Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Anyám betegesen tilt a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyám betegesen tilt a barátomtól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lassan 1 éve vagyunk együtt a barátommal, de anyám ezt nagyon nem nézi jó szemmel. Beteges a viselkedése, mindent megtesz hogy szakítsunk. Nem enged a barátnőimmel sem ki még csak fél órát sem. Egész nyáron nem mentem sehova, csak itthon ültem és dolgoztam, próbáltam a kedvébe járni, de hiába. A szüleim elvannak válva, ezért most azzal fenyeget, hogy megmondja apámnak, de még ha ez nem lenne elég anyám testvére is egyfeszt beledugja az orrát és hazugságokat terjeszt csak azért, hogy ne fogadja el anyám. Szerencsére más városba járok suliba, albérletbe lakom és csak olyankor tudunk találkozni. A barátom mindig kiállt mellettem, de lassan ebből már kezd neki is elege lenni. Mit tudjak tenni, hogy anyám végre beletörődjön, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást?
2018. jan. 9. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden téren hanyagold az anyádat....
2018. jan. 9. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért avatod be az anyádat ennyire az életedbe, amikor nyilvánvalóan káros hatással van rád? Miért nem függetlenedsz tőle, elsősorban érzelmileg? Mi az, hogy "nem enged"? Az életedet te éled és nem az anyád. Tartsd tiszteletben, fontold meg a véleményét, de aztán dönts te. Ha ehhez az szükséges (először), hogy kirekeszd az életedből, akkor tedd meg. Csak abba tud beleszólni, amiről tud. Ha nem otthon laksz, akkor könnyű a helyzet, mert te tudod meghatározni, hogy mit osztasz meg vele.

Plusz, a kettőtök közötti viszonyt is kéne rendezni. Te most alárendeltként viselkedsz. Mihelyt egyenlő felekként tudod kezelni magadat és őt, ő sem fog tudni téged így befolyásolni.

2018. jan. 9. 11:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek a másodikkal, már rég el kellett volna vágnod a köldökzsinórt, elsősorban érzelmileg. Mondd meg neki, hogy ha nem hagyja abba az áskálódást, akkor a telefont se veszed többé fel neki, aztán tartsd is be. Majd megbékél, amikor rájön, hogy nem tud már zsarolni és dróton rángatni, mint valami akaratgyenge marionettbábut.
2018. jan. 9. 11:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem is akartam neki erről beszámolni, de elkezdett kutakodni a telefonomba, elolvasta az üzeneteimet, követett is...
2018. jan. 9. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezek után tudod mikor tartanám vele a kapcsolatot, már ne haradugj. Csak azt lehet gyerekként kezelni, aki hagyja.
2018. jan. 9. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Te vagy te. Te döntesz, mikor mész valahova. Nem tudnak irányítani. Szabad vagy. Mindig tied a döntés magad felett.

Nem számít, apud tudja-e. Te életed, szerelmed.

Mond meg anyudnak, hazugságok vannak terjesztve s ha nem hisz neked, ő gondja.

Beletörődött, de ettől még megtesz mindent, hogy szétválasszon titeket. Nevessetek csupán kisded játékain, ti pedig beszéljetek meg mindent s gyakoroljátok szerelmeteket.

2018. jan. 9. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:

#4: oké, de ha nem teremted meg annak a lehetőségét sem, hogy elolvassa az üzeneteidet vagy hogy kövessen, akkor nem fogja tudni ezt csinálni. A telefonodat lezárod, vagy egyszerűen nem/ritkáűbban jársz haza.

És fontos, hogy ne úgy fogd ezt fel, mint lázadást az anyád ellen. Semmiképp se harcolj vele, mert akkor könnyen lehet, hogy érzelmileg fog zsarolni ("felneveltelek és ez a háls stb.). Ha dacolsz, azzal még mindig a gyerek szerepében tartod magad. Csak légy független, teljes ember. Beszámolhatsz az anyádnak az életed minden részéről, és ő erről elmondhatja a véleményét, de közvetlenül nem szabad rád hatnia, minden esetben tartsd meg a döntést magadnak. A kellő távolság kialakítása a függetlenedés egyik alapvető eszköze, de nem az egyetlen. Csak akkor szakadj el tőle, ha semmiképp sem tudsz vele korrekt, egyenrangú, egészséges viszonyt kialakítani.

2018. jan. 9. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!