beszélek, akaratlanul is másképp képzek néhány hangot, mert így nőttem fel. De ez miért jelenti azt, hogy disznókat tartok az erkélyen? Nem láttam még betont? Nem tudom mi az a mozi? Miért lepődnek meg sokan, amikor kiderül, hogy egyetemi végzettségem van? (Az évfolyamtársaim legalább fele nem bpi volt.. és amúgy sem csak Bpn van egyetem..)
Meg mit jelent az "ahhoz képest jól öltözködsz"? Ha van egy kis tájszolásom, akkor népi viseletben kéne lennem, vagy mi?
Ezekkel ti is találkoztok? Ti hogyan kezelitek? Mert én pl nagyon kiábrándulok az ilyenektől.
"undorító húgyszagtól szaglik az egész város."
Ez mondjuk igaz.
Nekem egyébként az tűnt fel amikor ott éltem, hogy a legtöbb fővárosi nagyon nagyon behátrolt földrajzi keretek között él és csak azt a részt ismeri a városból is. Tehát aki pl. újpesti volt, az csak azt a kerületet ismerte, aki meg óbudai az meg csak azt. Aztán minél távolabbról ingázott valaki (külső lerületekből), az annál jobban ismerte úgy az egész várost. Sokszor előfordult, hogy "vidékiként" (amúgy rohadtul gyűlölöm ezt a kifejezést) én magyaráztam el merre kell menni Pesten, mi merre van és hogy lehet oda eljutni...
Illetve velem is előfrodult, hogy egyébként értelmes és normális pesti szaktársaim olyan dolgokon meglepődtek, hogy nálunk (30 ezres város) is van mozi, meg színház és hogy nem csak a fővárosban van élet, hanem máshol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!