Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme van a szerelemnek, ha a vége sosem pozitív?
Vagy elmúlik, és átalakul szeretetté (=közömbös lesz a másik, és nyílik egy ajtó egy esetleges új szerelem felé), vagy elmúlik és a másik megcsal, ebben az esetnen a gyenge emberek szívet szaggató fájdalmat fognak átélni.
Nos, a szerelem tudományos funkciójával nagyjából képben vagyok. Viszont ha csak a "jó emlékek" a lényeg, akkor az bizonyára már sokunknak megvolt, és ugyanazt átélni balgaság.
Nekem legalábbis unalmas.
Vélemények?
Kérdező, a velem kapcsolatos egyik találgatásod sem helytálló.
A természettudománynak ez a része sosem érdekelt, és ezután sem fog.
Sztem akkor jobb lenne, ha itt befejeznénk a beszélgetést 75%-os. Értelmes vita köztünk biztos nem lesz. Ez a 3. topikunk, lássuk be: nem megy ez nekünk.
Új nők (érvekkel) írhatnak.
Hogyhogy mi értelme? Mi értelme megenni a kedvenc kajád, ha utána sz@r lesz belőle, amit lehúzol a csatornába? :D
Egyébként ebben a témában azért is van sok nézeteltérés, mert sokan egész egyszerűen mást definiálnak "szerelem"-ként.
Sokaknak a kapcsolat elején levő rózsaszínködös-térdremegős érzés a szerelem, és ha az elmúlik (márpedig ez tényleg elmúlik pár év után), akkor katasztrófának érzik, és utána unalmasnak látják a kapcsolatukat, jön a megcsalás, szakítás, bezombulás, stb.
Én lehet, hogy rosszul vagyok bekötve, de nekem teljesen irreleváns az elején a húdenagy megőrülős lángolás. Most komolyan, kamaszkorba hányan vannak "belezúgva" ilyen-olyan hírességekbe? Nem kell hozzá több, csak pár jó fotó az illetőről, 1-2 jó zeneszám, vagy jó film, és ennyi elég is a rajongáshoz, nem kell hozzá ismerni a másik személyiségét, nem kell összeilleni, nem kell dolgozni. Vagy tudsz venni tudatmódosítókat, és eléred velük a felfokozott állapotot. Semmi extra nincs ebben az érzésben, nagyon könnyű előhozni.
Az én szememben az igazi szerelem pont hogy az a rész, miután felszáll a lila köd, már ismered a társad valódi énjét, együtt küzdötök meg a problémákkal, legjobb barátok (is) vagytok, bizalmas társak, egymás támaszai, amolyan "ketten a világ ellen" szituáció, amit persze meg lehet fűszerezni szenvedéllyel. Számomra ez sokkal értékesebb, így én ilyen szempontból jó helyzetben vagyok, nekem nem unalmas az a része a kapcsolatban, amire már sokan húzzák a szájukat, hanem pont, hogy a legjobb része. Na és ez nem múlik el csak úgy. A legjobb barátodból se "szeretsz ki" csak azért, mert már x éve vagytok barátok, sőt, csak egyre erősödik a kapcsolat. Ez hasonló számomra.
Akik örökre a hormontúltengős őrületet keresik, azok persze csalódni fognak. Az nem normális állapot, igazából szerintem nem is tenne jót, ha tovább tartana.
Szóval kérdés, hogy mit is vársz egy kapcsolattól.
A "haszon" is igen sokféleképpen értelmezhető.
Direkt írtam a "kedvenc" kaját, hogy kihangsúlyozzam az élvezeti értékét. Ehetnél válogatottan számodra utálatos, de egészséges kajákat, annak haszna lenne, de nem élveznéd. :D
A szerelemnek számomra egyértelműen van haszna, maga a társas kapcsolat léte. A társas kapcsolat pedig ugyanúgy része a Maslow-piramisnak, mint a táplálkozás.
A hasznot úgy értem, a szerelem a végén beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Az összes esetet alapul véve - tehát NEM a romantikus regényeket - ez szerintem a 10%-ot se éri el.
A társas kapcsolatnak elvileg hozzá kéne adnia a teljes élethez, ehhez képest csak elvenni tud, és duplaannyi balhét generál, mint amennyi problémát meg kellene oldania. Ezért mondom, hogy deficites, és hátrébb vagy vele, mint szingliként.
Csak nem találtál még normális társat. Nekem simán jobb az életem, és csak előnyét érzem, mióta a párommal élek. :)
#29 éppen elég időt és energiát pocsékoltam el rá. Nem érte meg a legkevésbé se. Ha belegondolok, hogy ezt mind-mind hasznos dologra is fordíthattam volna, és mennyivel előrébb lennék azóta, hát keserűség tölt el.
Keresgéljen akinek páros számú édesanyja van, sokkal hasznosabb értelmes dologra fordítani az erőforrásaidat, amint a nők utáni kujtorgásra,ami olyan fél százalék eséllyel TALÁN megtérül a végére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!