Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös nyelv nélkül lehet szerelem?

Lehet. :) Közvetlen környezetemből van erre példa. Azóta házasság, gyerekek, és közös nyelv is van.
Ha érdekel a történet, akkor nyugodtan írj. :) Ide nem szívesen írom le az egészet.

Szerintem nincs. Eleve marhaság online beszélgetések után érzelmeket táplálni valaki iránt. Egészen biztosan más élőben.
A kommunikáció pedig úgy is nehéz, ha nem beszéled tökéletesen az anyanyelvét. Könnyen félre lehet érteni egy vicces vagy ironikus megjegyzést, nem tudsz olyan árnyaltan fogalmazni, nem mindig értesz mindent, ami már önmagábam zavaró.
Így az első találkozás is inkább kínos lesz. Csak néztek, vagy pötyögtök fordítóba. Nagyon romantikus!

Igen, de ez nem igazi szerelem, hanem egy fellángolás, ahol a másikat elképzeled valahogy és ebbe a képbe vagy szerelmes. Ez még közös nyelv esetén is fennáll, ha csak levelezel valakivel, mert élőben nagyon más, akkor is ha képen már láttad.
Viszont ha nincs igazán közös nyelv, élőben egyáltalán nem fog működni, és valójában szexben fog kifulladni a dolog, mert mást úgysem fogtok tudni csinálni. Sosem fogod tudni megismerni. Ez úgy felesleges baromság ahogy van.

Én az ősidőkből emlékszem egy esetre, a dédszüleim egyik fele magyar volt a másik meg román. Sokadik faluból házasodtak mert egy vásáron tetszettek meg egymásnak. Soha nem tanulták meg egymás nyelvét, egyik románul a másik magyarul beszélt és így éltek le egymás mellett majdnem 70 évet.
A mai világban ez nyilván egyáltalán vagy nehezen működne. Minden külső tényező más, mint akkor volt.
Engem speciel mindig zavart ha nem tudtam beszélni egy másik ember nyelvét, akár ismerős akár partner.
Amikor kint éltem hollandiában egy török sráccal gabalyodtam össze. Ő nem tudott magyarul és angolul, én nem tudtam hollandul és törökül. A német nyelvtudásom azért segített egy kicsit és sokszor találtunk ugyanolyan szavakat az anyanyelvünkben. De nagyon fárasztó volt úgy beülni bárhová, hogy csak mosolyogtunk egymásra és egy egy szót makogtunk meg google translate-el pötyögtünk.
Ahogyan előttem is írták a kommunikáció még egy vicc esetében is fontos. Minden esetre tegyél egy próbát, nézd meg milyen az idealizált férfid a valóságban és akkor könnyebben tudsz dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!