Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Éreztétek már ezt ti is valaha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Éreztétek már ezt ti is valaha?

Figyelt kérdés
Osztálykülönbégek, erről van szó. Egy szegény családba születtem, ez eléggé meghatároz, ugyanis hamar fel kellett nőjek. Tanultam, eljöttem onnan ahol születtem, Budapesten élek, jó munkám is van, de vannak céljaim is, tehát nem szórom a pénzt. A problémám viszont az, hogy valahogy nehezen építek ki emberi kapcsolatokat. A gazdagabb családból származóknak is, illetve a szegény családból származóknak is más a felfogása és az igénye átlagban. Nagyon kevés ember van akivel tényleg megértjük egymást. Volt olyan barátnőm, akinek az apja egy bankban volt igazgató, és teljesen gyerekesen viselkedett még huszonévesen is, illetve semmit nem értett meg abból, hogy esetleg miért nem akarok elkölteni xy forintot nyaralásra. Vagy a szegényebb családból származók többségével nem tudok mélyen elbeszélgetni, csak felületesen, mert műs érdekli őket kint engem, és sok esetben unalmasnak tartanak. Ti tapasztaltatok már ilyet?
2019. szept. 10. 20:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Állitólag a pénz nem boldogit..
2019. szept. 10. 20:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja amúgy van pénzem, csak nem annyi mint, ha beleszülettem volna, és másabb a világnézetem. És főleg a világnézeten van a hangsúly.
2019. szept. 10. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Igen, én gazdag család arany fia vagyok. Gyerekkoromban minden a seggem alá volt rakva, aztán ráuntam erre és önállósultam. Alapvetően elvagyok a gazdag és szegény körökben is, de egyikben sem találom a helyem. A burzsuj körökben mindig nagyon jó intellektuális témákról lehet beszélgetni,amit nagyon szeretek,viszont ezekre az emberekre egyfajta ridegség is jellemző. A szegényebbekkel meg szívesen járok szórakozni,velük könnyeden elvagyok, barátságosabbak, de általában nem túl magasröptűek a beszélgetések, sokszor nem is értik,h miről beszélek,nem tudnak hozzászólni sok olyan témához,amiket szeretek. Szóval végül is úgy csinálom,h mindenhol jól elvagyok és inkább a jót nézem azokban az emberekben,akikkel éppen vagyok. Csak hát sehova sem illek be úgy igazán, mert hosszútávon se a gazdagok, se a szegények között nem érzem jól magam. A legjobb kapcsolatom az olyan emberekkel van, akik a kettő keveréke jó értelemben,kevés ilyen van,de azért akadnak.
2019. szept. 10. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:
3: Azért kíváncsi lennék , milyen magasröptű beszélgetéseket vársz egy szórakozásnál.... Leülsz a haverokkal sörözni, és elkezded ecsetelni, hogy "Szerintem Occam borotvájának elve nem bizonyítható, mert....." vagy mi?
2019. szept. 10. 21:56
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek a kérdezővel és a 3-assal is. Ezek eléggé jellemzőek rám is. Ami engem illet egy középosztálybeli külhoni családban nőttem föl, kisebbségként. Majd Budapestre kerültem.

Sokszor én is azt vettem észre, hogy a gazdagabbakkal lehet értelmesebb témákról beszélni és ha valamilyen komolyabb téma kerül szóba akkor lehet folytatni a beszélgetést. Azonban egyfajta sznoboskodás, felsőbbrendűségérzet és fölösleges finomkodás jellemző sok esetben.

A szegényebbek viszont sokszor őszintébb emberek, nem finomkodnak fölöslegesen és nem nézik le csak úgy a másikat. De sajnos sokszor rendkívül egyszerűek tudnak lenni és ha komolyabb témákról szeretnél beszélgetni akkor téged néznek hülyének.

Akármilyen hihetetlen de igen. Pl én egyszer több mint egy óráig beszélgettem egy nővel az ind filozófiáról az instantban, meg volt olyan is, hogy egy nővel a posztindusztrializmus társadalomformáló hatásáról a brutalista építészetről és szexuálpszichológiáról beszélgettünk egész idő alatt. A teljes buli ideje alatt szinte egy frekvencián rezegtünk és szinte végig egymás társaságában voltunk. Kevés emberrel találtam meg annyira a közös hangot. Nagy kár, hogy a csajról kiderült, hogy aszexuális.

2019. szept. 11. 00:58
 6/9 anonim ***** válasza:
5: Rendben, és ennek mi értelme van? Mármint párkapcsolati szempontból? Reggelente kávé mellett a dualizmus társadalomformáló szempontjairól szeretnél beszélgetni? Esetleg jóéjtpuszi helyett egy jó kis buxindex előrejelzés elemzés lesz? Férfiként hamar aszexuálissá válnék én is ettől.
2019. szept. 11. 06:36
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Ezek mekkora sztereotip baromságok már ne is haragudjatok! Attól még, hogy valaki jómódban él, nem lesz automatikusan intellektuálisan magasabb szinten, mint az aki esetleg szegényebb. Rengeteg olyan emberrel találkoztam aki valamilyen jól menő vállalkozó, esetleg magas fizetésért (600-700 ezer ft) dolgozik, de nem túl okos és művelt. Illetve volt, hogy a legrosszabb gyári melót végző emberről kiderült, hogy jóval értelmesebb, mint az átlag.
2019. szept. 11. 08:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem. Vagyoni helyzet ad kis különbségeket, persze, de maga a személyiség sokkal erősebb. A sóher szarevő, az gazdagként is az. Aki gazdagként is szórja a pénzt, az szegényként is fogja, még ha kajára sincs pénze, akkor is fontosabb lesz a fodrász meg az új ájfón...

Ilyenek az emberek 🙂

2019. szept. 11. 11:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt lehetőségem még megélni, hogy milyen egy romantikus kapcsolat belülről.

Mellesleg meg ez nem feltétlenül jelent aszexualitást. Lehet úgy is szexelni, hogy azt tudományos alapokra helyezve tesszük, pl elolvasunk sok szakirodalmat a női orgazmusról és az izgalmi állapot fokozásáról, és azokat figyelembe véve kezdünk bele az aktusba.

Igazad van. Olyan, hogy „mindenki” meg „senki”, „mindig” és „soha” általában nincsenek.

Tehát nem lehet 100%-osan általánosítani. Ismerek én is személyesen műveletlen, faragatlan milliomosokat, és rendkívül intelligens és művelt egyszerű munkát végző szegényeket is.

2019. szept. 11. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!