Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi értelme van a szerelemnek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme van a szerelemnek, ha a vége sosem pozitív?

Figyelt kérdés

Vagy elmúlik, és átalakul szeretetté (=közömbös lesz a másik, és nyílik egy ajtó egy esetleges új szerelem felé), vagy elmúlik és a másik megcsal, ebben az esetnen a gyenge emberek szívet szaggató fájdalmat fognak átélni.

Nos, a szerelem tudományos funkciójával nagyjából képben vagyok. Viszont ha csak a "jó emlékek" a lényeg, akkor az bizonyára már sokunknak megvolt, és ugyanazt átélni balgaság.

Nekem legalábbis unalmas.

Vélemények?

2018. szept. 12. 17:56
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
89%

"Mi értelme van a szerelemnek, ha a vége sosem pozitív?"

Mármint személy szerint NEKED, kérdező. Ami nem jelenti, hogy másoknak sem az. Lehet, hogy meglep, de léteznek olyan emberek, akik boldog párkapcsolatban élnek, függetlenül attól, hogy te ezt elhiszed-e vagy sem.

2018. szept. 12. 19:40
 12/34 A kérdező kommentje:
Ez nem hit kérdése.
2018. szept. 12. 19:57
 13/34 anonim ***** válasza:
93%
Micsoda? Az, hogy léteznek olyan emberek, akik boldog kapcsolatban élnek?
2018. szept. 12. 20:00
 14/34 A kérdező kommentje:
A "boldog párkapcsolat" egy értelmetlen (keresztény ihletettségű) fogalom. A biológia szabályai szerint, a férfi-nő kapcsolatoknak csupán a génközpontú szemlélet a lényeg. Minden emiatt történik, míg ha ez a boldogságot is akadályozza meg. Az, hogy te spirituális töltetet adsz a kapcsolatoknak, az a te dolgod. A természet azonban nem kegyetlen, nem jó, csak közömbös és teszi a dolgát.
2018. szept. 12. 20:01
 15/34 anonim ***** válasza:
4%

Én is ugyanezt kérdezem magamtól, csak pindurkát más hangsúllyal.

A szerelem egy fölösleges, haszontalan és káros dolog. Csak rombol, de sohase épít.

2018. szept. 12. 20:03
 16/34 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, te valószínűleg meglehetősen autisztikus személyiség lehetsz, igen, ez egy feltételezés a részemről. Afelől azonban, hogy te is egy hermetikusan zárt véleménybuborékban élsz, semmi kétségem. Ez egyébként maradjon a te problémád, de ne csodálkozz azon, ha az értelmesebb emberek nem igazán tudnak téged komolyan venni.
2018. szept. 12. 20:05
 17/34 anonim ***** válasza:
62%

Nem a vége számít! Hanem h mikor benne vagy jól átéld!

Minek élsz ha úgyis meghalsz?

A hit meg igenis nagyon fontos hozzá!

Nem vagy még olyan szinten h egy jó kapcsolatot működtess.

2018. szept. 12. 20:07
 18/34 A kérdező kommentje:

Hát ha értelmesebb embereken a GYIK közönségét érted, akkor végülis szarok rá.

A való életben megbecsült ember ember vagyok, aki előtt még nagy jövő áll.

Mellesleg mindenkihez tudok alkalmazkodni. Az, hogy egy no-name oldalon, főleg EBBEN a rovatbam ki mit gondol rólam, nem fontos. Erre kommentre pl. 1 hónap múlva emlékezni se fogsz már. 😂

Mellesleg ha azokat szereted, akik neked bólogatnak, akkor tényleg nem én vagyok a te embered. Én nyitott vagyok a vitára, ezt a ma este folyamán többször bizonyítottam, de inkább burkolt vagy nyílt személyeskedést kapok, mint másként gondolkodó.

Te sem hoztál semmit az előbbi érvemre.

Egy kis könyvajánló, hogy jobban megértsd a génközpontú evolúciós szemléletet:

Richard Dawkins: Az önző gén.

Továbbá érdemes Darwint (A fajok eredete) is olvasnod. Gondolom lesz olyan kijelentése kiveri majd nálad a biztosítékot.

2018. szept. 12. 20:15
 19/34 A kérdező kommentje:

17-es:

Én a leghosszabb párkapcsolatom után (évekig tartott) úgy érzem, hogy felesleges volt. Igen, voltak jó pillanatok, de belegondolva MOST, inkább sorjába kellett volna dugnom a nőket.

Elégedettebb lennék.

2018. szept. 12. 20:19
 20/34 anonim ***** válasza:

A szaporodás.

A szerelem pedig egy hormonfröccs, ami az agyunkban zajló kémiai reakció, ami az állatoknál is van és ami az állatokat (minket is) szaporodásra ösztönöz.

2018. szept. 12. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!