Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok ha a lányotok egy cigány fiúval járna?
Ha egyetemre jár valószínűleg nem a hagyományos roma környezetben nőtt fel, vagy ha mégis, sikeresen kiszakadt onnan.
Én nem örülnék, de nem mutatnám.A gyerek boldogsága a fontos.
Megmutatnám neki ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..
Bár itt nem konkrétan egy roma férfiről van szó, vagy legalábbis ilyen kijelentése vagy utalása nem volt a kérdezőnek, de hasonló jellegű problémák itt is felmerülhetnek.
Nem a szülő vagyok hanem a lány, aki nem biztos abban, hogy jó ötlet bemutatni a barátomat otthon, bár egy idő után muszáj lesz...
egyébként tényleg elképesztő, hogy néhányan mennyire csőlátásuak. Valóban a cigányság körében gyakoribb a tanulatlanság és az ebből eredő problémák (bűnözés, primitívség stb) de ez minden nem integrált etnikummal így van minden országban. Az én kedvesem szülei maguk még nem mentek egyetemre, az apa szakmunkás az anya kozmetikus de dolgoznak. Ő lesz az első diplomás és mindig is fontos volt a családjában az oktatás.
Kérdezem én, kissé költőien: hogyan várjuk azt el, hogy a cigányság valaha integrálódjon ha - számos válaszból, és a magyar átlag véleményéből itélve - meg se adjátok az esélyt nekik? Ha minden cigányt tömegként kezeltek? Nem személyként?
A barátom egy elképesztően intelligens, kedves, udvarias srác, a nővére egyébként orvosira jár és szerinte okosabb is nála (ezt csak azoknak írom akik szerint a nőket csak ellőgépeknek, gyereknevelőknek tartják)
Na minden esetre ezen válaszok után inkább még tudatalatt puhítom a családom, beleeszólásuk ugyan nincs kivel vagyok de boldogabb lennék ha tudnák.
"Ott a no dolga a gyerekneveles es haztartas"
Ez nem igaz, ugyanúgy megoszlik a házimunka végzése és a gyereknevelés is, mint bármely másik normális családban.
Magamból kiindulva, ha megtudnám, hogy esetleg a barátnőm szüleinek ez probléma, akkor szakítanék vele. Én többre tartom magam ettől, úgy gondolom, hogy ez a fajta megítélés egy bizony intelligenciaszint alá esik, hiszen vannak rossz és jó emberek, az esélyt pedig mindenki megérdemli.
21/F Egyetemre járó Cigány fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!