Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit jelent a szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent a szerelem?

Figyelt kérdés

Van róla fogalmam, de érdekel más mit gondol,kinek mit jelent:)

Nekem a szerelem, lemondást jelent, az ember "én" önző világából való kimozdulást, mikor elkezdődik az,hogy valaki érdeke előbbre való mint az enyém, és szerintem ez egy csodálatos értelemben vett lemondás.

Kinek mit jelent?:))

Csak a komoly válaszok érdekelnek.

20/L

2018. jún. 26. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
57%

Egy kémiai reakció, ami valamilyen módon a fejfenntartással és utódgondozással kapcsolatos. A legtöbb ember szerelme egyszerű ösztönökkel magyarázható.

Azért ezt az általad leírt csodálatos dolgot valahogy nem tudom bántalmazó kapcsolatban élőkre ráhúzni... :D

2018. jún. 26. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
6%

"I hate to break it to you, but what people calls "love" is just a chemical reaction that compels animals to breed. It hits hard, Morty, then it slowly fades, leaving you stranded in a failing marriage. I did it. Your parents are gonna do it. Break the cycle, Morty. Rise above. Focus on science."

(Ezt most csak azért, mert újabban mindenki idézi, ahogyan az első válaszoló is.:D)

2018. jún. 26. 23:02
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Az ÉN és TE-ből MI leszünk. :) Előzetes szövetség kötése a lelkek között, melyeket azután követnek a testek is. :)
2018. jún. 26. 23:09
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon céltudatos vagyok, régen mást gondoltam a szerelemről, most azt, hogy az a szerelem mikor a másik ember válik a céloddá. :) 21L
2018. jún. 26. 23:12
 5/7 anonim ***** válasza:
17%
Nincs róla fogalmad. A szerelem egy kapocs egy másik ember felé, ami kiemeli őt a többi közül, akkor is ha azok szebbek, okosabbak stb. Idő kell hozzá, hogy kialakuljon. Semmi köze a lemondáshoz, csak boldogsághoz, fájdalomhoz vagy reményhez.
2018. jún. 26. 23:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenkinek más jelenti a szerelmet, éppúgy mint,hogy mindenki máshogy fejezi ki...
2018. jún. 27. 00:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Pedig van köze a lemondáshoz abban az értelemben, ahogy a Kérdező írta. Ha szerelmes vagy, elmegy az eszed annyira, hogy bármekkora áldozatot hajlandó legyél meghozni a másikért. Ettől függetlenül annak is van alapja, amit te írsz, a kettő nem mond ellent egymásnak.

Amúgy én nem szeretem, mert olyan, mint valami önálló létforma/felsőbb hatalom, aminek teljes mértékben ki vagyok szolgáltatva, szétszakít belülről, elveszi a józan ítélőképességemet és becsicskít. Csodálatos helyett inkább ambivalens érzésnek mondanám.

2018. jún. 27. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!