Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért tartják fontosabbnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tartják fontosabbnak a szerelmet a szeretetnél?

Figyelt kérdés

Igazából a szeretet sokkal erősebb és mélyebb érzelem.A szerelem érzését hormonok alakítják az emberi agyban és evolúciós előnye,hogy egy gyermek kihordásáig és még max pár évig,amíg önállótlan a gyerek együtt maradjon a férfi és nő. Szerelem nélkül lelehet boldogan élni egy életet szeretetben,de szeretet nélküli kapcsolatban boldogtalan az ember.

A szeretet érzését alapos emberismeret,tapasztalat,idő eredményezi és hiába alacsonyítják le,valójában sokkal nehezebb valakit így megszeretni és fenntartani a szeretetet,mint szerelembe esni.

Nekem nagyon úgy tűnik,hogy mint egy drogként tekintenek rá tudat alatt és ha elmúlik az érzés (már pedig pár év alatt az agy hozzászokik a hormonhoz és elmúlik a varázs),akkor ez jó kis indok egyik kapcsolatból a másikba való ugráshoz. Kifelé azt kommunikálja az ember (főleg nők),hogy ellaposodott a kapcsolat,már nem szereti,elmúlt a varázs,megváltoztak az érzései blabla,de igazából csak a hormonok adta szerelem érzést akarja újból megkapni,amihez viszont másik ember kell,mert a régit már megszokta az agy. Közben meg szeretet terén működhet a kapcsolat még akár évtizedekig,családot lehetne rá alapítani,mert emberileg összeillenek és elfogadják egymást úgy ahogy vannak. Mégis "szerelemből" akar mindenki házasodni,és csodálkozik,hogy pár év múlva elmúlik. Szeretetből kéne,mert ha az megvan,azt jelenti,hogy társként is tud funkcionálni a másik. A szerelem elmúlik,és kiderül társként már nem lehet a másikra számítani.

2018. jan. 15. 14:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%

Azért mert ha nincs szerelem, csak szeretet két egymáshoz illő ember között azt úgy hívják: barátság. Ez is szép dolog. De szerelem nélkül nincs értelme párkapcsolatban lenni. A szerelem lángolása amikor elmúlik, akkor is megmarad a szeretet. Ha valóban szerelem volt és nem csak szexuális vágy. A gond nem az, hogy az emberek szerelemből akarnak házasodni, hanem hogy a szexuális vonzalmat összekeverik a szerelemmel.

Én a volt férjembe 10 év után is ugyanolyan szerelmes voltam és ugyanúgy fájt feldolgozni a válást. Persze, a szexuális fellángolásnak szavatossági ideje van, de a szerelemnek nincs. Számomra legalábbis.

2018. jan. 15. 14:41
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

szerintem nincs igazad.

egy kapcsolat csak akkor okés, ha van benne szép nagy, szenvedélyes, mély szerelem.

abból még az évtizedek alatt lehet szeretet.

de nagyon szánalmas egy olyan kapcs., amiben nincs szerelem, annak rohadtul semmi értelme.

és kell később is a szerelem, kell rá vigyázni, nem szabad beletörődni abba, hogy úgyis elmúlik.

sztem ha 2 ember igazi társa egymásnak, ott a szerelem soha nem múlik el teljesen, lehet, h. kisebb lánggal él, vagy vannak hullámvölgyek, de soha ki nem huny.

ha azt gondolod, elég a szeretet, akkor neked tök felesleges párkapcsolat, nem érted a lényeget.

2018. jan. 15. 14:43
 3/15 anonim ***** válasza:
A párkapcsolati szeretetnek számomra előszobája a szerelem. Tudom, hogy a hormonok játéka, meg hogy idővel átalakul, de először szerelmesnek kell lenni. Akit " csak" szeretek, az.a barátom, vagy a rokonom, stb...
2018. jan. 15. 14:45
 4/15 anonim ***** válasza:

Én értem mire gondolsz, mert próbáltam ilyen kapcsolatban maradni. Előtte egyszer voltam szerelmes és közelítő érzésem se volt senki iránt azt követően. Pedig nagyon próbálkoztam. De vágytam egy tartós kapcsolatra, családra. Szeretetből jöttem össze az exemmel, úgy gondoltam működhet, hisz sok szempontból passzoltunk, jól működött volna. De ő egy idő után már kiszeretett belőlem, és nehezményezte, hogy én sose rajongtam érte elvakultan - az, hogy a legnagyobb sz.rban is kitartottam mellette valahogy nem érdekelte... És inkább szakított.

Szóval... Én már nem tudom mi kéne még ahhoz, hogy életre szóló kapcsolatom legyen. Pedig nagyon vágyok rá.

2018. jan. 15. 14:50
 5/15 anonim ***** válasza:
31%
A szerelem ezerszer mélyebb dolog, mint csak hormonok játéka. Szerintem egy párkapcsolat igazi értékét az adja, hogy mekkora szerelem van benne. A szeretet alap dolog, kismillió embert szeretek. Szerintem csak simán szeretni valakit sokkal könnyebb, mint 20-30-40 éven keresztül fenntartani a szerelmet. Ha valakit csak szimplán emberileg szeretek, azzal nem fogok összejönni. Mert az tényleg csak barátság. És egy boldogtalan élet, boldogtalan párkapcsolat tökéletes receptje.
2018. jan. 15. 14:58
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

A szeretet unalmas, lapos, kiszámítható, energiát-időt kell belefektetni.

A szerelem új, izgalmas, belülről termelődő, na meg persze kábítószer hatású (konkrétan az is, a felszabaduló hormonok és kémiai vegyületek ugyanazt a hatást érik el, mint egyes kábszerek). Ilyenkor nem vesszük észre, hogy időt-energiát pazarlunk, nert az is csak mégtöbb hormonnal telíti a szervezetünket.

2018. jan. 15. 15:23
 7/15 anonim ***** válasza:
63%

Szeretetből nem akarom leélni az életem senkivel. Ennyi erővel valamelyik barátommal is összeházasodhatnék.

Az más, ha a kezdeti nagy szerelem átalakul egy sokkal mélyebb szeretetté, azzal már le lehet élni egy életet a másik mellett.

2018. jan. 15. 16:07
 8/15 A kérdező kommentje:

"Az más, ha a kezdeti nagy szerelem átalakul egy sokkal mélyebb szeretetté, azzal már le lehet élni egy életet a másik mellett."

Mondjuk pont erről szól a kérdés,de itt valamiért mindenki a barátsággal jön.Köze sincs hozzá. Na mindegy.

2018. jan. 15. 17:06
 9/15 anonim ***** válasza:
38%
Én sem értem! A szeretet, tisztelet, az, hogy egyformán lássuk a dolgokat, támogassuk és 'toljuk előre' egymást számomra sokkal fontosabb, mint hogy jajj de szerelmes legyek
2018. jan. 15. 18:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor a kérdés értelmetlen! Nyilván minden szerelem átalakul egy idő után. Van amiből szeretet lesz és van amiből válás.
2018. jan. 15. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!