Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » "Barátnő nevelés! " Ti is így...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Barátnő nevelés! " Ti is így csinálnátok? Lent

Figyelt kérdés

A kérdést eredetileg a Tini kategóriába tettem volna, de a problémák miatt azt hiszem itt értelmesebb válaszokat kapok.

Alapszitu:

21 éves srácként 4 hónapja vagyok együtt 19 éves barátnőmmel. A szülővárosomban ismertem meg, 3 évvel azután hogy elköltöztem onnan az ország másik végébe, és Budapesten kezdtem el az egyetemet. Tavaly nyáron találkoztam vele, szerelem volt első látásra, de a távolság miatt amint visszatértem nyár végén BP-re szakítottunk. Jött egy 2-3 hónapos időszak amikor "barátok" voltunk, és próbáltunk magunknak párt találni, neki nem nagyon sikerült, nekem sikerült egy szörnyű és emiatt rövid kapcsolatba cseppenni. December végén aztán hirtelen a semmiből újraéledt ez a dolog kettőnk közt és egy 2-3 hónapos se veled se nélküled dolog után március óta vagyunk együtt.

Van egy-két dolog ami nagyon idegesít vele kapcsolatban, és nyugodtan szeretnék erről vele beszélni, úgy hogy ne összevesszünk, hanem felnyissam a szemét, hogy bizony változnia kell ha nem akar elveszíteni.

1. Féltékenység

Borzasztóan féltékeny a barátnőm az exemre, akivel régebben kavartam de azt mondtam ne aggódjon miatta, aztán amikor "szabad" voltam akkor mégis lefeküdtem vele. A lány csoporttársam az egyetemen, és ugyanannál a cégnél dolgozik ahol én. Mindemellett tényleg nem akarok már tőle semmit, a jelenlegi barátnőmet szeretem. Rá borzasztóan féltékeny, "ne beszéljek vele", "töröljem le facebookról"...

Ezen kívül ugyan csak viccesen de ha meglát egy munkatársamat aki csak egy kicsit jól is néz ki, elhinti hogy vele ne barátkozzak. A legjobb barátom ne küldjön nekem képeket csajokról, ezzel a témával magát a spanom is betámadta. Illetve az egyik lány barátomhoz is "megtiltotta" hogy felmenjek a füzeteimért.

Ezek a dolgok az utóbbi 2 hétben kezdődtek és nem hiszem hogy részleteznem kell mennyire komikus.

Mindemellett van egy srác, akire megmondom őszintén én vagyok meglehetősen féltékeny. 3 hónapja kezdett el beszélgetni vele, és szó szerint állandóan, minden nap írogatnak reggeltől estig. A srác szándékai nem kérdésesek, bókol a barátnőmnek, aki nyilván ezt élvezi. Emellé a srác folyton bulizni hívja magához medencézni (eddig még nem lett belőle semmi), küldött már neki félmeztelen képet. Ami viszont a legjobban zavar, hogy a rózsaszín köd felszálltával velem egyre kevesebbet beszél, vele pedig egyre többet. Elköszön tőlem este messengeren, hogy alszik aztán még 1 órát beszélget vele. Pontosan tudja, hogy engem idegesít, de nem lép semmit az ügyben, és EZEK MELLETT KÉRI HOGY ÉN NE BESZÉLGESSEK X,Y-al.

2. Hiszti

Előfordul, hogy valamin felhúzza magát, hol jogosan hol jogtalanul, menstruációs időszakban is borzasztóan feszült, és ilyenkor minden idegesség az én hátamon landol. Ha valamiért visszaszólok akkor egészen ocsmány módon beszél velem, amit utána észre is vesz (mert látom) de nem kér bocsánatot, és következő alkalommal is ugyanúgy nekem esik. Eddig még nem jött el az a pillanat, hogy felálljak és otthagyjam, vagy rányomjam telefont, de nekem is lehetnek rossz napjaim és előbb-utóbb el fog jönni ez is ha nem változtat.

Tulajdonképpen úgy érzem, hogy belekényelmesedett a kapcsolatba, tudja, hogy nagyon szeretem és bármit megteszek érte. Viszont azt gondolja ez azzal egyenlő, hogy azt csinál amit akar, engem pedig korlátozhat ezzel egyidőben.

Úgy szeretném ezt közölni vele hogy ne vesszünk össze viszont eljusson az agyáig hogy változás kell ha nem akarja hogy lelépjek. (Én látom rajta ettől függetlenül hogy retteg attól hogy elveszít.)

Hatásos lehet ha így egyszerre, szépen nyugodtan előjövök neki ezzel a két témával, amikor kettesben vagyunk a lakásomon? És úgymond ezek hatására "észbe kapjon?"

21F 19L

Egyéb tippeket elfogadok.

2018. júl. 13. 16:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

Úgy tudod nevelni, hogy bizonyos határon túl nem engedsz neki. Ugyanúgy barátkozol lányokkal, ahogy eddig, semmiben sem engeded a tiltást, leszarod a hisztijét. Ha látja, hogy nem hat meg a féltékenységi rohama, előbb utóbb leáll vele. Közben persze, úgy maradsz hiteles, ha megbízható vagy és valóban nem mész félre.

A tiszteletlenséget pedig úgy kell kezelni, hogy közlöd vele, hogy ő így veled nem beszél és otthagyod, amint elkezdi. Rácsapod a telefont, elmész onnan, figyelmen kívül hagyod. NE engedj, soha, addig amíg ő nem jön oda hozzád, hogy kiengeszteljen. Ha először napokba telik, akkor sem. Soha, különben vesztettél és nem fog férfinak tekinteni, azt fogja hinni, hogy bármit megtehet, ami igaz is, hiszen hagyod.

Szóval, ez a legfontosabb, hogy következetes legyél, és hogy ne hagy befolyásolni magad. Minden hülye viselkedésről le lehet így szoktatni a nőket. 26/N

2018. júl. 13. 16:57
 12/21 A kérdező kommentje:

Ezekből a válaszokból azt tanultam, hogy a fogalmazási kézségemet kell még fejlesztenem, mert az hogy azért van szüksége több helyről is megerősítésre, mert én nem adom ezt meg neki.

Meg nem felel meg a személyisége.

És sorolhatnám az válaszokat a lehető legtávolabb állna k a valóságtól. Gondolom ti sem dobjátok ki a párotokat azért mert nektek esik egy hiszti alkalmával és te meg szeretnéd vele értetni, hogy az ő oldalán állsz és attól hogy ideges még nem te tehetsz róla.

Persze javítsatok ki ha nem így van.

2018. júl. 13. 17:01
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Hiszti, féltékenység abból ered, mert távol vagytok egymástól vagy nem kap annyi törődést, odafigyelést amennyit igényel. Ez nem csak a te hibád, hanem az övé is, hiszen felnőtt emberként el lehet mondani, ha valami nem tetszik duzzogás, egymás nyakának ugrás helyett.

Te szépen leírtad a problémát, azt gondolom ha elmondod neki ezt így ahogy ide leírtad, nagy baj nem lehet. Le kell szögezni előre, hogy:

1. Nem vitatkozni akarsz és nem vádaskodni

2. Ez egy olyan probléma amit közösen akarsz megoldani mert fontos neked a kapcsolat és nem akarod hogy ez közétek álljon

3. Szabályok, keretek lefektetése: ha te nem haverkodsz csajokkal és flörtölgetsz velük, akkor legyen szíves ő is elvágni a kapcsolatot a másik sráccal mert nekem olvasva is kinyílt a bicska a zsebembe. Nálam ez nem férne bele és pont lesz..rom hogy neki önbizalomhiánya van és más férfiaktól is várja a megerősítést vagy csak így akar téged féltékennyé tenni. Szerintem annyit várhat el tőled, amennyit ő is képes nyújtani. Egymás tisztelete eléggé hiányzik.

2018. júl. 13. 17:11
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

@12: A fogalmazás terén tényleg javulnod kell, mert amit fent írsz és most, az nincs köszönőviszonyban. A kérdésben felvázoltál két visszatérő problémát és segítséget vártál, hogy hogyan kezeld. Most meg azt mondod, hogy "egy alkalomról" volt szó.

Egyébként meg én is mások is leírtuk, hogy ha velemaradsz, akkor mit tegyél vagy szakíts, mert a helyzet nem fog javulni, ha nem kezeled. Nem igazán értem, hogy milyen választ vártál? "Jaj, öleld át és csókolgasd, amíg meg nem békél a kis lelke..." - ez a filmekben működik, a valóságban nem. Oké, fiatalok vagytok, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell tisztelnetek a másikat vagy hogy nem élhetnétek normális párkapcsolatban.

2018. júl. 13. 17:14
 15/21 A kérdező kommentje:

#13-as!

Köszönöm a választ.

Mindketten megteszünk minden tőlünk telhetőt. Nem járok haza a családomhoz, hanem megyek hozzá, azért hogy lássam 2 órára. Virágot küldök neki a lakására ha éppen távol vagyok, és kellene egy kis szeretet az érettségi előtti napokban. Nyaralni fogom vinni a teljes fizetésemből, minden nap videóhívás, és telefonon beszélgetés. Ha nálunk van, kényesztetem simogatom masszírozom ágyba hozom neki a reggelit, kocsival furikázom.

Tőle is annyi szeretetet kapok mint soha senki mástól. Ezt a 2 problémát szeretném közösen megoldani vele, szerintem ebben semmi rossz nincs. Lehet, hogy gyerekesek vagyunk meg féltékenykedünk de a problémánkat szeretnénk megoldani nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy való-e nekünk kapcsolat vagy nem.

Köszi.

2018. júl. 13. 17:18
 16/21 anonim ***** válasza:
45%
Nekem is volt ilyen nőm. Kemenyen kell fogni meg parszor kidobni de igazabol hosszu tavon nem lehet mellettuk megmaradni sztem. Szal en kerestem mást es hagytam a fenébe.
2018. júl. 13. 17:23
 17/21 hannibalking ***** válasza:

Te figyu. Tök bagatel lesz meg minden, de ez amit ide írtál, ezt kell kerek perec megmondani egy olyan alkalommal amikor le tudtok ülni nettó 2-3 órára beszélgetni egymással. És még az is kevés lesz, beleszámolva a 10perces durca szüneteket. Amik lesznek. Elkerülhetetlen. De ha kellően felnőtt módjára kezelitek akkor juthattok előre nem is kicsit. Akár többször is át kell vesézni ezeket időről időre. Kössétek ki a feltételeket: két felnőtt beszélget, értelmetlen hiszti nincs, higgadtan reagálni, nem mindent instant kiforgatni, mindent elmagyarázni tüzetesen aztán reagálni.

Nincs sok értelme finomkodni, nyilván nem ajtóstól rontasz neki hogy ugyan már b@$zódj meg édes, de az őszinteség mint szokták volt mondani fáj, meg kell emészteni, önreflexió és utána dolgozni rajta. Párban.

Good luck padawan!

2018. júl. 13. 17:25
 18/21 anonim ***** válasza:
93%
@15: Vagyis kinyalod a 5eggét, de ehhez képest mégis hisztériázik meg féltékenykedik. Ez alapján szimplán töketlennek is tarthat, ha a veszekedéseket is eltűröd neki.
2018. júl. 13. 17:30
 19/21 anonim ***** válasza:
89%
Tragikus páros vagytok. A lány még éretlen, te meg azt hiszed, hogy úgy nevelgeted majd kedvedre, mint egy pincsikutyát.
2018. júl. 13. 17:42
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

7 éve vagyok kapcsolatban, amit leírtál, számomra érthető volt. Nálunk is nehezen indult az eleján a kapcsoat, össze kelltt csiszolódnunk és voltak veszekedések.

Annyi biztos: Amiket megfogalmaztál: ülje le szépen vele, és bezséljétek meg. Ennnyi. Egyszerűen mondd meg neki, ami téged is zavar, és szeretnéd, ha nem menne tönkre a kapcsolatotok. Pl Zavar a medencés gyerek, és hogy ennyire jóban vannak, szinte többet beszél vele, mint veled, és félsz, hogy így csak el fogtok távolodni egymástól...

Azt is mondd el neki tisztán, hogy megérted, hogy féltékeny az exére, de nincs rá oka,vele jöttél össze, és remélhetőle tudja, hogy nem csalnád meg.

Ezekről beszélni kell, hidd el.. Mindig el kell mondanod, ha valami bánt, mert hosszú távon csak éket ver közétek a hallgatás, megoldás meg nemlesz rá, mert eséylt sem adsz. Így az esélyt megadod, hogy ne szaródjon el a dolog, mert a másik tisztában lesz az elvárásaiddal. (Ahogy te is az ővével.)

Szóval a fentit egyszerűen mondd el a barátnődnek is, ennyi. (Én is kaptam vita során olyant a barátomtól ilyenkor, hogy "ő a sz.r, de ez nem igaz, mindig külön mondtam is neki, sok pozitív tulajdonságával. Tudatosítsd benne, hogy nem ő a rossz, csak van egy pobléma, amit meg kell oldani. - Btw ha érdekel: ez a fajta tulajdonság kiskorból származik, amikor tocábbviszi felnőttként egy ember a gyerekkorban megélt mintákat, jelen esetben dorgálást. Ergo ha a szülei sokat drogálták ok nélkül pl vagy apróságokért, akkor az a személy felnőttként hajlamosabb lesz a párkapcsolatban újra "dorgálásként" megélni ezeket a dolgokat. De ez csak egy kis pszichológiai okosság a részemről, csak, hogy ha érteni is akarod a barátnőd vislkedését. :) -Ettől persze nem lesz jobb vagy szebb dolog.

27N

27N

2018. júl. 13. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!