Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért akarják sokan, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarják sokan, hogy életük szerelmével kevesebb időt töltsenek, mint amennyit lehetne?

Figyelt kérdés

Sok olyan oldal van, ahol az elhízott embereket dicsőítik. Most nem azokra gondolok, akiken van egy kis felesleg, hanem azokra, akiknél már egészségügyi kockázatot jelent, szóval túlsúlyos.

Ezen az oldalon látom azt, hogy például a férfiak hízelegnek, hogy milyen csodás alakja van ennek és annak, nekem ez jön be stb stb, és erre a nők azt reagálják, hogy jajj de jó, hogy elfogadnak, miért nem minden férfi ilyen. Szóval azt a visszacsatolást kapják, hogy a hosszútávon (vagy rosszabb esetben akár rövidtávon is) problémás állapotuk megfelelő, és ezen nem kell változtatni.

(Zárjuk ki az olyan embereket, akik valamilyen egészségügyi okból nem tudnak fogyni. Beszéljünk csak azokról, akik egyszerűen lusták, vagy fontosabb számukra az, hogy a jelenben jól érezzék magukat a sok evéssel, nem törődve a következményekkel)

És itt kanyarodok vissza a kérdésemre:

Ha valaki megtalálja élete szerelmét, akkor nem az lenne a dolga, hogy minél tovább együtt éljenek boldogon? Ergo minél egészségesebben éljenek?

Szóval miért van az, hogy a már betegesen elhízott emberek párjai (akik sok esetben vékonyak, miért?) ahelyett, hogy támogatnák és ösztönöznék arra szerettüket, hogy jobb életmódot folytassanak, inkább azt táplálják beléjük, hogy ők így tökéletesek, és aki máshogy gondolja az hülye?

2018. jan. 20. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%

Egyrészt, én 30 évesen nem életem szerelmét keresem és nem arra alapozok, hogy majd 75 éves korunkban milyen jó lesz együtt etetni a kibergalambokat a holoszobában mert addig sok víz lefolyik még a Dunán.

Másrészt, a külső változik legjobban a korral. Az emberek többsége marhára nem úgy néz ki 50-60 évesen mint ahogyan 20 évesen kinézett sem nőknél, sem férfiaknál. Totál mindegy mennyit sportol valaki, ha éppen nem erre alapozza egész életét, 40-50 éves kora körül nem lesz szép, sportos hasfala sem pedig selymes, feszes bőre.

Harmadrészt, addig kell élni amíg lehet. Aki egészségen él az egészségesebben fog meghalni. Vagy nem mert három hét után elcsapja egy autó ahogy kocog haza az adzőteremből, esetleg rákos lesz mert amennyi szennyeződést nap mint nap beszívsz a tüdődbe az minden csak nem egészséges.

Szóval a kérdés annyi sebből vérzik, hogy hihetetlen. Olyan mint valami Schorbert Norbi reklámszöveg.

2018. jan. 20. 19:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen, vannak rajtunk kívülálló tényezők. De amiket befolyásolhatunk, és ezzel növelhetjük az életkorunk várható értékét, azokat miért ne befolyásolhatnánk? Lehet, hogy pont én leszek az, akit elcsap egy autó, és emiatt feleslegesen tiltottam el magamat a dohányzástól, de az is lehet, hogy nem csap el semmi, és dohányzással is sokáig élek. De az is lehet, hogy a dohányzás miatt agyvérzést kapok idő előtt.

Konklúzió: Amivel egyértelműen növeljük bizonyos betegséget kockázatát, azt el kell kerülni.

Ez szimpla statisztika.

Ennyi erővel a te állításod is több sebből vérzik: Pl. miért ne kezdjem el lőni magamat, elvégre lehet, hogy valami rajtam kívülálló dolog hamarabb elvisz, mint a heroin. Nem de? De, csak azzal, hogy nem lövöm magamat, növelem az életkorom várható értékét, és mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy hosszú életem legyen, nehogy az legyen a halálom előtti utolsó pillanatokban, hogy olyan dolog miatt halok meg, amiért csak magamat okolhatom.

Remélem eléggé túlrészleteztem már, hogy mindenki megértse a várhatóérték fogalmát :D

2018. jan. 20. 19:32
 3/13 anonim ***** válasza:
55%

"Ha valaki megtalálja élete szerelmét, akkor nem az lenne a dolga, hogy minél tovább együtt éljenek boldogon? Ergo minél egészségesebben éljenek? " - Ez is lehet egyfajta fétis, mellesleg Karinthynak van egy remek írása, amit egy egészséggurunak címzett, az a lényege, hogy nem az élettartamhoz ragaszkodik az ember, hanem a számára tartalmas élethez, akkor is, ha az a tartalmas élet tartalmaz káros dolgokat is.

Megjegyzem, az egészséges életmód sem garantálja a hosszú életet, elég egy közúti baleset, még hibásnak sem kell lenned.

2018. jan. 20. 19:33
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Én meg úgy vagyok vele, hogy mindenki éljen úgy ahogy szeretne. Ha szereti a sütit akkor egyen azt.

Pont nem látom értelmét azon stresszelni, hogy vajon 70 vagy 80 évig fogok élni. Jah, egészséges életmóddal +10 évet kapsz, de nem +10 év fiatalságot, hanem +10 év nyugdíjas kori magányt, mindenféle derékfájdalmat, nyavalyát, stb.

2018. jan. 20. 19:35
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Azért sok esetben nem függ össze az egészség a túlsúllyal. Édesapám van sztem 200 kiló, elmúlt 60 de világéletében makkegészséges volt, egészségesebb jóval mint a sportos édesanyám. Ez sok esetben genetika is.
2018. jan. 20. 19:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, ha 120 éves túrázókat látok rohangálni a Mátrában.

Volt már nagy vita a tojásról, volt már, hogy a mangalicát majdnem kipusztították, mert jaj a koleszterin.

Voltak kollégáim, akik próbáltak az aktuális egészséges életmód szerint élni. Sokszor betegeskedtek. Párat el is vitt valami nyavalya.

Én, eszek ami jólesik. A párom meg még véletlenül se fogyjon le, mert nem fogok hozzá bújni.

2018. jan. 20. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
A válaszom nagy részét már előttem többen is leírták. Egy dologgal egészíteném ki: aki erősítí a túlsúllyos nőkben, hogy szépek és jó az alakjuk... az semmi más csak ízlés dolga. Nem azt erősítik bennük, hogy ez milyen egészséges, egyszerűn nekik valamiért tetszik az ilyen típusú nő. Ennyi. Ezt meg mindenki döntse el maga, hogy számára mi a kívánatos.
2018. jan. 20. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is azt tudom írni,mint a többiek. Az,hogy valaki egészségesen él annyit jelent,hogy elhúzza az öregkort.-így zgye már nem is hsngzik olyan jól?

A másik amit leírtak elöttem,hogy igenis vannak emberek akiknek a telt nők tetszenek. Ilyen is van. Ízlés dolga.

Az "egyszer élünk" dolog pedig igaz... Nagyonis.

2018. jan. 20. 21:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Fúú engem is bosszantanak az ilyenek, tuti azért mert egészségügyi irányban tanulok. Kedvencem amikor leírják mennyien bántották őket emiatt, mert nyilván az orvos is azért mondja, hogy bántsa az ő lelki világukat...

Az a baj, hogy ha valaki nagyon elhízott, akkor simán lehetnek olyan betegségei tőle amitől már 50 évesen meghal (stroke, infarktus) és eléggé megvisel azért amikor a kórházban ilyeneket kell látnom...

Ha meg nem azt vesszük, hogy mikor hal meg, akkor meg nézhetjük az életminőséget. Gondolok itt, hogy már korán el kell kezdenie gyógyszert szedni, mert jön a magas vérnyomás, diabetes. Vagy a testmozgásra, biztos nem jó érzés ilyen sok súlyt cipelni miközben akár rohan valaki a buszra. Vagy nem tud ruhát találni magára, mert túl nagy.

2018. jan. 20. 21:29
 10/13 A kérdező kommentje:

Kb. az a fő mentalitás a válaszokban, hogy csak az öregkort teszi hosszabbá, aminek nincs értelme mert magányos az ember stb. Hát de pont nem az a lényeg, hogy minél tovább éljen a párunk lehetőleg, hogy ne legyünk magányosak?

De nem is akörül forog a világ. Még ha magányos is leszek, inkább akarok öregen +2-3 évet valamivel eltölteni, mintsem hogy hamarabb érjen véget az életem. Egy életem van, még ha az öregkor már nem is olyan jó, mint fiatalabban, jobb mint a semmi.

2018. jan. 20. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!