Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Akik hosszú kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik hosszú kapcsolatban élnek, leírnátok nálatok mi a "titok" a tartóssághoz?

Figyelt kérdés
tudom, hogy van akiknél nincs másoknál pedig mind különbözik, ezért érdekelne mindenkié külön (akiknek van). hosszú alatt nem a pár évet értem, hanem mondjuk 5+. nemet ér kort is légyszi!:)

2018. okt. 15. 11:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
31%
19 éve vagyunk együtt. Lemondtam a szexről, tűrök. N
2018. okt. 15. 12:42
 12/29 anonim ***** válasza:
Én nem tudok érdemben hozzászolni de felmerult bennem a kérdés hogy miért kell lemondani a szexről? Vagy ez hogy történhet meg?
2018. okt. 15. 13:11
 13/29 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a férjemet nem érdekli a szex.
2018. okt. 15. 13:16
 14/29 anonim ***** válasza:
61%

12-es úgy, hogy a másik fél már nem akarja, így vagy keresel egy szeretőt vagy maszturbálsz egyedül vagy egyik sem... 41F

De azért örök hűséget azt fogadjon az ember...

2018. okt. 15. 13:44
 15/29 anonim ***** válasza:
51%

Mindig ilyen volt a férjed, vagy mi váltotta ezt ki nála? Ha mindig ilyen volt, akkor miért mentél hozzá?

Tűrni? Beszélgettetek erről? Próbáltatok kompromisszumot kötni?

2018. okt. 15. 13:49
 16/29 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a tartós boldogság titka, hogy hozzánk illő embert találjunk, aki kiegészít minket, akivel a legjobbat hozzuk ki egymásból. aki mellett jó irányba fejlődünk. Kell, hogy működjön a kémia, és hogy jó legyen egymással együtt lenni, hogy a felnőtt játékokban is kiegészítsük egymást.

Szükséges a kompromisszumkészség, a közös célok, a jó kommunikáció, és működőképes békülési módszerek összeveszésekre. (Nem praktikus pl, ha egyik fél sem képes nyitni a másik felé egy veszekedés után.)

Szükséges, hogy szeressük egymást. Hogy ezt akkor is érezzük, amikor éppen haragszunk a másikra.

Hogy lássuk egymásban azt, amitől számunkra férfi egy férfi, és nő egy nő. Ez szerintem mindenkinél más, nekem ilyen a határozottság, a céltudatosság, és a kitartás a kedvesemben. (Enélkül nem érezném biztonságban magam. "Cserébe" én türelmes és gondoskodó vagyok.)

Fontos nekem, hogy mindig nőnek lásson, hogy tetsszem neki, és ez visszafelé is igaz. Ez nem azt jelenti, hogy már reggel sminkbe vágja magát az ember, hanem azt, hogy igényes önmagára, és a környezetére.

37n/39f

2018. okt. 15. 14:31
 17/29 anonim ***** válasza:
54%

Néha tudni kell feladni a sajátunkból, emellett kell közös jövőkép. Érezni, hogy ugyanazt akarjuk az élettől és mindketten afelé haladunk, egymást segítve.

Valakinek ez egy spirituális dolog, valakinek egy közös autó vásárlása, gyerek, munka...

Nálunk sokat segít, hogy nincs ordítozás, sem durcázás. Nincs olyan, hogy megsértődöm és ott hagyom a másikat.

Nincs elalvás, ha rosszban vagyunk. Akkor sem, ha másnap reggel munka.

Nincs olyan, hogy "hazamegyek anyámhoz átgondolni a dolgokat" meg nem nyomjuk egymásra a telefont. Igyekszünk az adok-kapok részen túllépni és a megoldásra fókuszálni.

Lényegében akarat kérdése, hogy neked jó a másik. Megfelelő számodra társnak és nem kelléknek, szexpartnernek meg támogatónak meg támasznak kell, ameddig nem lesz jobb. De ez csak akkor működik, ha kölcsönös.

2018. okt. 15. 14:41
 18/29 anonim ***** válasza:

0. lépés, ami mindennek az alapja, de hajlamosak megfeledkezni róla az emberek: önismeret! Sokan nem ismerik saját magukat, így nem megfelelő partnert választanak - onnantól pedig a fejük tetejére is állhatnak, nem lesz hosszú, boldog kapcsolat belőle.

Amik ezen túl fontosak szerintem: tisztelet, becsületesség, őszinteség, kommunikáció, szeretet, empátia, törődés, figyelmesség, kompromisszumkészség.

Röviden: legjobb barátoknak "kell" lenni, és még annál többnek.

Bónusz: épp a minap olvastam egy cikket egy, a városomban élő idős párról - 60 éves házassági évfordulójukat ünnepelték. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú, boldog kapcsolatuk titka, a következőket felelték:

"A szeretet, az egymás iránti tisztelet, és hogy soha nem szidtuk a másikat – kezdte Terike néni, akitől Laci bácsi átvéve a szót még megjegyezte: és soha nem feküdtek le haraggal. A gyerekek miatt sem veszekedtek, sőt, szinte mindig egy véleményen voltak. Nem véletlen, hogy hozzájuk mindig bizalommal fordulhattak a gyerekek, unokák, és hogy most is gyakran látogatják meg őket.

– Mindig azt mondtuk, ami a valóság, és ezt kértük tőlük is. Mindegy, hogy jó vagy rossz, de ne tartsák magukban, mert segíteni, tanácsot adni csak akkor tudunk – tette hozzá a pár."

[link]

2018. okt. 15. 15:04
 19/29 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs szex, ezen csak azok csodálkoznak akik nem éltek még 10-20 évet együtt.

Igen, nagyon tud hiányozni, de akivel esetleg lehetne szex azzal meg lehet, hogy sokkal rosszabb kapcsolatod lenne minden más téren, és akkor még ott van az elköteleződés, a jó lelkiismeret, a nyugodt álom kérdése is.

2018. okt. 15. 15:08
 20/29 anonim ***** válasza:

Valóban fiatal vagyok még (25) és a leghosszabb kapcsolatom 3 év volt és mindig is úgy gondoltam hogy a hűség nagyon fontos. De ebből a szemszögből amit mondtok hogy nincs szex, mert nem akarja. Nem hiányzik.. Egy kis részem meg tudja érteni hogyha az ember félrelep. Persze nem támogatom és nem is helyes de számomra megdöbbentő.

Mi az hogy nem kívánja, nem akarja? Én elhiszem hogy nem ugyanolyan mint az elején de hát törekedni se törekszik rá hogy legyen? Vagy hogy valtoztassatok dolgokon? :/

2018. okt. 15. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!