Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mensa-tagok! Nektek Mensa-s a párotok?
egyébként nem értem az első oldal kommentjeit.
a hivatalos mensás tesztírásokon kb a tesztírók fele lehetne mensa-tag.. nem annyira ritkaság, csak kevesen veszik rá magukat, nem fizetnek érte, lusták elmenni megírni stb
Két intelligens ember jobban megérti egymást,de ez nem feltétlenül igaz a kapcsolatokra. Az atlag IQ amivel már simán elboldogulsz az életben olyan 95-110 között van, körülbelül az emberek 80%-a és a 110 már simán tehet az osztály vagy iskola legjobb diákjává, ha szorgalmas is vagy. Nem vagyok Mensa tag, átlagosan 120-126 közötti teszteket írok és hiába fejlesztem magam, néha így is keményen kiütközik a különbség a mindennapokban. Például én már régen tudom a megoldást, amikor mások még javában a problémát sem ismerik. Meg kellett tanulnom kivárni a rettentő unalmas párbeszédeket, mert hiába mondom el a végeredményt, nem fogják érteni és én vagyok az irigység és kinézés tárgya. Kb a napom fele ilyen beszélgetésekből áll a munkahelyen. Ugyanezt látom nálam sokkal intelligensebb embereken, csak ők már azt sem értik,hogy várniuk kell a gyengébbek miatt. Látok emiatt sok embert antiszocnak titulálva.
Párkapcsolatban viszont lényegtelen, bár azt veszem észre,hogy hasonló a hasonlóval hamarabb megtalálja a közös hangot. Jellemzően kevésbé jó külsejű de okos sracok hasonló párt találnak, a barbiek Ken babát találnak és az okos és jo külsejű emberek ugyanilyenekre figyelnek fel.
Igen, engem is az zavar, hogy állandóan várnom kell másokra. Amikor már rég tudom az egész beszélgetést előre, mikor mit fog mondani és mi lesz a végkövetkeztetés stb.
Ha meg félbeszakítom, hogy ne is folytassa, már értem, akkor dühöng, hogy miért nem hallgatom végig.
Fél órákat beszélünk olyan dolgokról amiről 2 perc is sok nekem. :/
Antiszocnak, állandóan idegesnek és türelmetlennek tartanak.
"Antiszocnak, állandóan idegesnek és türelmetlennek tartanak."
Talán mert aki kényszeresen közbevág egy beszélgetés folyamán a másik ember minden harmadik mondatába azzal, hogy "befejezheted, úgyis tudom, mit fogsz mondani", az tényleg türelmetlen és frusztrált. :D
Sosem értettem, miért ájulnak el az emberek attól, hogy valakinek magas az intelligencia hányadosa.
Lehet valakinek 180-as IQ-ja, ez csak annyit takar, hogy nagyon logikusan képes gondolkodni, mert konkrétan ezt mérik az IQ tesztek.
A tényleges intelligenciába nálam számos dolog tartozik: műveltség, humorérzék, érzelmi intelligencia stb. Ergo számomra nem jelent semmit, hogy valaki Mensa-tag, mert nem ettől függ, hogy valaki ténylegesen intellogens-e, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!