Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Őt eljegyezte, engem nem fog?
Sziasztok,
Kicsit kétségbeestem és valószínű ezzel nem lennék egyedül.
Párommal fél éve vagyunk együtt, előttem menyasszonya volt (1 éves kapcsolat) , de hogy azt mennyire gondolta komolyan...nem tudom, csak annyit, hogy mindketten viselték a gyűrűt ( a lány hagyta el később). Mi beszélgettünk házasságról, nagyon ellene van, amit nem értek.
Ők együtt is éltek, mi is nagyon sokat együtt vagyunk, de még nem lakunk együtt.
Igazából joggal gondolhatnám ezekből, hogy az exét jobban szerette? Miért nem akar házasságot, ha valakit már megkért? :S (nem mintha én szeretnék, de így zavar)
26/F/N

Kérdező: A véleményével nem teljesen értek egyet, de nem mondom, h nincs igaza, mert ez az ő gondolata.
Szerintem nem szabad ebből kiindulni, h mert mennyi a válás, meg mennyien elválnak. Ez mind emberfüggő! Nem valami járvány ez, amit az ember elkaphat. Magatartáson, viselkedésen, türelmen, kitartáson múlik. Egy kapcsolatban is vannak ugyanúgy, ugyanolyan mélypontok, mint egy házasságnak. Csak azt már házasságnak nevezik, mivel ott az a bizonyos papír. Egyébként mindkettő szituban vannak nehéz időszakok. Én még mindig azt vallom,h nem kell "megpróbálni együtt élni" mielőtt összekötöd valakivel az életedet. Honnan tudja az ember ebből kifolyólag, h 10 év múlva milyen lesz a másik? Sehogy. 1-2 évig minden szipiszuper, és ez mitől garancia, h ugyanígy marad évek múltán is. Mi 2 éve vagyunk együtt a párommal, sosem éltünk még együtt, max 2 hét volt amit huzamosabb ideig együtt töltöttünk, de én ettől függetlenül is tudom, h vele akarom leélni az életemet. Nekem ennyi elég. Nehézségek mindig lesznek, tudom már most a jó és rossz tulajdonságait is. Tudom, h ő szereti a rendet én meg van, h szeretek szétrakodni. Tudom, h mi a kedvenc kajája, h milyen házimunkában segítkezik ha nálunk van.. Ennél többet mit kell róla tudnom? :) A szüleinknél (legalábbis az enyémeknél) sem volt előtte együttélés, MAX. eljegyzés után együtt alvás és mégsem váltak el. Pedig megéltek már olyan dolgokat, közös gondokat, amik miatt a korombeliek tuti, h már futnának a válási papírért.. Szóval én ezt így látom. Nyilván aki olyan környezetben nőtt fel, h válás volt a családban vagy csonka családban nevelkedett, az másképp látja. :)
Igen, náluk volt válás. Ő azt mondja, igazából neki nem szükséges a papír, hogy egy életen át kitartson valaki mellett. :) Majd alakul.
Viszont szerintem házasság előtt kellene együtt is élni. Én ki nem állhatom, ha egy férfi rabszolgának nézi a nőt, és nem képes alkalmazkodni, szerencsére a párom nem ilyen, nagyon sok időt együtt töltünk, szinte olyan mintha együtt laknánk, de mégse.
Biztos sok buktatója van a dolgoknak, de pozitívan kell mindenhez hozzáállni. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszait! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!