Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Az emberek a keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek a keresztény kultúra miatt ragaszkodnak ennyire a szerelemhez?

Figyelt kérdés

Az ókorban nem volt divat a szerelem. Salamon király az Ószövetség szerint háremet tartott fent. Az amazon királynő - legenda szerint - gyereket akart Nagy Sándortól, értelemszerűen nem szerelmi okok miatt, hanem azért Sándortól erős utódot várt. A ptolemaida-dinasztia idején is nagy ívben tettek a romantikára hiszen az birodalom egyben tartása idején vérfertőző kapcsolatot is tartottak fent. A rómaiakat meg ugye nem kell említenem, elég csak Vergiliust említenem, aki jól leírta a népe mentalitását. Az ókori irodalom szerint az szinte lehetetlen volt, hogy egy férfi fusson egy nő után. A feljegyzésekből tudjuk, hogy azt sem igazán nézték jó szemmel, ha egy nő asszonykodni próbált, mint a mai nők. Tegyük hozzá: a régi nők egyébként jóval értelmesebbek is voltak, mint a maiak.

Róma azonban elete utolsó szakaszában már keresztéN volt, a kereszténység a család, szeretet, stb. fontosságat hirdeti.

Ezt csak azért mondom el, mert nagyon sokan alapként beszélnek a komoly kapcsolatról, ami nem más, mint egy 1500 éves beidegződés, ami az utóbbi 150 évben teljesedett ki igazán.

2018. nov. 29. 19:48
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

08:44

Nem én hajlítom a tényeket, hanem a tények igazolnak engem.

A szerelem az egyik legértelmetlenebb dolog, amivel az életemben találkoztam. Viszont egy bizonyos értelemben mégis hasznos, hiszen a szerelmes embernél naivabb nincs a földön a szektásokat leszámítva. Jól hasznot lehet belőlük húzni.

Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ennek a haszontalan dolognak az elterjedéseben a keresztenység játszott nagy szerepet. Ha Róma megmaradt volna a korábbi állapotánál és nem omlik össze, ma nincs szerelem kultusz. Róma nem tűrte a lázadásokat, nem ismert sem könyörületet, sem megbocsátást. Rómának semmi sem volt szent. A jeruzsélemi templomot Titus utasítása ellenére vadállat módjára rombolták porig.

Egy ilyen kultúraban nem volt helye semmiféle romantikus maszlagnak. Ha létezett volna, akkor megtűrték volna, de csak annyiban, amennyire nem veszélyezteti a Pax Romana-t. Hedonizmusnak persze helye volt, de romantikának nem. Nem véletlen, hogy Dániel jövendöléseiben Rómát a legerősebb fém (vas) és egy leirhatatlan fenevad jelképezi (vö. Dn 2,40; 7,7)

2018. dec. 1. 03:20
 42/45 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod, hogy a szerelem a legértelmetlenebb dolog, akkor van egy nagyszerű javaslatom: ne legyél szerelmes. Bár az egy korai ponton megakadt lelki fejlődésed következtében erre amúgy sincs túl sok esélyed. Viszont nagyon egyszerű valamire azt mondani, ami neked nem megy és nem érted, hogy értelmetlen. Mint a dedós, aki valaminek a működésével nem boldogul, inkább eldobja és az mondja rá, hogy hülyeség. Annyi különbséggel, hogy te keresel alá valami önigazoló magyarázatot és ahhoz a pár dologhoz nyúlsz, amiben tájékozott vagy. De attól még érzelmi szinten óvodás maradtál. Nyugodtan szajkózd még pár oldalon ugyanazt a massziv tagadás állapotában, de attól még ez az igazság.
2018. dec. 1. 04:58
 43/45 A kérdező kommentje:

Termeszetes, hogy nem leszek szerelmes soha, nekem az nem igény.

Leszarom a lelki fejlődést is. Engem csak az érdekel, hogy a céljaimat elérjem. Azért küzdök, tanulok és megyek át sok nehézségen.

Aki ismer (szűk kör), tudja miről beszélek, aki meg nem, annak a véleményére nem adok. Tiédre sem, mert te is olyan vagy mint az átlag ember.

2018. dec. 1. 06:33
 44/45 anonim ***** válasza:

Kérdező,a negyvenes hozzászólásodra csak annyit reagálnék, hogy te beteg vagy és kezeltesd magad.

És ezt a legnagyobb jóindulattal mondom.

A költészet és a szerelem kéz a kézben jár, a szerelmes ember nem zavarodik meg, hanem túl tud lépni a realitásokon és másképp látni a világot. Én is szerelmesen írtam a legjobb verseimet. Viszont aki sosem lesz szerelmes, annak erről fogalma sincs, te azt sem tudod, mi a költészet. Attól, hogy ágyasokat tart fenn valaki, még lehet szerelmes, ugyanis a szerelem mindössze egy erős vágyakozás a másik fél után, rajongás, az illető csodálata. Semmi köze semmilyen valláshoz. Nyilván, egy monogám kapcsolatban van a szerelemnek igazán jelentősége, hiszen ott nem csak arról teszel bizonyságot, hogy vágysz rá, hanem hogy ő az egyelten számodra a világon. Talán a monogáimára való törekvést lehet a keresztények nyakába varrni, de tőlük függetlenül ugyanez a jelenség zajlott le az arab világot leszámítva mindenhol, még a zsidóknál is.

Ami a nőket illeti, beteg, nyomorult ember vagy és ez a véleményeden látni. Se tényeket se érveket nem közölsz, innentől vitatkozni veled felesleges. Nem vagy értelmes ember, úgysem értenéd meg. Hiába szedtél össze valamiféle tudást az évek folyamán, nem tudod azt feldolgozni. Ha autista vagy bocsánat, bár akkor is egy görény vagy, de akkor legalább van rá okod.

2018. dec. 1. 12:34
 45/45 A kérdező kommentje:

Salamon nem volt szerelmes, hiszen másik írásaban maga vall arról, hogy egy rakás nője volt, de nem említi, hogy szerelmes lett volna. Amit leírt, azt nem értette szó szerint. Valójában elképzelhető, Izraelben senki sem volt szerelmes, mert egyszerűen nem volt divat. Mózes törvénye szerint ugyanis a házasságtörő nőt meg kellett kövezni, egy szerelmes ember meg ugye biztos nem fogna követ a szerelmére. Sőt: a fogságból hazatért zsidók el is bocsátották a pogány feleségüket és a tőlük született gyerekeiket - ez már az i.e. 5. század. A zsidó rabbik meg eleve fel sem akarták venni a kánonba az Énekek éneket. Kicsit lehetnél tájékozottabb, ha már erről a korszakról beszélsz, de mindegy.

A szerelmes ember meg éppenséggel elveszíti a realitás érzékét: megzavarodik. Nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy ez nem így lenne. A szerelmes ember bolond. Ugyanazok a vegyi folyamatok játszódnak le az agyban mint a kábítószer fogyasztásakor nála, ez a magyarázat a szerelmi bánatra, amely a világ egyik leghitványabb dolga.

Nem érdekel, hogy miféle verseket írsz. Én is tudok írni olyat, nedves lenne a bugyid, ha elolvasnál párat. Volt olyan csaj, akinek egy szép szerelmes verset írtam a születésnapjára. Na, erre varjjál gombot: 4×9-10 szakaszos verseket tudok megírni kb. 20 perc alatt, ha van ihlet.

Hogy én nyomorult, beteg, stb. lennék? Ez nem igazm. Tudom én, hogy szeretnél betegen látni, összetörve. Ez a vágyad azonban nem fog teljesülni, sőt, az ilyen emberek orra alá, mint amilyen te vagy, annyi borsot fogok törni, amennyit csak tudok.

Üdv!

2018. dec. 1. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!