Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A távolság ellenére, átmenetileg működhet a kapcsolat?
Én Budapest, ő Hong Kong.(olasz nemzetiségű,csak külföldön tanít egyetemen )
Én rugalmas vagyok,ha úgy hozza az élet,ki tudok költözni hozzá, mivel semmi olyan nem tart itthon,ami túlzottan ide kötne.
Viszont még csak ismerkedünk ( 2 hónapja,kb ) és mivel ő olasz,azt beszéltük,hogy eleinte Olaszországban találkoznánk, amikor hazamegy,meg persze ő is eljönne Magyarországra.
Én is kitudok menni Hong Kong-ba időközönként, de nyilván ez túl hosszú távon nem tartható.
Viszont 1 évet szerintem meglehet így oldani, nem?
Hisz még annyira nem ismerjük egymást,hogy egyből összeköltözés legyen.
34 N
37 F
Unokatesómék Hollandia-Magyarország 2 évig távkapcsolat, aztán költözés... jó sok éve, már férj-feleség két kislánnyal.
Nlunk Mo.-Svájc, fél éves távkapcsolat, egy éve már közösen élünk.
10:
aha,akkor ti még azt is jól megtudjátok oldani,hogy havonta 1-2 hétre találkozzatok.Ez nagyon jó!:)
Amúgy szerinted létezik olyan, hogy valakinek "való" a távkapcsolat?
Úgy értem, beszélgettünk vele erről sokat és meséltünk előző kapcsolatokról is, amiből az derül ki, hogy egyikünk sem igényli azt a szoros egybetapadást, amikor a felek minden nap együtt vannak. Megfojt minket.Én ezt át is éltem előző párommal.Természetesen az nekünk is sok,hogy havonta csak egyszer találkoznánk, mert számunkra, a mi életritmusunkhoz és személyiségünkhöz valahol a középút lenne jó. Tehát olyan hetente 3-4 napot együtt tölteni,de kell az egyedüllét is, mivel én is és ő is olyan szellemi munkát végzünk,amihez kell is.
Mindketten, szakmánkból kifolyólag rengeteget írunk (ő könyveket,publikációkat,én cikkeket ) és szeretünk ebbe belesüppedni.Mert az írás magányos tevékenység.Ami amúgy jó.
Átmenetileg ( max.1 év, mondjuk) szerintem tolerálható a havi,két havi találkozás,pár napra,de ehhez,úgy gondolom, két "nagyon felnőtt" ember kell.Ahogy írtad is.
Bocsi, hogy megint kérdeztem :)
11 :
szerinted náluk és nálatok miért működik/működött?
Igen,Olaszország amúgy teljesen jó.Ő Észak-Olasz és ha Bologna-ba megyek,akkor onnan már "egy köpés",ahol ő,vagyis a szülei laknak.
Azt terveztem, hogy első élő találkozás alkalmával (skype-on már "randiztunk" ) kimegyek Olaszba, de úgy,hogy ő nem tud róla.Most Karácsonykor, mert az ünnepekre mindig hazarepül,tehát tudom, hogy ott lesz.
Kivennék egy aranyos kis hotelszobát pár napra,közel ahhoz a helyhez, ahol a szülei laknak.(hogy ne legyen gond a távolság )
Azért akarom,hogy ne tudjon róla,mert ha nincs megbeszélve a dolog,akkor nincs bennem az a kellemetlen izgalom, hogy úristen, mindennek jól kell sikerülnie. Ha nincs előre lefixálva, akkor bármikor visszavonulót fújhatok anélkül,hogy előtte ez ciki lenne és legalább eltöltök pár szép napot azon a helyen.Amikor pedig úgy érzem,oké,nem izgulok már annyira,akkor felhívom,hogy itt vagyok (Olaszban), ezen és ezen a helyen és összefuthatnánk.Szóval ez a megoldás nekem kényelmesebb, mert nem szeretem azt a "na,akkor most randi itt és itt" dolgot.Kicsit lazábbra szeretném venni, ne az legyen, hogy na akkor mi most itt és itt és akkor eldöntjük,hogy kellesz,vagy nem. Így viszont, hogy "fussunk össze", az nem olyan "állásinterjú" jellegű, nincs az,hogy mi most azért találkozunk,mert randi, hanem én most itt vagyok, te itt vagy és akkor üljünk be valahova.
Természetesen ezt mind úgy, hogy beszélgetéseink alkalmával úgyis tudni fogom, hogy Karácsonykor mi a menet nála,hol van olyankor,milyen események vannak.
Ezekből az infókból pedig könnyen betudok lőni egy olyan napot, amikor tudom, hogy neki is jó és alkalmas.
És mit keresek éppen Olaszban?
Tudja,hogy sok olasz barátom van,miért ne mehetnék ki egy olasz barát miatt?:)
És ha már ott vagyok...:)
Szavaidból azt veszem ki,hogy te és ő,illetve én és ő detto ugyanolyan karakterek vagyunk ebből a szempontból.
Igen, van ez a megcsalásos kérdés áradat,meg a hiány,stb..
Én ezt úgy gondolom,hogy :
1.) Hány olyan NEM távkapcsolat van,hogy 0-24,be együtt vannak,együtt is élnek, mégis félrelépnek? Kb. 10 ből 7 kapcsolat ilyen. Ahhoz,hogy megcsalj valakit, nem kell több ezer kilóméterre lenni,ezt az emberek naponta megteszik.Csak el kell olvasni akár itt a kérdéseket, hogy milyen párkapcsolati problémákkal küzdenek emberek.És ők egymás seggében vannak.
2.) Hiány :
Igen, az ott tud lenni,de megmondom őszintén,én egyrészt szeretem azt az érzést, hogy "hiányzik",mert akkor sokkal erősebb lesz az "istenem,de jó,hogy itt vagy", másrészt nekem egy olyan férfira van szükségem,aki nem függ tőlem.Nekem az a vonzó,ha egy férfi szeret ugyan,imád, de nem esik össze, ha én nem vagyok ott.Nekem egy teljes ember kell, nem olyan,aki nélkülem félembernek érzi magát.Nekem egy felnőtt,erős,stabil pasi kell,mint amilyen én is vagyok nőben és ezt a kettő szerintem megfelelő intelligenciával szépen lehet működtetni.
3.) Az utolsó mondatból következik,hogy még azt is megkockáztatom, hogy egy kapcsolatnak csak jót tesz,ha rendszeres időközönként külön vannak.Számomra nem egészséges az a klasszikus, minden nap együtt kapcsolat és látom, hogy 10-ből 7 kapcsolatnak nem is tesz jót.
Nyilván vannak a nagy kivételek, akik tényleg összeolvadva szeretnek létezni és ez nekik így jó.
Örülök nekik.
17-es:
nő nemű barátra gondoltam,természetesen......
16-os:
igen igen, pont így gondoltam amúgy,ahogy írtad :)))
Felhívom majd és mondom neki, hogy a Tizia ( olasz lány barátnőm) miatt jöttem ki ezért és ezért, de mivel tudom,hogy te "itt" laksz,ezért gondoltam leutazok,hogy összefuthassunk :)
Ebből érződik, hogy nem konkrétan miatta jöttem, de ugyanakkor az is kivehető,hogy nekem volt annyira fontos,hogy egy várossal arrébb menjek, hogy találkozhassunk.
Win-win situation :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!