Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez igaz?
Sokszor hallom, hogy egy kapcsolat úgy az az igazi, ha vannak veszekedések, attól lesz igazán szenvedélyes, különben unalmas lesz es ellaposul. Ezen az oldalon is csomószor olvastam.
Én a párommal majdnem 1 éve vagyok együtt, de apró civakodásokon kívül soha nem veszekedtünk, mégsem mondanám egyáltalán, hogy unalmas a kapcsolatunk, sőt teljesen tökéletes, harmonikus és boldog.
A régi párommal rengeteget veszekedtünk, és az lelkileg teljesen megviselt.
Szóval nem értem az ilyen szövegeket, hogy viták nélkül nem is kapcsolat a kapcsolat.
Ti mit gondoltok?

Ez szerintem nem igaz.
Veszekedés = a szenvedélyességgel???? :O Melyik b..rom találta ezt ki?
Vannak persze kisebb nagyobb nézeteltérések, de meg kell tanulni a konfliktust kezelni és felnőtt ember módjára megoldani a felmerülő problémákat és nem állandóan veszekedni.
A veszekedés csak megöli a kapcsolatot.

Ez nem ettől függ. Vannak nagyon ellentétes személyek akik sokat súrlódnak, de egy vagy több ok (pl szerelem) összetartja őket. Van akik kifejezetten szeretik az ilyesfajta "vérmérsékletű" kapcsolatokat.
Vannak akik nyugisak, sokmindenben hasonlítanak és eleve nem szeretnek vitatkozni, veszekedni.
Ezen felül ezer és egy ok hogy ki miért mit szeret és hogy szeret párkapcsolatban élni. (Mit hozott / látott otthon, milyen típus)
Tehát kár összemosni mi az ideálisabb. Aki ilyeneket mondd, arról általánosan lehet tudni, hogy a saját gondolatait hitét ecseteli ilyenkor, és nem feltétlenül az az egzakt tökéletesség. Tehát az is csak egy vélemény. Nem kell azonnal meginogni, hogy mert más más véleményen van akkor az már rossz lehet amiben vagy. Az ember a saját értékrendjének és elvárásainak feleljen meg, a boldog élethez mindenkinek más a recept.
Úgyhogy igen, részben igaz az állítás. Rájuk. Rád meg más igaz. ;)

Veszekedések ne legyenek. Viták lehetnek, az több okból is előnyös. Egyrészt, két ember csak úgy tud összecsiszolódni, ha a felszínre kerül, hogy mi tetszik neki és mi nem, mit akar és mit nem. Úgy lehet csak fejlődni, ha szembenéztek egy problémával a kapcsolatban és megpróbáljátok megoldani szőnyeg alá söprés vagy azonnal szakítás helyett. A veszekedés sosem jó, mindig arról szól, hogy két ember indulatból egymásnak esik. Nem lehet mindenki a topon mindig, hogy hideg fejjel vitassa meg a dolgait, emiatt lehetnek veszekedések, de önmagában az, hogy két ember egymásnak feszül, nem jelent semmit a kapcsolat sikerességére nézve. Mi sem veszekedtünk soha, amíg jól működött a kapcsolat. Volt valami, szóltunk egymásnak, maximum volt egy kis duzzogás miatta, de megbeszéltük.
Az a baj, hogy sokan keverik a veszekedést a vitatkozással. Nagyon nem ugyanaz. A veszekedés sosem fog eredményre vezetni, nem is az a célja. Csak annyi a célja, hogy letorkolljam a másikat és az én akaratom győzzön. Egy vitában mindkét fél érdeke fontos... És nem szükséges sem kezet, sem hangot emelni a másikra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!