Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Barátnő nevelés! " Ti is így csinálnátok? Lent
A kérdést eredetileg a Tini kategóriába tettem volna, de a problémák miatt azt hiszem itt értelmesebb válaszokat kapok.
Alapszitu:
21 éves srácként 4 hónapja vagyok együtt 19 éves barátnőmmel. A szülővárosomban ismertem meg, 3 évvel azután hogy elköltöztem onnan az ország másik végébe, és Budapesten kezdtem el az egyetemet. Tavaly nyáron találkoztam vele, szerelem volt első látásra, de a távolság miatt amint visszatértem nyár végén BP-re szakítottunk. Jött egy 2-3 hónapos időszak amikor "barátok" voltunk, és próbáltunk magunknak párt találni, neki nem nagyon sikerült, nekem sikerült egy szörnyű és emiatt rövid kapcsolatba cseppenni. December végén aztán hirtelen a semmiből újraéledt ez a dolog kettőnk közt és egy 2-3 hónapos se veled se nélküled dolog után március óta vagyunk együtt.
Van egy-két dolog ami nagyon idegesít vele kapcsolatban, és nyugodtan szeretnék erről vele beszélni, úgy hogy ne összevesszünk, hanem felnyissam a szemét, hogy bizony változnia kell ha nem akar elveszíteni.
1. Féltékenység
Borzasztóan féltékeny a barátnőm az exemre, akivel régebben kavartam de azt mondtam ne aggódjon miatta, aztán amikor "szabad" voltam akkor mégis lefeküdtem vele. A lány csoporttársam az egyetemen, és ugyanannál a cégnél dolgozik ahol én. Mindemellett tényleg nem akarok már tőle semmit, a jelenlegi barátnőmet szeretem. Rá borzasztóan féltékeny, "ne beszéljek vele", "töröljem le facebookról"...
Ezen kívül ugyan csak viccesen de ha meglát egy munkatársamat aki csak egy kicsit jól is néz ki, elhinti hogy vele ne barátkozzak. A legjobb barátom ne küldjön nekem képeket csajokról, ezzel a témával magát a spanom is betámadta. Illetve az egyik lány barátomhoz is "megtiltotta" hogy felmenjek a füzeteimért.
Ezek a dolgok az utóbbi 2 hétben kezdődtek és nem hiszem hogy részleteznem kell mennyire komikus.
Mindemellett van egy srác, akire megmondom őszintén én vagyok meglehetősen féltékeny. 3 hónapja kezdett el beszélgetni vele, és szó szerint állandóan, minden nap írogatnak reggeltől estig. A srác szándékai nem kérdésesek, bókol a barátnőmnek, aki nyilván ezt élvezi. Emellé a srác folyton bulizni hívja magához medencézni (eddig még nem lett belőle semmi), küldött már neki félmeztelen képet. Ami viszont a legjobban zavar, hogy a rózsaszín köd felszálltával velem egyre kevesebbet beszél, vele pedig egyre többet. Elköszön tőlem este messengeren, hogy alszik aztán még 1 órát beszélget vele. Pontosan tudja, hogy engem idegesít, de nem lép semmit az ügyben, és EZEK MELLETT KÉRI HOGY ÉN NE BESZÉLGESSEK X,Y-al.
2. Hiszti
Előfordul, hogy valamin felhúzza magát, hol jogosan hol jogtalanul, menstruációs időszakban is borzasztóan feszült, és ilyenkor minden idegesség az én hátamon landol. Ha valamiért visszaszólok akkor egészen ocsmány módon beszél velem, amit utána észre is vesz (mert látom) de nem kér bocsánatot, és következő alkalommal is ugyanúgy nekem esik. Eddig még nem jött el az a pillanat, hogy felálljak és otthagyjam, vagy rányomjam telefont, de nekem is lehetnek rossz napjaim és előbb-utóbb el fog jönni ez is ha nem változtat.
Tulajdonképpen úgy érzem, hogy belekényelmesedett a kapcsolatba, tudja, hogy nagyon szeretem és bármit megteszek érte. Viszont azt gondolja ez azzal egyenlő, hogy azt csinál amit akar, engem pedig korlátozhat ezzel egyidőben.
Úgy szeretném ezt közölni vele hogy ne vesszünk össze viszont eljusson az agyáig hogy változás kell ha nem akarja hogy lelépjek. (Én látom rajta ettől függetlenül hogy retteg attól hogy elveszít.)
Hatásos lehet ha így egyszerre, szépen nyugodtan előjövök neki ezzel a két témával, amikor kettesben vagyunk a lakásomon? És úgymond ezek hatására "észbe kapjon?"
21F 19L
Egyéb tippeket elfogadok.
Ne haragudj, de mi oka lenne NEM féltékenynek lenni, ha ennyire lehet bízni benned, hogy amint egy kis távolság felmerül, egyből szakítotok és te mással kefélsz? Ráadásul most is kb az egész hétköznapodat azzal a csajjal töltöd, ha jól értelmezem.
Mindeközben te is féltékenykedsz, de neki nem szabad...?
Egyik pillanatban még túl biztos a dolgában, másik pillanatban retteg, hogy elveszít....
Szerintem először próbálj kinőni a dedóból, és utána próbálkozz kapcsolatokkal.
Ezy nem nevelunk egy nagykoru egyent.
Ketto ha nem megfelelo a a szemelyisege akkor miert vagy vwle?
Harom asszertiv kommunikacio es problema megoldas
Gyerek vagy te a 21 eveddel meg igy ne vard h o mar felnott legyen.
Ő dobott ki engem a nyár végén, én jártam volna hozzá minden hétvégén pénzt, energiát és időt nem kímélve, ő nem ment ebbe bele.
Semmi bajom nincs a barátnőm személyiségével, mindennél jobban szeretem, azt szeretném nála elérni, hogy ha én tisztelettel beszélek vele mindig, akkor ő is beszéljen úgy velem.
A hétköznapjaimat nem töltöm azzal a lánnyal, mert eleget tettem a kérésének, letöröltem mindenhonnan, és nem is köszönök neki. A múltat nem tudom megváltoztatni. Akire a legkisebb módon is féltékeny azt teszem amit mond.
Igazából konkrétan szeretnék vele beszélni ezekről a dolgokról, mert szerintem ha értené, hogy nekem is vannak rossz napjaim és tekintettel lenne rájuk, sokkal kevesebbet veszekednénk.
Úgy érzem, hogy teljesen megtehet mindent és nekem soha nem lehet semmiért szólni neki mert előjön a "megint én vagyok a sz*r" szófordulat, ha éppen elmondom mi bánt.
Ismerem annyira a lányt, hogy tudjam ha beszélgetni fogok vele erről nyugodtan, akkor veszekedés nélkül tudjuk mindketten elmondani hogy mi jár a fejünkben, mik az érzéseink.
Én két dolgot tudok tanácsolni: amikor látod, hogy jön a hiszti, legyél piszok kimért, hideg és kőkeményen racionális. Ne veszekedj vele, ne vedd fel, amit hozzád vág, hanem mindent amit mond, szépen, nyugodtan csavarj le.
Vagy hagyd el a francba és keress olyat, aki nem önbizalomhiányos és tud uralkodni a hangulatingadozásain. Mindenkinek vannak pocsék napjai, pillanatai, órái, de ez nem indok arra, hogy a másik torkának essen. Ugyanígy, ha nem tudja elfogadni, hogy vele vagy, de ettől függetlenül másokkal is vannak bizonyos fokú szociális kapcsolataid, akkor ne legyen veled. Ha nincs bizalom, akkor a kapcsolat is pocsék és folyamatos a feszültség.
Azt tőle hallom nagyon sokszor, hogy senkitől sem kapott még ennyi kényesztetést, szeretet, odafigyelést és egy pasi sem tett meg érte ennyit, mint amit én. A teljesen szituációt nem ismeritek és lehet hogy durván fogalmaztam ezt elismerem.
Ezen beszélgetessel az az egy célom van, hogy én is elmondhassam neki a véleményem anélkül, hogy bántásnak venné.
Az előző kapcsolataihoz képest is én tudom a legjobban megnyugtatni a húzós szituációkban. Folyton a kívánságait lesem, ő is tudja, hogy a csillagokat lehoznám neki az égről. Viszont az én problémáimat, azokat a dolgokat, amik rosszul estek, eddig nem tudtam úgy előhozni hogy a végén ne én kérjek bocsánatot, és legyen változás.
Szerintem ezek a dolgok nem csak a mi esetünkben vannak így, és a többi kapcsolathoz hasonlóan én is meg szeretném ezeket beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!