Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme van a szerelemnek, ha a vége sosem pozitív?
Vagy elmúlik, és átalakul szeretetté (=közömbös lesz a másik, és nyílik egy ajtó egy esetleges új szerelem felé), vagy elmúlik és a másik megcsal, ebben az esetnen a gyenge emberek szívet szaggató fájdalmat fognak átélni.
Nos, a szerelem tudományos funkciójával nagyjából képben vagyok. Viszont ha csak a "jó emlékek" a lényeg, akkor az bizonyára már sokunknak megvolt, és ugyanazt átélni balgaság.
Nekem legalábbis unalmas.
Vélemények?
Voltam szerelmes, nagyon is. Igaz, ma már csak nevetek rajta.
Persze, hallottam ilyen legendás történeteket, hogy a szerelem nem múlik el, de őszintén szólva kételkedem ebben a véleményben.
Azt értem, hogy a természet miért alakította ki a szerelmet, funkicója előttem világos. Ugyanakkor ha az evolúció génközpontú szemléletét nézem, akkor egyszerűen nincs "értelme", hogy tovább, örökké tartson, mint ameddig szükséges.
Némely kutatás egyébként időre pontosan be tudta határolni a szerelem - mint kémkai folyamat - hatóerejét, ami előttem szintén másfelé billenti a mérleget.
2 *Voltam szerelmes, nagyon is. Igaz, ma már csak nevetek rajta.
Igazán nem voltál még szerelmes, ha lettél volna, nem így írnál:)
Előző válaszoló pont ezt akartam írni. Soha nem élt át még szerelmet, vagy tetszett neki valaki, de nem viszonozták.
Úgy fogalmaz, mint azok a tinilányok, akik próbálnak nagyon értelmesnek és higgadtnak látszani vagy akik csak regényekből ismerik a szerelmet. Ezt nem bántásból írom, nem kell ez a megjátszott modoroskodó körítés, mert eléggé átlátszó.
5-ös tévedesben vagy.
Ez a baj veletek nőkkel, hogy ha valaki ellent mondd nektek, akkor azonnal elkezdtek hitetlenkedni. Jelen esetben most az a legújabb hipotézis, hogy nem viszonozták a szerelmem. A másik topikban meg a női mell evolúciójáról vitázok.
Megsúgom neked, hogy még mindig megvannak azok a kézirásos szerelmes levelek, amiket a lánytól kaptam, az életemben az egyetlen olyan nő volt, akinél nem a szex érdekelt. Pedig a szex körülményeivel dicsekedhettem volna azért rendesen.
De elmúlt, véget ért, kész. Szép emlék, se nekem ebből ennyi elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!