Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem hajlandóak a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem hajlandóak a nők azt tolerálni, ha mondjuk egy férfi keres 200 ezer ft-ot, és 33 éves koráig otthon lakik, hogy félre tudjon tenni pl 6 millió ft-ot, ami egy kis lakás kiinduló 30%-os ára?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet otthon lakni pl 32-34 éves korig és utána költözni átlag bérből úgy, hogy havonta 120 ezret félretesz az ember és lesz 6-7 millió ftja indulásra, ami tökéletesen elég egy normális külvárosi garzon 30%-os indulójához? Miért kell már pl 25 évesen albérletbe költözni és átlagbérből szinte nullát félretenni csak azért, hogy imponálhass a nőknek, hogy te nem vagy anyuci kisfia és önálló vagy?
2019. aug. 20. 10:41
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem zavar,sok ilyet ismerek.Akkor zavarna,ha ki kellene szolgálni,meg anyucira hallgatna.Azt meg nem értem miért ne lehetne élete annak,aki felnőttként a szüleivel lakik.Én már tizenévesen mentem,napokra is,bulizni is,dolgozni.A dolgom megcsináltam,pénzt adtam,mikor mennyit,vagy éppen semennyit,de a dolgaimat magamnak vettem.
2019. aug. 20. 12:22
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes. Más mentősnek sincs párkapcsolata?
2019. aug. 20. 12:24
 33/50 A kérdező kommentje:
Jo, valo igaz, hogy vettem kozben 2.2 millioért 4 éve egy jarmuvet. Plusz a szakvizsgám 700 ezer ftba kerult, ami kesobb jol johet, de senki sem fizette helyette. Igy a kiesett 4 bol 3 millio meg is van. ..
2019. aug. 20. 12:35
 34/50 anonim ***** válasza:
63%
Engem nem zavar, ha csak ennyit keres. Viszont az igen, hogy otthon lakik 33 évesen is. Én végeztem a sulival, és amint munkába álltam, albérletbe mentem. Eszembe sem jutott otthon maradni, és lógni a szülőkön. Egyszer volt olyan, hogy az egyik szülőm rosszul volt nagyon, akkor egy évig otthon voltam, hogy segítsek a családnak, de ennyi. Mindezt úgy, hogy közben még munka mellett tanultam, szintén saját pénzen. Az állami szektorban vagyok, tehát nem sok a fizum, de így is sikerült megélnem Budapesten és vidéken egyaránt, és tudatosan tettem félre, fektettem be pénzt. Jelenleg is gyűjtök. A fizetésemnek átlagban a felét félre próbálom rakni (hol többet, hol kevesebbet sikerül).
2019. aug. 20. 12:44
 35/50 anonim ***** válasza:
20%

Senkit nem zavar hogy otthon laksz és ennyit keresel! De össze nem fognak veled jönni. 30 as korosztály már komolyabb mint a tini... a legtöbb no ilyenkor már családot szeretne. Hogy jöjjön össze olyannal akivel nem tudnak majd mindent megadni a gyermeküknek?

4-500 ezer nettó kereset szükséges a férfiaknak 30 év felet vagy akkor amikor családot szeretne.

2019. aug. 20. 13:14
 36/50 A kérdező kommentje:
Utolso. Sajnos igaz. Pont ezért mondtam le végképp a párkeresesrol. Inkább legyen kis lakásom, mint párom. Ketto sajna egyutt nem megy.
2019. aug. 20. 13:30
 37/50 anonim ***** válasza:
20%

"#25 - Az feltűnt egyébként, hogy ami négy éve 12 millió ft volt, az most 25?

Duplázódtak az ingatlan árak az elmúlt pár évben."

Tisztában vagyok vele, de én nem 30-hoz közel kezdtem el gyűjtögetni, hanem amióta dolgozom, akkor számszerűsítsük, 2006-ban volt először munkám, volt unit linked életbiztosításom, amit megtakarításként használtam fel, indítottam lakáskasszát, 2015-ben lakást vettem hitellel, 2016-ban indítottam még egy lakáskasszát, hogy azt be tudjam forgatni lejáratkor a törlesztésbe, a hitelt jövőre teljesen ki is fizetem. A hitel + a rezsi kevesebb, mint az albérleti díj rezsi nélkül egy ugyanekkora (1,5 szobás) lakásra.

A kérdező az én korosztályomról kérdez. Én megcsináltam, más korombeli is képes volt rá, ha nem cseszte szét a húszas éveit, hanem gondolt a jövőre is...

Nem kerestem soha vagyonokat, nem örököltem, voltam munkanélküli, volt minimálbérem (nem a mostani, hanem kevesebb), volt dolgom feketéző céggel is, friss diplomásként belecsöppentem a válságba, amikor sorra küldték el kedvezményes nyugdíjjal azokat, akiket lehetett, akiket nem lehetett, azt meg más ürüggyel küldték el (jellemzően a próbaidősöket), sokszor csak kölcsönzött munkaerőként alkalmaztak embereket, határozott idejű szerződéssel, amit nem mindig hosszabbítottak meg, ha letelt az 1-2 hónap, nőként még nehezebb dolgom is volt sokszor munkát találni huszonévesen, mint a hasonló korú férfiaknak, mert mi van, ha elmegyek szülni ugye (nem mindig volt tiltott dolog megkérdezni, hogy mik a terveim)...

De én átverekedtem magam azokon az éveken, és nem nyavalygok a magas lakásárak miatt, mert megcsináltam, és nem a készbe ültem bele.

Nem hittem az ingatlanosnak 2015-ben az expón, hogy hamarosan megindulnak lefelé a lakásárak, és jól tettem, mert nem indultak meg lefelé, hanem 4 év alatt megduplázódtak, tudom, nekem ezt ne mutasd be, de én nem csesztem el a húszas éveimet, hogy aztán 30 fölött azon keseregjek, hogy szart sem ér a pénzem, és nem képeztem időben tőkét, mint a hozzád hasonló balfékek...

2019. aug. 20. 13:36
 38/50 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, én tudom, hogy milyenek a bérek a közszférában, részben én is a közszférának, de nem közalkalmazottként dolgozom, viszont a közszféra érdekeltsége a cégnek inkább lefelé mozdítja a béreket, és volt egy mélypont idén, amit szerencsére, mi alkalmazottak nem éreztünk meg (de ilyen tisztán versenyszférában is van), jövőre ígértek bérrendezést, ha sikerül teljesen egyenesbe jönnie a cégnek. Ez így működik, a pénz nem a fán terem.

Sajnálatos, hogy egyes ágazatok alul vannak fizetve, ide tartozik az egészségügy, az oktatás, tudom, mert van érintett családtagom.

Azt viszont nem tudom elfogadni és megérteni, amikor azokat, akiknek sikerült összehozni, önállósodni, elköltözni, azzal vádolják, hogy biztosan beültek a készbe, vagy a fenekük alá tették, vagy sokkal könnyebb dolguk volt, mert ez egyszerűen nem húzható rá mindenkire, aki nem ragadt le, biztos van, aki igen, de azért sokunknak kemény munka, álmatlan éjszakák, lemondás és még sok egyéb van ezek mögött.

Apám annak idején munka mellett szerzett két diplomát és kitört a szegénységből, én leírtam a saját történetem egy részét másik hozzászólásban, nekem sem ment könnyen, egy nagynéném, aki orvos, gyerekkel ment ki külföldre, mert itthon nem tudtak megélni, a gyereke apjára meg nem számíthatott, nyelvet tanult, a kinti orvosi jogot megtanulta, most háza van, jó autója van, a szakmájában dolgozik és kényelmesen megélnek, ma már inkább ő ad haza, majd nyugdíjasnak hazajön, a fia meg majd eldönti, hol akar élni és mivel akar foglalkozni, 3 nyelven jól beszél (svéd, magyar, angol), és még nem nagykorú.

Sok módon lehet előrébb jutni, nem mindenkinek ugyanaz a recept, de a kesergés és a másokra mutogatás biztos, hogy nem segít.

2019. aug. 20. 13:49
 39/50 anonim ***** válasza:
25%

#37 - "mint a hozzád hasonló balfékek..."

Pff :D már most nagyobb fizetésem van, mint neked valaha is lesz (és még csak most fog meredeken ugrani), de ja...balfék vagyok :D

2019. aug. 20. 14:17
 40/50 anonim ***** válasza:
49%
Ennyi pénzért nem vennék lakást, ha meg is lesz 1 éven belül a lakásravaló. Inkább beforgatom. Ha látom értelmét lenyugodni és nem ugrabugrálni a jobb munkalehetőségeket keresve akkor megállok. Az a baj, hogy manapság a munka is bizonytalan. Elég egy válságos időszak, amikor a megrendelések visszaesnek és mehetsz az utcára. Mindegy milyen végzettséged van. Ha hitel nélkül tudsz venni és nem tudod fizetni a számláidat az is gáz, de én azt mondom jobb, ha nem a környezeted határozza meg, mit dolgozz. Jobb, ha odamész ahol munka van. Ehhez olyan tőke kell és befektetés, ami segítségedre lehet a kiadásokban egy lakás ára. Ha havi 50ezer forint érkezne a számládra, akkor már nem lenne indokolt, hogy a szüleid mellett élj. Szoba bérlés mellett is tudnál annyit spórolni, mint otthon, meg még többet, mert a fizetések nőnek, talán a bérleti díjak is, de az arány a fizetés és bérleti költségek között megmaradnak. Csak a magyar ember fejében van ez a saját lakás dolog. Nyugaton csak bérelnek, mert mint most itthon, nincs értelme, ha csak nem vagy 1000%ig biztos, hogy az elkövetkezendő 10-20 évben, te ott fogsz élni. Mi van, ha nem tudod eladni az ingatlant? Tudom mivel jár egy lakáseladás. 1 évig ment a hirdetés, ameddig valaki végre megvette szüleim lakását. Alkudva persze. Így meg csak fogod a motyódat és tovább állsz és mivel a tőkét halmozod ezidő alatt, bármikor mondhatod azt, hogy megállsz.
2019. aug. 20. 14:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!