Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek a keresztény kultúra miatt ragaszkodnak ennyire a szerelemhez?
Az ókorban nem volt divat a szerelem. Salamon király az Ószövetség szerint háremet tartott fent. Az amazon királynő - legenda szerint - gyereket akart Nagy Sándortól, értelemszerűen nem szerelmi okok miatt, hanem azért Sándortól erős utódot várt. A ptolemaida-dinasztia idején is nagy ívben tettek a romantikára hiszen az birodalom egyben tartása idején vérfertőző kapcsolatot is tartottak fent. A rómaiakat meg ugye nem kell említenem, elég csak Vergiliust említenem, aki jól leírta a népe mentalitását. Az ókori irodalom szerint az szinte lehetetlen volt, hogy egy férfi fusson egy nő után. A feljegyzésekből tudjuk, hogy azt sem igazán nézték jó szemmel, ha egy nő asszonykodni próbált, mint a mai nők. Tegyük hozzá: a régi nők egyébként jóval értelmesebbek is voltak, mint a maiak.
Róma azonban elete utolsó szakaszában már keresztéN volt, a kereszténység a család, szeretet, stb. fontosságat hirdeti.
Ezt csak azért mondom el, mert nagyon sokan alapként beszélnek a komoly kapcsolatról, ami nem más, mint egy 1500 éves beidegződés, ami az utóbbi 150 évben teljesedett ki igazán.
Valld be, hogy nő vagy. Ilyen durva, feminista stílusban egy pasi nem ír.
Beismered, hogy nő vagy 80%-os? Esetleg nem mered?
Házas is vagy, ateista is, és szerelemfan, akkor ne haragudj, de ne írj ide.
Nem is értem, miért GYIK-ezel. Többségeben lúzer pasik és mihaszna nők vannak itt.
Én meg most csak unatkozom.
Én is unatkozom. Férj éjszakás, gyerek alszik :D Amúgy meg nem írtad sehol, hogy csak lúzerek válaszolhatnak a kérdésedre.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a kereszténységnek köze nincs a szerelemhez, az csak annak a keretét adta meg, hogy milyennek kell látszani kifelé. De jobbá nem tette az embereket, csak a látszatra ügyeltek jobban, mint ma. Nem feminista meggyőződésből mondtam, hogy a nőnek kuss volt a neve stb., hanem tény, hogy évezredekig nem tekintették egyenlőnek a két nemet. Ezért egy házasságban is a férfi volt a főnök, neki mindig többet lehetett. Nem volt bűn megcsapkodni az asszonyt, de az igen, ha az asszony félrement. Ha a férfi ment félre, szemet kellett szépen hunyni. És igen, elrendezett házasságok voltak, szerelemről szó nem volt.
A kereszténységnek köze nincs a szerelemhez - mondod te. Ez így butasàg, ahogy van. De mivel ateista vagy, ezért elnézem neked.
A nemi egyenlőség meg egy feminista maszlag, ami manapság divatos. Nincs egyenlőség, mert mert egyrészt a két nem különböző, nem egyenlőek! Másrészt a gyengébb mindig behódol az idősebbnek. A legenda szerint az amazonkirálynő behódolt Sándornak, a történetírás szerint meg Antonius behódolt Kleopátrának.
Nincs egyenlőség!
Még nő szemszögből sem, mert számos nő olyan férfit akar, akire felnézhet, ez meg már önmagában hordozza azt, hogy magasabb értéket ad neki.
"Nem feminista meggyőződésből mondtam, hogy a nőnek kuss volt a neve stb."
Nem a nőnek volt "kuss a neve", hanem az átlag nőnek, de ez ma is így van.
"Az egyenlő nem azt jelenti, hogy egyforma"
pedig a mai világban ezért a jelentésert verik az asztalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!