Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Az emberek a keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek a keresztény kultúra miatt ragaszkodnak ennyire a szerelemhez?

Figyelt kérdés

Az ókorban nem volt divat a szerelem. Salamon király az Ószövetség szerint háremet tartott fent. Az amazon királynő - legenda szerint - gyereket akart Nagy Sándortól, értelemszerűen nem szerelmi okok miatt, hanem azért Sándortól erős utódot várt. A ptolemaida-dinasztia idején is nagy ívben tettek a romantikára hiszen az birodalom egyben tartása idején vérfertőző kapcsolatot is tartottak fent. A rómaiakat meg ugye nem kell említenem, elég csak Vergiliust említenem, aki jól leírta a népe mentalitását. Az ókori irodalom szerint az szinte lehetetlen volt, hogy egy férfi fusson egy nő után. A feljegyzésekből tudjuk, hogy azt sem igazán nézték jó szemmel, ha egy nő asszonykodni próbált, mint a mai nők. Tegyük hozzá: a régi nők egyébként jóval értelmesebbek is voltak, mint a maiak.

Róma azonban elete utolsó szakaszában már keresztéN volt, a kereszténység a család, szeretet, stb. fontosságat hirdeti.

Ezt csak azért mondom el, mert nagyon sokan alapként beszélnek a komoly kapcsolatról, ami nem más, mint egy 1500 éves beidegződés, ami az utóbbi 150 évben teljesedett ki igazán.

2018. nov. 29. 19:48
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Dávid nem zúgott bele Betsabéba, csak le akart vele feküdni, mert jól nézett ki a nő. Később meg azért vette feleségül, mert a saját jó hírét védte, plusz lelkiismeret furdalása lehetett, hiszen a zsidók törvényei alapján ki kellett volna végezni házasságtörésért.

Dávid mentségére szóljon, hogy megbánta az esetet.

2018. nov. 29. 21:19
 12/45 A kérdező kommentje:

Bocs 9-es, nem olvastam vegig amit írtál.

A magam részéről egyetértek azzal, hogy teljes a káosz.

Rosszul vagyok a szerelemtől meg az összes többi hülyeségtől amit köré fűztek. Az egészben semmi jó nincs, sík hülyét, megvadállatot csinál az emberekből. TELJES mértékben mellőze vanna logikus gondolkodás.

És sokan erre büszkék? A Jó Isten mentsen engem meg az ilyen szerelmi maszlagtól.

2018. nov. 29. 21:26
 13/45 A kérdező kommentje:

20:03-as

Trója ostromának azért nem sok köze volt Helénához.

Ahogy én látom, az egész a férfi büszkeség miatt volt. Akhillesz haragja sem azért volt, mert halálosan szerette azt a nőt, akit elvett tőle Atreidész, hanem azért, mert a büszkeségébe tapostak bele. Nagy ívben leszarta amúgy a csajt, akkor ragadott kardot és adott bele mindent, amikor megölték a legjobb barátját.

Odüsszeusz sem zavarosott meg Penelopé miatt, végig józanul, gondolkodva cselekedett míg végül haza nem ért.

Csak manapság divat ez a "jaj kicsim, annyira szeretlek, jaj hiányzol, belehalok ha nem láthatlak" szöveg.

2018. nov. 29. 21:34
 14/45 anonim ***** válasza:
A Biblia annyira tényszerűen írja le az eseményeket, hogy szerintem ennyiből nem lehet tudni, ki volt szerelmes és ki akart csak szexet.
2018. nov. 29. 21:40
 15/45 anonim ***** válasza:

A szerelem van, nem csinálták, hanem sajnos létezik.

Nem emberi és nem kulturális találmány. Én 6 évesen olyan szerelmes voltam, ami nálam kitartott 15 éves koromig (ugyanabba a fiúba) és csak azért múlt el, mert elballagtunk.

2018. nov. 29. 21:42
 16/45 A kérdező kommentje:

Az ókori Izraelben nem hiszem, hogy szerelmesek voltak az emberek.

Nem hittek ilyenekbe. Ez a 21. századi ember találmánya, legalábbis a szerelem mai formája.

2018. nov. 29. 21:50
 17/45 anonim ***** válasza:
87%
Ja, szerelem nélkül házasodtak (házasították őket a szülők). Aztán a feleségük vagy férjük mellett dugtak azzal, akivel szerelmesek voltak egymásba.
2018. nov. 29. 21:56
 18/45 A kérdező kommentje:

Tévedsz 17-eske.

A régi emberek tisztességesebbek voltak, mint a maiak. Ez meg a 20. század eleji emberekre is igaz.

Éppen manapság, azok a nagyon szerelmetes emberek azok, akik megzavarodnak, és dugnak össze-vissza. Van olyan szerelmes, aki még a csaladját is elhagyja.

régen ilyen nem igen volt. A házasságtörést súlyos bűnnek tartották és senkit sem érdekelt, hogy szerelemből tette.

2018. nov. 29. 22:01
 19/45 anonim ***** válasza:
96%
Ne röhögtesd már ki magad :D régen ilyen nem volt... persze, válni nem lehetett. De simán ment a félredugás, a férfiak még nagyon nem is titkolták, mert az asszonynak mindent el kellett viselni. A nők jobban titkolóztak, mert ők jól meg lettek verve érte adott esetben. Lószart voltak tisztességesek, csak kifelé azt kellett mutatni.
2018. nov. 29. 22:18
 20/45 A kérdező kommentje:
80%-os, te nő vagy?
2018. nov. 29. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!